Monday, August 06, 2007

Transformers





Last Saturday aku rasa macam nak tengok wayang... dah berapa kali promise Hakimi nak bawa dia pegi... asyik tiket full jek... So petang tu lepas Asar aku and Hakimi pegi la ke Cineleisure yang xjauh dari my house.... Sesampainya kat sana.... oi mak... panjangnya queve.... walhal sume kaunter buka.... xpe... that time baru pukul 5.30pm... aku pun beratur berharap for 10.40pm session is still available.... baru 1/2 jalan aku tengok dia punya status dah mula blink means tiket dah nak habis.... Ya Allah... mintak-mintaklah tiket ada lagi... sian la kat aku and anak aku yang dah lama beratur nii.... At last my turn sampai.... "2 tickets for Transformers 10.40 please".... "Ada kak but seat paling depan"..... Huhu... "Mama... Hakimi nak tengok Former (Transformers la tuu....) ye..." Sian aku tengok dia... "OKla... depan pun depan la"


Then kami balik rumah.... malam lepas Maghrib kami sekeluarga pun pegi Tesco beli barang-barang baby sikit and then terus pegi ke cinema tu.....


Memula masuk .... dah gelap dah... tapi xstart lagi... Hakimi takut mulanya.... yela last sekali dia tgk movie time tu dia kecik lagi.... Bila dah start je movie, hehe... Hakimi tengok dengan kusyuk dan tawadduknye...sambil makan popcorn..... aku and Fendi tersenyum jek tengok telatah dia xtgk mana-mana dah... really consentrate to the movie and sometimes bila muzik kuat sikit... dia terkejut.... sampai la abis... "Mama dah malam jom balik Hakimi nak tido... esok kita datang lagi ye.... tengok former...." Haaaaaa terdiam aku and Fendi....

No comments: