Friday, August 17, 2007

Rajin Terlebih........

Red Hot Chicken ..... my style....
Puff Sardine ku.... Yang belakang-belakang tu macam terhangus sikit sebab terlupa.... tiba-tiba dah berbau...Heheh..

Semalam xtau la kenapa aku terover tahap kerajinannya.... balik je dari opis.... aku terus basuh baju.... actually pepagi aku dah rendam baju-baju baby Hakimi dengan Vanish... bau nye best sangat membuatkan aku ter'rajin' terus amik periuk nasi... basuh beras masak nasi.... Hakimi seperti biase pembantu setiaku pun tanya .... "mama masak nasi ke" "Yela... Hakimi nak makan ke" "Mama masak ayamas ye... Hakimi nak ayamas..." Hmm.. lagi senang... so aku pun masak le resepi yang dinamakan...Red Hot Chicken... resepi Chef Wan... tapi Chef Wan letak memacam dalam tu... aku.... buh apa yang ada dalam fridge je ...heheh... janji boleh makan...


Then my hubby lak masuk dapur and said..."B you ada hutang dengan I" "Yela... I know I promise nak buat sandwich for you last 2 weeks kan.... I buatkan Puff Sardine boleh tak... roti xde la..." "Nak buat sekarang ke?" "Yela... esok boleh buat sarapan.... nanti B buat bebanyak boleh tapau makan kat opis OK" Sementara tengok cerita 'Susuk' aku buat la Puff...


This morning..."B tapaukan I 10 biji nak bawak opis.... boleh ke..." "Bolehle... memang buat untuk makan... bukan untuk hiasan...." Ada lagi lebih... aku bawak opis sikit....and bagi kakak ipar aku sikit.... And ada lagi sikit aku tinggalkan untuk bekalan balik kampung malam ni.... Hehe....

2 comments:

ronie said...

wehh... bolan posa dahdekat

Hezrin Ahmad said...

nape dgn bulan puase???