Monday, February 27, 2006

TENSION !!!!!

Hari ni hari tension sedunia...xtau apa yg xkena. Rasa mcm nak marah ada..rasa mcm nak mengamuk ada...rasa mcm nak nangis pun ada.....sabarje lah. Ya Allah sekiranya aku ada berbuat salah...tunjukkanlah aku ke jalan yg kau redhai...AMIN.Hopefully tomorrow will be a happy day for me...INSYAALLAH.

PUREE OH PUREE


Hari Ahad iaitu smlm aku ter'rajin' ckit. Sebenornye my parents gi kenduri kawin anak sepupu abah but hari hujan so aku maleh nak pergi lagipun Hakimi still demam. Perut lak lapor....so aku pun buat le Puree...aku baru blajar dr makcik aku..hehe...inile hasilnye....sedap le kot cz hubby aku tanya resepinye...cuma abah yg bising apasal lak goreng ngan minyak? Aik !!! bkn ke Puree mmg kene grg ngan minyak? Ini puree le abah ...bukan nya capati... Kari xde so aku layan ngan sardin je.. Masa gorengan pertama minyak panas telah terpercik ke tgn aku...uwaaa...sakit siot...xpe...pengalaman pertama...hehhe...

AINUN WEDDING


Ainun Zaharah Bt Ismail & Zaid. 25 February 2006. Gambar nye gelap ckit (cahaya matahari) but dia asyik duk kat ctu je...terpaksa la aku amik kat ctu jugak cz aku nak balik cepat. Anyway semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Ain dah gemuk la...apasal? Dah kawen ni mesti lagi naik badan tu. Take care.

Saturday, February 25, 2006

DEMAM


Hakimi demam. Sian dia....muntah...asyik meragam je..Semalaman aku xleh tido. Sian aku...nak buat camna dia xnak kat sesapa kecuali aku n abah aku. Pagi ni aku nak gi keje dia menangis...Tok bawak gi kat luar baru nak senyum... Dia ni kalau bab menyongket memang suke...mcm mama dia....Anak MAMA... Tengah hari nanti kita gi org kawin ye...Cik Enon nak kawin..lps tu kita gi Jusco

Friday, February 24, 2006

SM TEKNIK TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA

Ni le gambar sekolah aku...nampak mcm xbyk berubah...tp nampak mcm ada bangunan tinggi kat tapak kantin dulu...mmm....xsabar aku nak gi next month.

betuike ni skolah lama aku?? ni surau sekarang...lawa nye...bangga aku...byk perkembangan.
SEKOLAH MENENGAH TEKNIK
Kami di Sekolah Teknik
Rasa Bangga Nama Teknik
Menuntut Ilmu
Sedia Bertugas
Pada Watanku Syabas
Kami Seterus Berbakti
Bercita Harapan Tinggi
Masa ke Masa
Makin Teguh Jati
Sekolah Teknik Kami
p/s: kengkawan mcm mana nak nyanyi ye...aku dah lupa la...anyway...sekolah lamaku....aku akan dtg bertemu dgnmu....ni lagu baru ke???

KAKAK SAL










Ini gambar Kakak Sal or nama sebenar dia Salmiza Bt Yaacob... officemate aku dulu masa keje ngan DRB-HICOM Berhad...Dia skrg ni keje kat Dubai...keje dgn PAREMBA...best arr...bila la aku nak gi sana. Moga bertemu jodoh di sana....hehhe...jgn lupa balik Malaysia udahle..






Thursday, February 23, 2006

BIRTHDAY PRESENT

"Hello...Tok...Jangan lupa beli hadiah Hakimi ye..."

Potong kek harijadi yang Fairuz beli untuk Hakimi..Tak sempat nak amik gambar kek yg boss bg cz bateri digi cam habis...charger tinggal kat opis le pulak....Sorry le ketam & ronie ....tak leh aku nak tunjuk kat korang...

Hakimi sedang bergaya dgn kereta yg Tok nya hadiahkan. Yang Tok nya kata xde duit tapi kereta ni mahal gak xsalah aku RM50 harganya....Yelah kerana cucu...apa saje boleh...

Wednesday, February 22, 2006

SETAHUN......Cepatnya masa berlalu

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU....HAPPY BIRTHDAY TO AHMAD IMAN HAKIMI.....
22 February 2006 - Dah setahun umur anak mama...cepat betul masa berlalu....first I think nak buat birthday party 4 him but budget for this month xcukup le...nex year la ek...ye la this coming school holiday nak ke Melaka for Fendi family day...then nak gi Penang for my School Reunion...tak sabar nak pegi...of course after 12 years...macam mana la muka sorang-sorang...adakah masih maintain or dah jadi abg roiiii.....
Back to the topic....this photo I baru je amik pagi tadi...lupalak nak bawa photo masa dia baru lahir...lain sangat muka Hakimi kalau nak di bandingkan dgn skrg. Dulu tembam sekarang dah dapat kaki....badan dia dah susut sikit.... bukan sikit....susut banyak.
Flashback:
Same date last year....aku mula sakit masa tu pukul 3pagi sama dgn mama masa sakit nak lahirkan aku dulu.... At that time aku & hubby dah duk kat umah mama cz doktor ramalkan aku bersalin on 23/2/2005. Mulanya aku xnak bgtau my parents yg aku sakit....my hubby siap tanya"Dah nak bersalin ke?" and I reply..."Ntahle B I pun xtau...I xnah bersalin" I'm thinking to tido blk but need to go to the bathroom laks....then I found out ada blood lak...sikit je...but takut gak...so terpaksalah bgtau mama & abah....mama siap suruh aku makan nasi masa pkl 4pagi....aku pun mkn le bersungguh...yela kut takde daya nanti...siap minum glucolin lagi...kononnya utk tambah tenaga la....Fendi nak bawa aku gi hospital but I refuse cz dah tak sakit le plak...xnak le gi awal2 nak buat ape...aku pun relax je kat umah....sakit on and off...until lepas asar aku ada rasa sakit kuat sikit...xpelah kita gi hospital....pukul 7 sampai kat PUSRAWI Ipoh...aku suruh hubby parking kereta n I nak walk from the parking to the entrance....senang nak bersalin kononnya kalau byk berjalan...sblm gi hospital tadi mama dah sapu air jaaranah yg dia amik kat mekah....moga2 senang bersalin gak...air selusuh la...mcm2 air le...
Sesampainye aku kat reception tu...diorg dah tau dah aku nak gi bersalin....yela aku pakai kain batik je ngan T-shirt....xpernah aku pakai kain batik kluar....isk..iskk...aku pun di bawa masuk ke satu bilik tu n nurse tu check rupanya dah bukak 3cm katanya...heheh...tapi aku xsakit lagipun...she called my Gynecologist Dr Sharifah...around 7.30pm Dr. pun sampai n dah bukak 4cm...cepatnya...aku le heran...then dia pecahkan air ketuban....and said lagi 4 jam baru bersalin....pandai betui Dr ni....boleh agak bila aku nak bersalin....hehhe...aku ingat dah nak bersalin dah...dlm labour room tu ada TV....so aku layan cerita Jewel In The Palace cerita korea tu...Changjin...miaw..miaw...nurse tu sentiasa ada kat sbelah aku...dia ajar aku selawat supaya mudah nak bersalin...baca je..."kalau sakit nanti sebut ALLAH...jgn panggil laki lak...malu" katanya...TQ Mak Mah....nama bidan tu Mak Mah...aku dah mula rasa sakit ....Mak Mah ni kesian tgk aku then dia tanya nak cucuk ke bg hilang sakit...aku ingat kan dia nak bg aku epidural...so aku reject le...but dia kata bkn...dia bgtau nama lain...ntah apa yg disebut nya aku pun xingat...lps kena cucuk aku ngantuk...but still sakit .....aku tanya la..."knapa skt lagi...dah cucuk dah??" Mak mah kata "mmg le sakit...but kurang....kalau tak lg sakit" ooooo barule aku tau...then aku tertidur....bukak mata....aik ...cerita SEMBILU le pulak....ooo Mak Mah layan SEMBILU rupanya...then pkl 11.15pm Dr Sharifah dtg...dia kata lg 15minit dia dtg blk....Heni siap call aku...suruh aku bersalin on that day gakkk...."nombor cantik Yong 22/2 "katanya. Aku ye kan aje...
11.30pm Dr sampai...but aku still tak rasa resa nak bersalin lagi...so kena la induce satu....then br ada rasa...but sayang .....aku xmampu nak teran...tak de daya....baru ingat aku mkn last masa tgh hari je... ngantuk plak tu...hubby suruh aku bangun....siap pukul pipi aku suruh aku bgn...aku lak asyik nak tidur je...xleh gak...Lastly Dr kata kalau xleh gak kena pakai vacuum...takut baby lemas...So pakai le vacuum...baru le Ok ...baby kluar je terus letak atas perut aku....aku bukak mata...."Oooo putih anak aku"...lps tu aku tidur blk. Bila dah selesai ....aku dibawa ke bilik....dah tak leh tido le pulak...aku sembang sampai pukul 5pagi ngan mama...xsabar nak tunggu esok cz nak tgk baby....Baby nurse jaga....diorg nak suruh aku berehat le tu...
Baby lahir tepat pada 11.45pm 22 February 2005 bersamaan 13 Muharram 1426 hari Selasa. Aku namakan dia AHMAD IMAN HAKIMI BIN AHMAD AFANDI.

