Friday, May 30, 2008

My Cubicle

Ni la tempat aku buat kerja... mencari rezeki....


Ni wedding invitation card yang baru aku terima.... siap dgn coklat lagi...I like...
21/6 Kim Poh & Sunitha



Jln2 Cari makan

AF6


Tadi aku lunch kat mamak... dekat opis aku laa... masa nak balik aku jumpa diorang ni... memula aku nampak Toi... macam pernah tengok budak ni.... sebelah dia Riz... si "ape ke he nye yeop" tu senyum ngan aku... pun senyum la kat dia balik.... depan si Riz lak Nadia.... Deme tengah lunch kat Pekan Kopitiam... memula nak makan kat sini but meja dah penuh....Hakimi suka Toi... sikit2... AFundi Toi... tapi xundi pun...

DECANTER



Antara yang hadir....



Top Hat or Pie Tee


My Sirloin Steak



Lamb Chop



Aku pun xtau knape aku amik gambar ni













Ice Blended Cappucino ku.....



Today is Kak Shkin our accounts exec punya last day... dia berenti sebab nak continue study... nak jadi Accountant katanya... so semalam after work kitorang pegi Decanter 1 kat Jalan Setiakasih, Bukit Damansara which is nearby to our office and one of our client la gak... Semua car pool... so aku bgtau kat Mr. Stanley one of the lawyer kat opis aku... " Mr. Stanley... can I go with u ar... I pun nk rasa gak your new S class...." and yang lenlain dgr... sumer pun nak itut..... heheh... actually xramai yang pegi... sume ada hal ... last minute punya planning... overall is ok la aku order sirloin steak... it supposed to be well done... tapi aku rasa mcm xberapa nak well done pun... huhu... aku rasa Lamb Chop Shida lagi sedap....

ABANG BOMBA DTG MELAWAT

Last night tengah seronok2 aku tengok American next top model.... tiktibe je aku dgr bunyi bising2 kat luar... aku intai jap...(menyibuk jap).... aku ingat si Lee Chai (Cina bawah umah aku) yang memang terkenal dengan suara dia yang kuat tengah marah anak dia si koko and meme (anak dia).... tapi aku tengok org ramai dah kat luar...... ishhh apesal lak ni... xleh jadik ni.... aku bukak pintu and tengok ramai sungguh rakyat jelata di depan tu.... huhu... even kakak iparku dan bala tenteranya juga dibawah.... aku yang tengah terkejut beruk.... terasa nak ketawa terbahak-bahak bila aku tengok ada 3 myanmar tgh lari kat depan tu dengan bawak tilam, gebor (selimut) and bag besar.... ekeke.... aku tutup pintu .... tukar seluar panjang and terus amik Hazimi yg tgh tidur atas katil and kunci kereta... terus turun.... rupanya rumah budak myanmar tu short circuit... tapi xde api dah... diorg dh tutup main switch.... but still ada bau hangit.... my nephew Inaz tepon bomba...."rumah terbakar panggil bomba.... bomba dtg berlumba-lumba.... 1..2...3...) teringat lak masa kecik2 dulu....hehhe...
Sambung balik citer td... susah gak tepon bomba ni... aku tgk 4-5 kali bomba tepon si Inaz... tanya kenapa... kat ne.... blabla... At last sampai la gak abg2 bomba.... Dtg 5 org but yg naik 2 org jek... yg len berlagak ala2 model lak ... siap bukak jaket letak atas kete aku.... oit... amik jaket ko tu... calar kete aku....huhu... (dlm hati jek)... ada anak org bwh tu siap ckp dgn maksu dia.... "maksu bomba tu handsome... boleh la maksu" sambil buat isyarat mata.... kakak ipar aku lak tambah.... "handsome ye... sekali dah ada bini..." ekeke...

After dah buat investigation, bomba pun balik.... and my hubby pun sampai... dia pegi settlekan rumah kat rawang tu lepas keje.... and ditangannya ada burger Otai... khas utk... siapa lagi...aku la....

Thursday, May 29, 2008

Sabah Trip 3







Lagi gambar2 masa kat Karambunai...

Hakimi pegi Training

Hakimi xde kat cni... dia balik kampung pegi training..... Apa ? Training?
Ye... pegi training untuk tidak memakai pampers lagi.....hehhe
"Mama Hakimi nak skolah PJ..." "Knape PJ..."
"Hakimi nak skolah jinus alad (geniusaulad) la mama..." "Ooo.... kalau macam tu xleh pakai pampers lagi nanti kene cikgu Afundi keluar...ekeke.." "Ishh mama niiiiiiii (ala2 atashinchi)
"Hakimi nak kencing kat tolet (toilet) je mama..." .... tapi bila dah selalu sgt pegi toilet dialog dia tukar.... "Mama nak pakai pampers la.... Hakimi dh boring pg tolet".....pulak....
Hakimi cepat2 pandai.... adik ni dah boring duk sensorang kat umah.... xde kawan kot.... so dia asyik nak berkepit je... nk ikut kemana je aku pegi ....huhu
Tapi bila dia dah pandai nanti nak pegi skolah la ek.... bengkok la mama macam ni...huhu... punya banyak skolah... Geniusaulad yg dipilih...huaaaaa

Tuesday, May 27, 2008

AF Keluar


Hari Jumaat (16/5/08) aku pegi Kota Kinabalu.... Buat ape? Co. trip..... heheh... jangan jeles.... Mama tolong jaga Hakimi & Hazimi... But dia duk umah Heni.... so pepagi lagi my lovely Mr Hubby tolong antorkan ke LCCT...... Hakimi tanya "Mama nak pegi Sabah ye... xpe mama pegi dulu nanti kalau best mama bawak Hakimi, adik Hazimi, ayah, ummi, nyanyah, tok, mama kecil, aunty nina dgn aunty ayang ye... mama pegi naik A esia (Airasia) ke?" aku jawab.... "Ha ah mama naik A esia (Airasia).... abang ni pandai laa... tu yang mama sayang tu....."
Masa aku bawak beg masuk dlm kete, Hakimi jerit dari beranda.... "Mama... tula.... mama nyanyi xsedap dah kena AFUNDI KUAR...hahahha... " terkedu aku... huhu
Flight supposed kul 10.20am.... kitorang kene ada sana kul 9am... but the tour guide tu ada ckit "ke'hampeh'an".... rupanya flight kul 11.10am.... Pegi naik Belon? Xla.... pegi naik bas..... BAS????? Bas Udara (Airbus)....Hahaha.... Nanti la aku upload gambar.... BZ ckit...

Dinner

What's for dinner? Hmmm.... soalan cepu emas untuk para isteri.... Well before balik opis smlm aku jalan2 kat dapur blogger yang rajin memasak but not sure dapur sape... dia buat ayam bakar... ingredients senang and ada kat umah so aku decide nak buat ayam bakar but Sham my colleague sindir aku xcaya aku nk masak.... huhu.... Dia ckp aku mesti pegi beli kat Kenny Rogers... huaaaaa.... tercabar gue ni.... dan inilah hasilnya....tadaaaa.... I'm not pretty much like it but my hubby suka... ada rasa macam bbq chicken... but okla licin laaa...

Ni aku put aside untuk hubby bawa bekal .....

Yang ni licin......

Yang ni lak ikan bilis kembang masak cabai ...licin gak...

Tuesday, May 13, 2008

Rumah Sewa


Last Saturday my hubby pegi ke rumah sewa kami di Rawang sebab tenant tu dah 2 bulan xbayar... tengok2 rumah tu dah kosong actually not really kosongla... ada sikit barang and ada bau busuk dari dalam rumah tu...huhu... our neighbour tu siap cakap "aik rumah dah kosong br nk dtg ke..." Hmm...

Hubby tepon kakak tenant tu (kawan dia dari kecik). Xjawab... but when I call dia jawab lak... bila aku ckp aku wife Fendi... terus ckp... la hidup lagi ke Fendi tu... jenuh carik xdapat... call pun xdpt....erk.... hampesss.... Dia bgtau adik dia dah 2 bln kuar... nk bg kunci tp xdpt nk contact.... Aku ckp... xpe esok saya dtg amik kunci.

So, sunday aku pun ke Rawang.... but pegi umah my cousin first and kitorang nampak kete diorg... dlm kul 2pm br kitorg pg rumah sewa tu.... rupa2nya diorg kemas rumah tu and siap basuh lagik.... but keadaan rumah tu memang menyedihkan aku... dinding habis kena conteng.... lumut... sinki hancus... diorg hisap rokok kat toilet and dgn selamba cucuh rokok kat tpt flush tu...huhu... sadis betul... aku saja ckp dgn Hakimi.... "Hakimi... ini rumah kita... kita duk cni la ek..." "Hakimi xnak la mama rumah ni geli.... mama tengok ni... apala orang ni conteng2 dinding... xboleh kan... kalau nak conteng kat kertas je kan mama...." Hakimi pun tau... but diorang xtau....

Air xbyr sampai dah kena potong... and bil elektrik RM215++ adusss....

As per my hubby byk dia kena repair... aku suggest to paint back the house.... sebab ada orang baru nak masuk... Tapi yang menyedihkan aku bila hubby cakap.... "B, mcm ni nampak gayanya budget you ke Sabah kena potong la ckit.... sebab I nk cover duit rumah ni..." huhu....

Tell me why I feel so sad... so sad... tell me why I feel so sad...(The Gregorians)

Makhluk Tuhan Paling Seksi

"Kamula maluk tuhan nan tecipta papaling seksi...auw..auw..auw... ha ha ha..."
Lebih kurang mcm ni la Hakimi nyanyi... siap gelek2 lagi...isk2... Hakimi this is what happened when watching too much TV...huhu



Otak mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,memikirkan aku.

Mata mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,menatap aku.

[#:]Aku seperti, ada,didalam penjara,cinta~mu.

Bibir mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,cium pipi ku.

Bibir mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,sebut nama ku.

[#][Reff:]Kamulah makhluk Tuhan,yang tercipta,yang paling sexy.

Cuma kamu yang bisa,membuat ku,terus menjerit,

Ow ow ow (ah ah ah)Ow ow ow (ih ih ih

Hati mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,memeluk hati ku.

Jantung mu sexy,itu terbukti,dari cara mu,cemburu pada ku.

[#][Reff]~ Ow ow ow (ih ih ih) (x2)

Kamulah makhluk Tuhan paling sexy,yang paling sexy, sexy sekali.

Kamulah makhluk Tuhan ??? manis dan hidup didunia ???

[Reff] (x2)~ Ow ow ow (ih ih ih) (x2)

** Ini lirik sebenarnya....

Friday, May 09, 2008

MERDEKAAAA

Yoohoooo..... exam dah abis... merdekaaaaaa.... KARAMBUNAI here I come....

Friday, May 02, 2008

GEMURUH

FT nyanyi lagu Gemuruh.... got one part diorang suruh Hakimi sambung.... but Hakimi malu2 alah lak.... but FT bluetooth ke handphone dia suara Hakimi nyanyi lagu GEMULUH.... FT tanya nape GEMULUH... la kan Hakimi pelat... xleh sebut huruf "R"....

video

MAHAKARYA CINTA

FT said that this is really exclusive bcoz dia xpernah nyanyi khas utk 5 org jek plus at 8am ... He is really talented.... bestnye suara dia... ada lagi.. tunggu...meantime enjoy ye.....

video