Saturday, January 06, 2007

TELUK SENANGIN

Hari raya ke-2 Pak Lang buat korban kat Teluk Senangin. Rupanya dia ada rumah kat sana. Katanya sesapa family yang nak bercuti boleh...dia bagi free of charge.... best nye.... Rumahnya dekat je dengan pantai.... Kiranya tempat ni baru nak develop... Ada la jugak chalet2 utk disewa. 10 years ago dia beli tanah tu for only RM4k.....and now haraga dah naik ke RM50k. Overall memang best...... Cuma sayang kami kat sana cuma semalam.


Hakimi naik buaian di halaman rumah.


My hubby and my sis Ikin....Background tu rumah Pak Lang..... Rumah Tradisional yang dibelinya di Sabak Bernam for only RM2k.


Mandi laut....Hakimi xnak naik....sampai dah biru bibir dia sebab air sejuk.... diorang mandi lepas asar....cuaca xpanas and air baru nak pasang....


Tapi that day Pak Lang suruh kami tidur kat chalet DE IDAMAN... special ckit ada aircond... katanya... actually depan rumah dia je... sebab ramai yang tidur kat umah dia...nanti nak mandi payah...berebut bilik air......



Pemandangan waktu pagi....Abah N Hakimi awal2 dah turun.....



Lagi pemandangan waktu pagi.....



Boleh nampak Pulau Pangkor dari sini.....


Budak2 tengah kutip remis kat tepi pantai.....



Inilah hasil kutipan mereka......ikan pun ada...Abah kata remis baru kutip ni goreng je....manis....

No comments: