Wednesday, June 27, 2007

SYSTEM HANGGGGGG


Ni apa kes ni.... Uitm suruh register subject for this sem.... but ini je yang keluar since past 2 days..... Boring betoi... sib baik aku tak pegi taklimat ari Isnin lepas..... if not just bazirkan duit minyak and toll aku jek.....HUHUHU.....

Tuesday, June 26, 2007

Bukit Kiara













On the 16th of June ada office meeting and training kat opis aku.... tapi bukan itu yang aku nak cerita.... aku nak cerita yang a week before that my company buat 10th Anniversary Dinner sambil launch our newsletter and website :http://www.jhj.com.my/. Oleh kerana the event is very successful.... boss aku telah menganugerahkan pada staffnya extra 1 hari cuti yang di'add'kan pada cuti tahunan.... Boss aku jugak telah belanja kami pakej Spa & Massage kat Bukit Kiara Equastrian Club....... Mahal jugak pakej tu.... So we all decide untuk pergi sana beramai-ramai... actually xramai pun yang pegi aritu cuma 6 org jek termasuk aku.... Oleh kerana keadaan aku yang macam ni... Dr. Sam dah siap remind aku the day before yang it is not advisable for me to enjoy the sauna thing...... Huhuhu...tapi xpe la aku pegi massage je la....

Wednesday, June 20, 2007

Lemon Rosemary Chicken


Last week aku cuba satu resepi yang aku dapat dari internet.... very simple cara nak buat nya... bahan pun xbanyak.... actually aku nak try resepi ni masa my parents datang last school holiday but programme kami too tight so xsempat la nak buat.... Hakimi and my hubby suka.... Hakimi siap cakap.... Mama sedaplaa...macam ayam Rogers (Kenny Rogers) so lepas ni kalau aku bukak restoran...tutup la Kenny Rogers tu...hahhaha.... Oleh sebab family members aku cuma 3 org...and ayam tu lak aku buat sampai seekor... aku bagi la separuh kat kakak ipar aku yang duk atas blok aku je... dia pun tanya beli ke buat ni... dengan bangga je aku kata aku buat...hehhe... siap mintak resepi lagi... korang kalau nak resepinya mintakle...jgn segan2...

* Gambar ni bukan gambar ayam yang dimasak oleh aku... aku cilok je dr net... tapi lebih kurang jek rupanya...almaklumlah...digicam aku...huhuu

Monday, June 18, 2007

PULANG KE PANGKUAN-NYA

Not sure whether you all remember my previous post pasal cousin aku yang menghidap penyakit Kanser Paru-paru.... beberapa bulan lepas..... Semalam yakni hari Ahad entah kenapa aku bangun awal lak... selalunya ahad la hari utk aku bangun lewat ckit.... Tepat pukul 7 pagi abah call aku and bagitau berita yang betul-betul buat aku terperanjat.... "Lin, abah nak bagitau ni... Edi dah meninggal semalam pukul 11.30malam exactly masa baru sampai Hospital...." "Abistu jenazah kat mana skrg?" "Diorang terus bawak balik lepas tu... tak masuk hospital pun... ni nak kebumi sebelum Zohor...." Innalillah.... Aku terus terdiam and my hubby tanya kenapa and I told him what happened.... Cuma aku terkilan kenapa diorag tak bagitau lebih awal.... Kalau aku balik pun for sure xsempat nak jumpa jenazah coz aku mesti kene tunggu Heni my sister untuk balik sekali... kebetulan Heni pun ada final exam semalam... habis je exam dia terus pegi umah aku.... once I told her... dia terus diam....... Tak sangka sangat begitu cepat dia pergi meninggalkan kami..... He is only 22 years old.... Apapun aku doakan agar rohnya dicucuri rahmat.... Mohd Norhadi Bin Mohd Rashid ....Al-Fatihah.

Thursday, June 14, 2007

DINNER

Gambar ni dah lama sebenarnya tapi aku xde masa nak update blog ni.... Masa ni kelas aku kena organise dinner for PERSONALITY DEVELOPMENT class.... Kitorg buat kat Kota Permai Golf Club and Resort..... overall OK laaaa.......

Ni antara kengkawan yang rapat dgn aku dlm kelas.... tapi semua ni budak lagi... aku je mak budak...
Budak pompuan dalam kelas aku... tapi xsemua ada... xtau la mana lak diorg pegi time tu....

Budak lelaki dalam kelas aku....

ITA & WIRA


My office mate masa aku keje kat DRB-HICOM dulu.... ITA. Dia kawin on 2/6/2007 lepas kat Batu Pahat... but aku xdapat pegi coz my parents datang umah aku on that day..... Anyway...SELAMAT PENGANTIN BARU semoga kekal ke akhir hayat.....

BENGANG PEPAGI

Bangun awal arini sebab nak kene antar my hubby pegi Shah ALam..... He got a new job there.... better offer and better segala-galanya..... Tapi yang sebenarnya arini result exaM KELUAR......but tengah berkobar-kobar bukak student portal....yang keluarnya.....

Harap Maaf..

Keputusan Peperiksaan bagi pelajar-pelajar UiTM,sedang di proses, sila semak keputusan anda di lain masa ...

TENSION........