Monday, December 31, 2007

Gedebuk...

Last Saturday, aku tidur awal ... awal ke... eh tak kot... lepas tengok Sehati Berdansa... baru tidor... Hakimi tido kati Hakimi ye mama... (sebab ada comforter baru "SPIDERMAN" tok beli).... My Hubby tengok TV still... Tiba-tiba...gedebuk.... Uwaaaaa... nangis.... teka sape jatuh...
Hazimi... and not Hakimi.... selalunya Hakimi yang jatuh.... aku and Hubby melulu..... lesak betul... padahal dah adang dengan bantal dah keliling camner boleh dia jatuh.... Huhu... check2.. merah kepala dia... risau kitorang... pastu bagi dia minum susu... baru diam... pastu senyum... si abang lak sambung nangis sebab terkejut.... punyala lama interval dia.... Huhu...

Wednesday, December 26, 2007

SATAY HUT


Balik kampung...ooooo balik kampung....
Nak balik raya... Lepas maghrib aku dengar suara takbir berkumandang dari masjid kat rumah aku tu.... rasa sayu betui... mana taknya aku masih kat umah kemas baju.... patutnye dah sampai kampung....huhu... Dapat info from my friend Azahari (Engineer Hi-way widening - Utara Selatan) jalan jem teruk.... So me and my hubby decide untuk ikut jalan Kuala Selangor... Dalam kul 8 gerak.... jalan jem gak but still moving ler... Kul 10pm baru sampai Tanjumh Karang... Hubby tanya nak makan satay x? Nape sedap nor ke?? OK .... kul 10pm pun ramai gak.... dekat 10 minit tunggu baru ada meja ..... Kitorang order 10 cucuk jek... as per my hubby...makan 3 cucuk dah cukup... Hmm... dalam hati...kedekutnye laki aku....huhu... bila sampai... mak aii... besar gedabak satenye..... patutlah dia cakap macam tu... tapi aku habiskan jugak 5 cucuk.... + 1 ketupat.... and aku order teh tarik... lepas tu dah rasa nak muntah.... cepat2 order 100+ ....sib baik servis pun laju... kalau x mau dah terburai isi perut aku sebab terlampau kenyang....

Friday, December 14, 2007

Futsal

Last Saturday iaitu 8 December 2007 my company organised futsal tournament yakni last event for our JHJ 10th Years Anniversary. Tournament ni diadakan di Menara Pan Global, Petaling Jaya.... Kami jemput client2 kami (Some of them jek) Client yang menghantar wakil haritu adalah Kumpulan Darul Ehsan, Kumpulan Perangsang Selangor, IT Services, IT Distribution, Takaful Ikhlas, Syarikat Prasarana Negara Berhad and Public Bank... And of course company aku pun bertanding... walaupun kami dapat tempat 2nd last .....huhu...

Aku ditugaskan di bahagian reception...aku xsepatutnya main.... Tiktibe je wakil dari Takaful Ikhlas datang and bagitau pemain perempuan diorg xdapat dihubungi.... Rules kitorang sepanjang game at least kena ada sorang player pompuan.....aku bgtau pengerusi majlis... last2 dia suh aku join Takaful Ikhlas... giler apa aku mana penah main futsal... tapi xpela... apa salah mencuba kan...belum apa2 lagi aku dah mintak maaf kat player Takaful Ikhlas kalau2 nanti aku punca diorang kalah.... But they all are OK... diorang bagi aku peluang... Thank you to Halim and team mate yang lain sebab bagi aku main futsal.... best gak main futsal ni... tapi memang aku penat giler.... tapi yang best skali bila aku dapat 2nd place... YOOOHOOO.... berbaloi betoi...walaupun the day after aku jalan macam robot...mana taknye..... dah lama xexercise.....

Posing sebelum mula tugas....

Piala untuk pemenang.... 1st place and runner up je dapat piala.... players yang lain dapat payung and mug daripada sponsor kitorg...PEPSI....

Tempat pertama....IT Services

2nd Place..... Takaful Ikhlas

My Boss, Halim, Shahril, Sulaiman, Azmil, Mahathir & Me


My colleague...... 2nd last....huhu....

Dapat hadiah dari my own boss..... ramai yang jeles...heheh


Lihatlah dunia....first time main futsal dah dapat piala....Hahaha.....


Tuesday, December 11, 2007

Innalillah

Last night, I received 1 sms.... mengatakan one of my friend masa kat MGS dulu (Nurwahidah Khairuddin) telah kehilangan ayahnya .... Innalillahh.... Banyak kan bersabar ye...tuhan lebih menyayanginya....Al-Fatihah.

Part Time Lover


Dulukan telah diberitahu
Jangan mengganggu di hujung minggu
Nanti dia akan tahu
Rahsia engkau dan aku
Kita sudah sama setuju
Berjumpa hanya bila perlu
Kerana kita sudah punya teman istimewa
Kuhanyalah kekasih separuh masa
Separuh lagi cinta untuk dia
Janganlah kau meminta lebih daripada itu
(chorus)

Kuhanyalah kekasih separuh masa
Dari isnin sampai jumaat sahaja
Janganlah pula kau mengharap
Berdampingan selalu denganku
Jika kau tak terima khabar
Bererti dia ada di sini
Jangan gatal meninggalkan pesan
Curiga dia nanti
Tak perlu kata-kata manja
Itu sudah sering kudengar
Dari dia yang masih tidak tahu
Adanya dirimu
*(chorus)

Kuakui ada sesuatu antara kita
Tetapi kutahu bukan seperti biasa
** Kalau ini terjadi pada kita camne ek... I mean kita ni si dia yang tak tahu tu.... Hmm... But i am very sure this happened (True Story) hopefully bukan di kalangan kita .....

Tuesday, December 04, 2007

My New Born Baby - Ahmad Iman Hazimi

Eh... abgnya lak enterframe...

Abang jaga adik....

Ni dah botakk...

Heni, Hakimi & Hazimi

Bukak mata beso-beso....

Hazimi tido....

Dah jaga....

Jom main dgn abang.....

Alamak...adik dah pingsan....

Mamai....

Model Tudung

Masa ni Heni baru balik Medan... dia belikan barang sikit... pastu ada lak model tolong peragakan... ish..ish..




HAKIMI PEGI AQUARIA - KLCC

Hakimi dengan Barney

wif Barney....

Yang ni bukan kat KLCC... tapi kat The Curve dengan Superman... hehe



Hakimi dengan Mama Kecil kat KLCC...



Hakimi buat mama kecil jatuh...hahahha




Mama tu jaws.... besar kan...



Hakimi takut....ada fish besar.... jaws pun ada...kan...

Tok ada, ummi ada, mama kecil ada, nyanyah ada... mama dgn ayah tinggal... mama takut...

Kat Aquaria

Hakimi dgn mama kecil....

mama kecil lagi...

Hakimi tengok fish mama....

HAKIMI PEGI GENTING

Last school holiday Heni, Mama, Abah and Fairuz bawa Hakimi pegi Genting... Sekarang baru ada masa nak upload gambarnya... Ni describtion Hakimi bila tengok gambar... Tu la mama noti-noti...dah tok xnak bawak mama naik cable...huhu...
Hakimi dengan Nyanyah...

Nakal betul....



Posing dalam cable dgn tok...


Ni gambar Hakimi dengan elephant dengan Mama kecil...


Mama Kecil peluk Hakimi sejuk...


Hakimi dengan Tok....


Hakimi naik train....


Naik train dengan Mama Kecil....


Hakimi naik cable dengan Ummi, Tok dengan Mama Kecil....