Friday, May 30, 2008

ABANG BOMBA DTG MELAWAT

Last night tengah seronok2 aku tengok American next top model.... tiktibe je aku dgr bunyi bising2 kat luar... aku intai jap...(menyibuk jap).... aku ingat si Lee Chai (Cina bawah umah aku) yang memang terkenal dengan suara dia yang kuat tengah marah anak dia si koko and meme (anak dia).... tapi aku tengok org ramai dah kat luar...... ishhh apesal lak ni... xleh jadik ni.... aku bukak pintu and tengok ramai sungguh rakyat jelata di depan tu.... huhu... even kakak iparku dan bala tenteranya juga dibawah.... aku yang tengah terkejut beruk.... terasa nak ketawa terbahak-bahak bila aku tengok ada 3 myanmar tgh lari kat depan tu dengan bawak tilam, gebor (selimut) and bag besar.... ekeke.... aku tutup pintu .... tukar seluar panjang and terus amik Hazimi yg tgh tidur atas katil and kunci kereta... terus turun.... rupanya rumah budak myanmar tu short circuit... tapi xde api dah... diorg dh tutup main switch.... but still ada bau hangit.... my nephew Inaz tepon bomba...."rumah terbakar panggil bomba.... bomba dtg berlumba-lumba.... 1..2...3...) teringat lak masa kecik2 dulu....hehhe...
Sambung balik citer td... susah gak tepon bomba ni... aku tgk 4-5 kali bomba tepon si Inaz... tanya kenapa... kat ne.... blabla... At last sampai la gak abg2 bomba.... Dtg 5 org but yg naik 2 org jek... yg len berlagak ala2 model lak ... siap bukak jaket letak atas kete aku.... oit... amik jaket ko tu... calar kete aku....huhu... (dlm hati jek)... ada anak org bwh tu siap ckp dgn maksu dia.... "maksu bomba tu handsome... boleh la maksu" sambil buat isyarat mata.... kakak ipar aku lak tambah.... "handsome ye... sekali dah ada bini..." ekeke...

After dah buat investigation, bomba pun balik.... and my hubby pun sampai... dia pegi settlekan rumah kat rawang tu lepas keje.... and ditangannya ada burger Otai... khas utk... siapa lagi...aku la....

No comments: