Tuesday, May 13, 2008

Rumah Sewa


Last Saturday my hubby pegi ke rumah sewa kami di Rawang sebab tenant tu dah 2 bulan xbayar... tengok2 rumah tu dah kosong actually not really kosongla... ada sikit barang and ada bau busuk dari dalam rumah tu...huhu... our neighbour tu siap cakap "aik rumah dah kosong br nk dtg ke..." Hmm...

Hubby tepon kakak tenant tu (kawan dia dari kecik). Xjawab... but when I call dia jawab lak... bila aku ckp aku wife Fendi... terus ckp... la hidup lagi ke Fendi tu... jenuh carik xdapat... call pun xdpt....erk.... hampesss.... Dia bgtau adik dia dah 2 bln kuar... nk bg kunci tp xdpt nk contact.... Aku ckp... xpe esok saya dtg amik kunci.

So, sunday aku pun ke Rawang.... but pegi umah my cousin first and kitorang nampak kete diorg... dlm kul 2pm br kitorg pg rumah sewa tu.... rupa2nya diorg kemas rumah tu and siap basuh lagik.... but keadaan rumah tu memang menyedihkan aku... dinding habis kena conteng.... lumut... sinki hancus... diorg hisap rokok kat toilet and dgn selamba cucuh rokok kat tpt flush tu...huhu... sadis betul... aku saja ckp dgn Hakimi.... "Hakimi... ini rumah kita... kita duk cni la ek..." "Hakimi xnak la mama rumah ni geli.... mama tengok ni... apala orang ni conteng2 dinding... xboleh kan... kalau nak conteng kat kertas je kan mama...." Hakimi pun tau... but diorang xtau....

Air xbyr sampai dah kena potong... and bil elektrik RM215++ adusss....

As per my hubby byk dia kena repair... aku suggest to paint back the house.... sebab ada orang baru nak masuk... Tapi yang menyedihkan aku bila hubby cakap.... "B, mcm ni nampak gayanya budget you ke Sabah kena potong la ckit.... sebab I nk cover duit rumah ni..." huhu....

Tell me why I feel so sad... so sad... tell me why I feel so sad...(The Gregorians)

2 comments:

emil said...

alamak..hezrin sorry to hear about ur house..tp sbnornye i suka sgt lagu gregorian tu dulu2 time muda2..x sangka u pn suke ye..hehehe.

senang2 jmpt btandand blog i ye...
senang lg nk keep in touch

ta ta..

Hezrin Ahmad said...

nak buat cmner...huhu