Tuesday, December 26, 2006

Chicken Olio

Last Saturday, balik kerja rasa lapar...... nak makan nasi xlalu...rasa macam nak makan something different.....apa yek.....fikir punya fikir aku baru teringat ada fettucine.... s ....masalah nye barang dapur lak.... xde ape yang ada....hmmm...yang ada ayam panggang lebih semalam dalam fridge...oleh kerana kreativiti aku yang ditahap maksima terhasillah chicken olio style aku sendiri.... hakimi makan 2 mangkuk... My hubby yang xsuka pasta pun makan 2 pinggan....sedap la kot.....

Ini la dia Chicken Olio resepi aku sendiri...


Sebelum makan baca doa dulu...


Enak menjamu selera....

Saturday, December 23, 2006

Cicak-Man


Apa la kelebihan Cicak-Man...... Maybe weekend ni aku nak bawa Hakimi pegi tengok citer ni... Ye la tak habis-habis dengan Cak Man ..... Cak Man... "Mama..mama...CAK MAN" Itu la yang selalu dia sebut...siap buat kepala macam Cicak-Man tu...

It Makes Sense

"Am i challenging myself enough in this life or have i let complacency set in?" ataupun didalam bahasa melayunya " Pak Abu tempang selalu pergi gunting bulu hidungnya kat kedai Muthu". Kadang-kadang gua rasa macam hidup gua sekarang dah macam 'On Autopilot'. Tersangat rutin, takde cabaran, yang mengingatkan yang kehidupan yang diberikan tuhan kepada kita ni fragile dan pendek.. so why aren't we living it to the fullest.
How many people out there actually actively think about their mortality? how many think that "if i don't ask for forgiveness from so and so today, my life might end today and i would not get a chance to... ever". How many of us keep putting off saying i love you to our parents, to our spouse, to our children or even to a potential life partner because "i can tell him/her later lah!"... But come LATER you might be in ICU or 'tergolek dog' on the highway after being run over by sebuah lori menyeludup gula dan ayam.
I really think that many of us, myself included, have the tendency to drift and forget especially when REAL LIFE sets in, that once things get too comfortable or once we have something all the time, for example CLEAN AIR! OXYGEN! OUR FIVE SENSES, OUR LOVED ONES, FOOD ON THE TABLE etc. .... more often then not, we take all of these things for granted and we just don't give a damn about them. We think we have so much time to fix a wrong that has happened in our life..... we think sometimes that because we never get ill or hurt that we are invincible and are probably going to live to a ripe old age, but Allah swt can take as fast as he gives my friends...
SO why don't we just give a 100% effort to our lives if we want it better , let's make it BETTER .....NOW! not tomorrow, minggu depan la, lepas dapat gaji la,... all these reasons are merely excuses that stop us from really experiencing life to the FULLEST. And trust me my friends there is a lot to EXPERIENCE. Kebesaran Tuhan = The Glory of God.

**Aku baik punya cilok dari blog afdlin.... Tapi mmg benar apa yg dia tulis...renungkan.

Saturday, December 02, 2006

RGT ANNUAL DINNER

Last Thursday, kompeni aku keje yakni RGT Technology buat annual dinner kat The SAUJANA Subang.... Boring je.... hadiah yang aku dapat pun...huhuhu...sedih je....nampak sgt diorang dh tetapkan hadiah...bukan lucky draw ni.....sape budak baru mcm aku sume dpt payung je....payung golf....siap ada tag harga lagi RM119.00....KONONNNNNN.....

Overall bosan...slow.... tapi sib baik makanan dia OK...marvelous....fantastic...

Ni kengkawan yang rapat ngan aku.... kak Fizah, Dina (adik aku), Aku, Mei, Sue, Yati, Benny & Ms Tan. Gambar blur coz Badz ketaqqq...yela masa ni belum buat performance lagi....


Yang ni le Bad...dia nyanyi lagu TERBANG.... dapat best performer...penat kitorg AFUNDI BADZ.....sib baik berbaloi...heheh


Amik makanan....amik selagi boleh....Yang pakai baju putih tgh isap rokok tu le boss aku...... NICK nama dia....