Monday, January 16, 2006

Selamat Hari Jadi Abah


Selamat Hari Jadi Abah

Hepi birthday to u..hepi birthday to u....

Harijadi abah yang ke-57. My sister Dina & Ikin balik. Cuma Heni & Wandi tak boleh balik coz Heni ada exam. Takpelah .So we all pun meng'organize'kan satu BBQ for abah. Yelah masa birthday mama last year ada buat BBQ. So fairlah kan... Lagipun abah ni xmakan kek. Kenapa ye??? Entahlah abah sendiri pun xleh nak jawab.

BBQ ni khas utk abah but abah yang kena jadi driver utk kami ke TESCO beli barang-barang. SORRY abah, yong kan dah lama tak bawa kereta. Dah beli barang abah juga yang kena sediakan the BBQ ingredients. Yelah abah punya resepi memang best. If u all want to know, my abah ni memang terror bab masak memasak ni. Lepas pencen ni, dialah orang yang paling rajin masak di dapur. Macam-macam resepi baru dia try. Best lak tu. Aku dan Ikin tolong buatkan spaghetti bolognese je. Kami ni kuat makan mana nak cukup cuma makan ayam, sosej and udang.

Tungu punya tunggu...akhirnye siap jugalah. Sayang sekali coz my hubby tak ada. Kereta pulak rosak. Kesian sayang...anyway B dah simpankan sikit food for you.

Sementara tu kami tengok cerita "Pondok Buruk" kat NTV7. Sedihnye story dia. Sampai hati anak-anak dia buat macam tu kat parents diorang. Aku yang sedia maklum sensitif orangnya apalagi....bercucuran lah airmata... nasib baik my hubby takde kalau tak for sure dia gelakkan aku..tapi takpe bukan aku sorang je nangis...mama pun sama...layan..... Abah tengok kami berdua, then dia pun mengajuk kami.... Adik-adik aku pun ketawakan kami.

Lepas tu sambung lak cite 'Kabhi Kushi Kabhi Gham' sempena hari Pongal kat TV3. Nangis lagi..... Tapi aku dah tertidur masa middle of the story. Bila terjaga sambung balik and sambung nangis balik. Adik aku heran apalah kakak aku ni dah tido pun boleh layan balik. Yelah dah lama tak layan hindustan. Aku ni bukannya minah hindustan. Kalau tengok pun tengok cerita yang hero nya aku kenal je.

No comments: