Monday, June 18, 2007

PULANG KE PANGKUAN-NYA

Not sure whether you all remember my previous post pasal cousin aku yang menghidap penyakit Kanser Paru-paru.... beberapa bulan lepas..... Semalam yakni hari Ahad entah kenapa aku bangun awal lak... selalunya ahad la hari utk aku bangun lewat ckit.... Tepat pukul 7 pagi abah call aku and bagitau berita yang betul-betul buat aku terperanjat.... "Lin, abah nak bagitau ni... Edi dah meninggal semalam pukul 11.30malam exactly masa baru sampai Hospital...." "Abistu jenazah kat mana skrg?" "Diorang terus bawak balik lepas tu... tak masuk hospital pun... ni nak kebumi sebelum Zohor...." Innalillah.... Aku terus terdiam and my hubby tanya kenapa and I told him what happened.... Cuma aku terkilan kenapa diorag tak bagitau lebih awal.... Kalau aku balik pun for sure xsempat nak jumpa jenazah coz aku mesti kene tunggu Heni my sister untuk balik sekali... kebetulan Heni pun ada final exam semalam... habis je exam dia terus pegi umah aku.... once I told her... dia terus diam....... Tak sangka sangat begitu cepat dia pergi meninggalkan kami..... He is only 22 years old.... Apapun aku doakan agar rohnya dicucuri rahmat.... Mohd Norhadi Bin Mohd Rashid ....Al-Fatihah.

1 comment:

ronie said...

alfatihah