Monday, February 20, 2006

TEMAN TAPI MESRA - RATU

aku punya teman
teman sepermainan
kemana ada dia
selalu ada aku

dia amat manis
dan juga baik hati
dia selalu ada
waktu untuk membantuku

namun aku bingung
ketika dia bilang cinta
dan dia juga katakan
tuk ingin jadi kekasihku

reff:
cukuplah saja berteman denganku
janganlah kau meminta lebih
ku tak mungkin mencintaimu
kita berteman saja
teman tapi mesra

aku memang suka pada dirimu
namun aku ada yg punya
lebih baik kita berteman
kita berteman saja
TEMAN TAPI MESRA

p/s: bila dengar lagu ni....teringat masa dolu-dolu...mcm ada persamaan.....hehehhe..

Friday, February 17, 2006

TEPON BARU

akhirnya dapat gak aku tepon baru....walaupun xsecanggih mana...jadile. kalau ikut aku tepon lama tu aku sayang...tapi nak buat camne dah jahanam...susah le xde tepon ni...masa kat kedai tu terfikir gak aku nak beli yg best2 ada camera (NOKIA 6111)...but fikir balik buat ape...aku kan ada digital camera, lagipun membazir je...tapi tepon ni ada MP3 bolehle aku download lagu...

Thursday, February 16, 2006

KEPENTINGAN SELUAR DALAM BARU

Wednesday, December 28, 2005
KEPENTINGAN SELUAR DALAM BARU

Adalah amat penting untuk kamu membeli seluar dalam baru. Buang seluar dalam lama yang berlubang-lubang seperti jaring ikan itu.

Malang tidak berbau. Mana la tahu, kamu mungkin ditahan polis dan diarah menanggal seluar dalam dan membuat ketuk ketampi (untuk tujuan penyiasatan). Pulak tu, ada yang merakam dengan telefon berkamera. Nak dijadikan cerita, ditayangkan pula di parlimen. Dipaparkan pula di dada akhbar-akhbar. Mereka mungkin mengaburkan muka kamu, tapi tidak seluar dalam kamu. Sudah jatuh ditimpa tangga, di timpa pula buah nangka dan dahannya.

Jika kamu memakai seluar dalam bersih yang baru, tidaklah kamu malu bila paparan-paparan itu menjadi isu kebangsaan. Mungkin juga antarabangsa. Ingat, jika kamu hitam, mungkin paparan itu sampai ke India.

p/s: funnykan but it make sense......i got this from TOK RIMAU

GAMBAR KAWIN LAGI - TI PENANG


MOHD RIZAL B HUSSAIN & ZAIREEN BT ZAKARIA
21 AUGUST 2004

ROSHADA BT DAUD & SHAHRUL
9 FEBRUARY 2003

MOHD ARSHAD B ABDULLAH & WIFE
XTAU BILA KAWINNYE


JUNAIDI B OSMAN & NORAISHAH BT ABDUL RAHMAN
1 MAY 2002



NEENA SULIANA BT MAT NAYAN & MOHD SHARIZAL B NOOR
4 SEPTEMBER 2004




JOYRIDE

*Gambar sekadar hiasan.

hello...you fool...i love you....cewahhh macam roxette pulak...
well, today i start driving again....not driving a car...but motorcycle....COMEL..all brand new...bukan moto baru but aku baru renew driving license, renew roadtax and insurance & baru baiki moto yg dah lama tersadai....after this xde la abah n hubby bising lagi membazirkan duit renew driving license...dont worry on one fine day...aku akan drive a car semula....malahan lebih terer dr diorang...hehehe...my hubby keep forcing me to drive a car but i said " bagile saya sebijik HARRIER barule I rasa confident ckit nak bawak" hahahah....excuses je tu.....for sure la dia xleh nak hadiahkan aku HARRIER...replika punye boleh arrrr....

WHO IS IT?

Siapakah orang yang sibuk?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s.

Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal- amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja, malah dia tidak akan menyampaikan pula pada org lain.

**I just got this email from my friend Awin yesterday. Thanks Awin cz MENGINGATKAN.

Tuesday, February 14, 2006

GAMBAR KAWIN - TI PENANG


HEZRIN BT AHMAD NAZARUDIN & AHMAD AFANDI B ALANG
1 SEPTEMBER 2003
SYAHRONIE B CHEK RUS & RINIWARTI BT ROSAIDY
6 MAY 2005


SYAHRUL RIZAL B JAMALUDIN & MUNIRAH BT ADNAN
5 JUNE 2004

MOHAMMAD SYANI B HUSIN & AZNI SHAHIDA BT KHALID
6 SEPTEMBER 2002

Monday, February 13, 2006

ANIZA WEDDING

I just got this today...My friend masa kat MGS dulu. I've got the invitation but xdapat nak gi coz kebetulan same day ngan Heni kawin. The wedding was held on 4 Dis 2005 at Dewan Merak Kayangan, KL. Semoga kekal hingga ke akhir hayat.
ANIZA AMIR & MUHAMMAD ADDIN

Wednesday, February 08, 2006

BILA LA NAK SETTLE....

sumber: Berita harian 8/2/06

'Pindah ladang babi, ayam ke lokasi sesuai'
Oleh Hafizan Taib

IPOH: Penduduk di Taman Bahagia, Tanjung Rambutan, dekat sini yang menghadapi masalah bau busuk berikutan kewujudan ladang ternakan babi dan ayam di kawasan berhampiran sejak beberapa tahun lalu, meminta pihak berkuasa bertindak segera menangani masalah itu.
Selain bau busuk, keadaan kotor itu juga menyebabkan pembiakan lalat dan nyamuk yang boleh mengundang pelbagai jenis penyakit berjangkit kepada penduduk di kawasan perumahan di situ.Wakil penduduk, Ahmad Afandi Alang, 31, berkata penduduk di situ amat menderita dengan keadaan itu sejak mendiami kawasan perumahan berkenaan kira-kira setahun lalu.Katanya, penduduk berharap Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) akan mengambil tindakan segera bagi mengatasi masalah itu seperti menutup atau memindahkan ladang ternakan babi dan ayam terbabit ke kawasan lain yang lebih sesuai.Beliau berkata, terdapat kira-kira 2,000 babi dan 72,000 ekor ayam diternak di ladang ternakan berkenaan."Pelbagai masalah terpaksa kami hadapi sejak mendiami kawasan perumahan ini kira-kira setahun lalu. Bau busuk najis babi dihidu setiap manakala pembakaran terbuka tulang babi menyebabkan asap dan debunya berterbangan hingga melekat di dinding rumah."Sistem perparitan dan kumbahan tidak sempurna memburukkan lagi keadaan di sini apabila air yang mengalir dari kandang babi dan ayam masuk ke kawasan kebun sayur berhampiran kawasan kandang berkenaan," katanya ketika ditemui di sini.Satu majlis dialog diadakan di antara penduduk, Pejabat Tanah dan Galian (PTG) serta Jabatan Agama Islam Perak (Jaip) bagi membincangkan masalah berkenaan.
Ahmad Afandi berkata, apa yang lebih mengecewakan ialah pekebun di situ menggunakan air takungan hasil najis babi dari kandang haiwan berkenaan untuk menyiram sayuran mereka.Katanya, hasil tanaman sayuran itu kemudian dijual di pasar di kawasan berhampiran seperti Tanjung Rambutan, Tambun, Tanah Hitam serta Chemor dan dibeli orang ramai yang majoritinya adalah orang Islam.Sementara itu, Ketua Penolong Pegawai Daerah dan Tanah Kinta, Kamaruddin Awang berkata, pihaknya sudah menghantar notis kepada pihak pengusaha ladang ternakan itu pada Jun lalu, supaya memulihkan kawasan ladang ternakan kerana didapati melanggar syarat ditetapkan pihak PTG.Bagaimanapun katanya, pihak pengusaha ladang ternakan itu ada membuat rayuan kepada PTG berhubung perkara itu dan jabatan berkenaan memberi peluang serta tempoh bagi mereka membaiki keadaan itu.Beliau berkata, berdasarkan perkembangan setakat ini tiada sebarang tindakan pemulihan atau pembaikan dilakukan pihak pengusaha terhadap ladang ternakan haiwan itu."Sekiranya keadaan ini tidak berubah kita akan menjalankan siasatan lanjut dan tindakan sewajarnya boleh diambil melalui peruntukan ditetapkan dalam Seksyen 129 Kanun Tanah Negara," katanya.

p/s: kawasan umah aku...ahmad afandi tu hubby aku...mlm ni maybe masuk tv3 lak buletin utama

Tuesday, February 07, 2006

ONE..TWO..THREE...SHOOT.....


aku terjumpa gambar ni. actually gambar ni dah lama. kalau tak salah aku gambar ni diambil three weeks after my marriage. kira inai masih merah di jari la kira. this is my first time menembak. but best la...rindu rasanya nak gi menembak balik. time ni aku ikut my hubby cz dia join PERAK ROYAL SHOOTING CLUB. ini kat kem askar kat tambun diinvite oleh askar wataniah utk majlis penutup ape aku pun dah lupa. aku tgh guna stayer betui ke ejanye??? aku yg pakai jaket hitam tu baju merah. pakai jaket cz nak halang dr terkena kelongsong peluru...sakit siot kalau kena...especially kalau org sbelah pakai M16...

kalau tak salah aku my schoolmate ada jadi penembak professional wakil Malaysia namanya Harmili something like that ...ye ke...i think it's him. apapun i enjoy shooting.

Saturday, February 04, 2006

DINNER


Aku baru dapat gambar ni...gambar masa Christmas dinner kat Ipoh Royal Club.
Abang Halim, Zaed, Boss, Hubby, Me & Hakimi

FOUND IT


I found it...but i dont know what it says...can anybobody translate it to ENGLISH please...thanks.

Check out this
  • article a>

  • Friday, February 03, 2006

    BILL RANCIC


    here is some lesson i've got from bill rancic (trump's first apprentice). i think it's good for us to apply in our daily lives.

    don't sell yourself as someone you're not.
    be careful how u present urself because it might come back to bite u.better come clean right out of the gate and let those doing the hiring decide if they want as is, instead of as u present urself.remember as i learned here, ur bosses will never need a good reason to fire u, but u'd do well not to give them any ammunition just the same.

    know thyself
    this is a basic stuff,but u'd be amazed how many young people set off on their career paths w/o fully realizing who they are or where they come from or what they're hoping for to get out of lies back home,at the feet of our parents etc.

    nurture lifelong friendships
    succesful entrepreneurs like to tally up their accounts on a regular basis, but the truly succesful count their friends among their greatest assets.as lasting legacies go,these relationships are more important than any business or properties.

    say what u mean and mean what u said
    keep ur word.honor ur commitments and they will double back to honor u.

    build relationship
    self-reliance is a good thing, but other-reliance is essential.after all,no man is an island.

    MEMANG PATUT PUN

    Malaysia kutuk akhbar Denmark siar karikatur hina Nabi Muhammad

    PUTRAJAYA 2 Feb. - Malaysia mengutuk tindakan sebuah akhbar Denmark menyiarkan karikatur menghina Nabi Muhammad dan menyifatkannya sebagai sikap tidak sensitif media Barat terhadap Islam.

    Menteri Luar, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, negara ini memandang serius tindakan tersebut kerana ia menggambarkan Islam dan Rasulullah sebagai pengganas sehingga membangkitkan perasaan marah umat Islam di seluruh dunia.

    ``Mereka mengagung-agungkan kebebasan tetapi menggunakan kebebasan untuk menghina orang lain dan agama, ini adalah satu perkara yang tidak boleh diterima.

    ``Sikap tidak peduli kepada sensitiviti dan kesucian seorang nabi yang mempunyai kedudukan mulia, tidak membantu masyarakat dunia untuk merapatkan jurang pertembungan antara tamadun,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

    Beliau menyatakan pendirian Malaysia itu ketika diminta mengulas mengenai tindakan akhbar Jyllands-Postem menyiarkan 12 kartun termasuk lakaran Nabi Muhammad memakai serban berbentuk bom.

    Tindakan tersebut membangkitkan kemarahan umat Islam di seluruh dunia dan dua pertubuhan terbesar Islam iaitu Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) dan Liga Arab menuntut supaya Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengeluarkan resolusi melarang serangan ke atas kepercayaan agama.

    Libya telah menutup kedutaannya di Denmark sebagai bantahan terhadap lukisan tersebut manakala awal minggu lalu, Arab Saudi telah memanggil balik dutanya dan para ulama negara itu menggesa pemboikotan ke atas barang-barang keluaran negara berkenaan.

    Tunjuk perasaan pula diadakan di Tebing Barat bagi membantah penerbitan kartun itu, sementara kumpulan pejuang Briged Jihad Al-Aqsa mengancam para petugas Denmark di Palestin.

    Pejabat Jyllands-Postem menerima ancaman bom kerana penyiaran lakaran berkenaan menyebabkan hubungan dagang dan diplomatik Denmark dengan beberapa negara Islam menjadi tegang.

    Akhbar tersebut telah memohon maaf kelmarin tetapi akhbar Perancis, France Soir pula menyiarkan semula kartun tersebut.

    Walaupun penyiaran kartun berkenaan tidak mempunyai kaitan dengan kerajaan negara terbabit, Syed Hamid meminta media terutamanya dari Barat supaya lebih bertanggungjawab dalam tindak tanduk mereka.

    Ini katanya, bagi memastikan usaha merapatkan persefahaman dengan dunia Islam tidak terjejas.

    P/S: Teringin aku cari newspaper tu but only for subscribers. Dalam bahasa yang aku xpaham pulak tu..

    Thursday, February 02, 2006

    KENANGAN TI PENANG


    PERASAN LAWA KAT TELUK BAHANG


    NAK GI MAKAN


    KAMAR F (NAK GI PREP)


    ROMBONGAN CIK KIAH KE KEDAH


    KADET BOMBA (NAK GI HIKING BUKIT BENDERA)


    PASUKAN NETBALL SEKOLAH (BUAT LATIHAN)

    Gambar gambar aku masa sekolah teknik penang.... kelakarnye gambar dulu-dulu....

    LOST WORLD OF TAMBUN


    Last Tuesday sempena cuti Chinese New Year, aku, my hubby, hakimi, mother in law, family brother in law aku (abg man, kak ina, qhail & aznil) pegi le ke LOST WORLD OF TAMBUN. Setelah sekian lama akhirnya jejak jugalah kaki aku ke sana walaupun tiap-tiap hari aku lalu depan dia nak gi keje. Unfortunately.....aku lupa bawa my digital camera. Arghh!!! Tension nye...@@%*&#?? Means takde le gambar yang dpt aku uploadkan kat sini. Dah lah this is the first time Hakimi pergi tempat-tempat macam ni..Anyway aku ada amik cikit gambar dr website mana tah aku pun dah lupa...jadiklah ye..

    Kami sampai pagi about 10.30am memandangkan perjalanan dari rumah aku cuma 10minutes je. Orang dah ramai but luckily dapat parking yang dekat la jugak. Oppss..lupa lak before that we all gi GIANT dulu beli pelampung Hakimi. Murah sikit kalau nak compare ngan beli kat dalam sana. Tiket RM21 seorang. 3 orang RM63. Xkisahlah... Mulanya my sister in law kak chik yg stay kat melaka ajak ke sana dia buat 'house warming' but al-fulusnya enggak brape nak ade...HEhehe...al maklumlah my hubby is jobless now. Back to the topic... First time masa aku nak letak Hakimi dalam pelampung tu dia macam xbrape nak but after a while...dia xnak berenggang dari air. Seronoknya dia main air kat sana..senyum je dia. Dia cuma bangun dari air tu utk minum susu and tertidur for 45minutes. Lepas celik je bijik mata dia dah tunjuk air tu...nak mandi lagi lah tu...Aku bagi dia makan dulu then baru sambung mandi balik. He is so happy (sayang I totally forgot about the camera). But aku xdpt nak main mende-mende yg lain coz Hakimi xnak berenggang dgn aku...anak MAMA. So aku cuma bawa kat tempat-tempat budak-budak. He also enjoy the MErry Go Round (Kuda pusing).

    We leave the place around 7pm itupun after my mother in law dah sound "Tak nak balik ke? Tahun baru ni...Awal-awal Tahun lagi dah tak sembahyang" Terasanye.....