Tuesday, February 19, 2008

Food Update

Yang ni brekpes pagi tadi... kek butter blender... so easy masuk sume bhn dlm blender...blend... masak atas dapur.. xyah pakai oven... 20minit daah siap....


Ni pulak menu hari ahad lepas... nasi ayam... simple but Hakimi loves it very much... dia suka makan nasi ayam... nasi olang kawen..... so menu weekend selalunya camni la.... ulang2 bende yang sama or else dia xnak makan....

Yang ni laksa sarawak... dah buat lama la kat umah mama.... Heni bawak pes dia from Sarawak... ikut cara dia rebus jek but kitorang buat stail lain sikit kitorang tumis pes tu sampai garing.... sebab bau pes dia macam makjun org bersalin tu... lepas tumis garing bau dia dah kurang... hasilnya lebih sedap dari biasa...hahha....

Monday, February 18, 2008

KEK


Last night aku buat kek coklat kukus... actually Hakimi dah lama suh aku buat kek... dia nak potong katanya... OK la sebab weekend jek yang aku free... so mama granted your wish this time...so lepas ni jangan noti-noti lagi tau... Resepi dia boleh dapat 2 biji kek sebenarnya... tapi aku pkir2 sape nak mkn buat bekbyk... So aku buat half adunan jek....... Xletak topping pun sebab malas....Malam semalam makan ckit... This morning potong ckit utk bekal mr lou kong yang nak ke Melaka (kursus 3 hari- will miss u la laling)... potong ckit bg hakimi bawak pg umah mak nyah..... potong ckit utk bawak ke opis.... dah abis... huhu... menyesal lak buat sikit....

Friday, February 15, 2008

Xcident


Cantik kan kete ni... nak beli xmampu... nak bawak... sapa la nak bagi.... Oleh kerana itu... aku cium je dia.... tapi aku cium dengan keta myvii abah.... huhu... kopak la mak nak ganti..... Somebody save me......

Kete Transformers

Masa raya cine aritu aku balik kampung.... kat highway tapah berenti makan jap... ada la sorang mamat ni... bawak lotus warna kuning... memang la lawa.... Apa kan daya... tengok je la... Tiba-tiba..."Mama...mama...kete transformer...fuiyooo..." Hakimi cakap... heheh "Pandainya abang...." "Hakimi suka mama..."Bila dah sampai Ipoh.... adala sorang hamba Allah tu bawak kete apa ntah aku pun xtau... warna kuning gak.... "Mama... kete transformers mama.....tapi buruk...." Hahaha... gelak aku...
Pastu Hakimi cakap.... "Mama... amik adik ..." "Knape?" "Amik adik letak dalam perut mama... Hakimi nak tengok Transformer kat wayang la mama... dulu masa adik dlm perut mama... kita pegi tengok... bila adik dah kuar...xde tengok pun....." Huhu... xtau aku nak jawab apa......