Thursday, February 02, 2006

LOST WORLD OF TAMBUN


Last Tuesday sempena cuti Chinese New Year, aku, my hubby, hakimi, mother in law, family brother in law aku (abg man, kak ina, qhail & aznil) pegi le ke LOST WORLD OF TAMBUN. Setelah sekian lama akhirnya jejak jugalah kaki aku ke sana walaupun tiap-tiap hari aku lalu depan dia nak gi keje. Unfortunately.....aku lupa bawa my digital camera. Arghh!!! Tension nye...@@%*&#?? Means takde le gambar yang dpt aku uploadkan kat sini. Dah lah this is the first time Hakimi pergi tempat-tempat macam ni..Anyway aku ada amik cikit gambar dr website mana tah aku pun dah lupa...jadiklah ye..

Kami sampai pagi about 10.30am memandangkan perjalanan dari rumah aku cuma 10minutes je. Orang dah ramai but luckily dapat parking yang dekat la jugak. Oppss..lupa lak before that we all gi GIANT dulu beli pelampung Hakimi. Murah sikit kalau nak compare ngan beli kat dalam sana. Tiket RM21 seorang. 3 orang RM63. Xkisahlah... Mulanya my sister in law kak chik yg stay kat melaka ajak ke sana dia buat 'house warming' but al-fulusnya enggak brape nak ade...HEhehe...al maklumlah my hubby is jobless now. Back to the topic... First time masa aku nak letak Hakimi dalam pelampung tu dia macam xbrape nak but after a while...dia xnak berenggang dari air. Seronoknya dia main air kat sana..senyum je dia. Dia cuma bangun dari air tu utk minum susu and tertidur for 45minutes. Lepas celik je bijik mata dia dah tunjuk air tu...nak mandi lagi lah tu...Aku bagi dia makan dulu then baru sambung mandi balik. He is so happy (sayang I totally forgot about the camera). But aku xdpt nak main mende-mende yg lain coz Hakimi xnak berenggang dgn aku...anak MAMA. So aku cuma bawa kat tempat-tempat budak-budak. He also enjoy the MErry Go Round (Kuda pusing).

We leave the place around 7pm itupun after my mother in law dah sound "Tak nak balik ke? Tahun baru ni...Awal-awal Tahun lagi dah tak sembahyang" Terasanye.....

No comments: