Wednesday, August 01, 2007

Rich Chocolate Pudding


Semalam my hubby balik lambat.... boring lak so aku pun try another new resepi.... dan seperti biasa pembantu setiaku akan menyibuk di dapur.... Hakimi sekarang suka bertanya.... Macam-macam nak tanya... Mama buat apa tu... Mama masak apa... tapi dengan nada pelat laa.... dia kan baru 2 tahun lebih... maybe sebab dia tinggi orang ingat dia dah besar... Lama dah xupdate gambar dia... actually aku tgh tunggu gambar-gambar dia dari Heni... entah bila la dia nak bagi...

Back to my pudding.... nak masaknya senang jek... dalam 10 minit jek... sebenarnya resepi dia xde base pun... but aku sesaja je letak balance chocolate swissroll yang aku beli last weekend kat tesco... And tukang komen ku kata ....sedap.... bawak pegi opis sikit... deme pun kata sedap... nanti boleh bgtau mama pasal resepi ni... rasanya kalau buat masa raya nanti pun ok gak kot...
** Resepi ni pakai susu tepung... aku guna susu Anmum Hakimi...Hehehe... Nevermind la jadik gak....

2 comments:

ronie said...

dah macam website mari memasak dan membuat kuih le plak.. heheh.. aku respekla hang pandai memasak... respekkk..respekkk.. weh.. cemana nak buat puding n aiskrim haa...? explain tengok..

Hezrin Ahmad said...

hehe... aku xpandai la... aku cuba jek... seronok tgk bila anak aku n fendi makan... resepi aku dah email kat hang... cuba jgn xcuba... bukan susah pun... nanti boleh buh dlm blog hang lak...