Monday, June 30, 2008

Oldtown Kopitiam

My sis Ikin dah keje kat Oldtown, Tmn Melati... xtau ar bila la dia ni nak stop tukar2 keje.... So masa my parents wuz here last weekend melawat Heni yg sakit kaki... kitorg pun pg la makan kat sana.... seperti biasa... makcik la yg bankrap... dah la hujung bulan..... xpe la... parents punya pasal... OK je...

Masak-masak

Aktiviti memasak aku last 2 weeks... 2 minggu ada 14 hari... berapa resepi ada... lu fikirla sendiri nabil....huhu... apa2 pun layannnn jekkkk OK


Kek Coklat Kukus yang kubuat... bw opis ckit...

Lunch ari Sabtu... mee soto... xde sayur... malas nk pegi kedai

Spaghetti bolognese resepi campak apa yg ada....

Rich chocolate pudding... untuk makan kat umah, makan kat opis, hubby bw pg opis and bagi my sis in law....

Yang ni lak aku tapaukan utk mother in law heni... time kasih makcik sebab jaga adik saya yang sakit tu.... ekeke...

Ni lak Ayam Panggang resepi campak apa yang ada juga.....

Photo Collection

OUTING - 29/6/2008

Semalam... ingat nak pegi Wet World but ada sebab2 tertentu kitorang CXL... lagipun hari hujan... so xtau pegi mana kitorang pegi Brunch kat Tanjung Tualang Prawn House kat Dataran Sunway... makan kat sana nak kata sedap sgt xla... tp boleh la... specialty dia udang but kitorang xorder pun... sebab rasa macam makan reramai baru best... so lenkali laaa... Restoran ni pernah masuk rancangan makan2 cina "Ho Chak" ooo my hubby xikut sebab kena pegi umah Rawang sebab nak betulkan sinki... tenant tu sibuk nak suh hubby betulkan even dah suh panggil plumber n tolak sewa.... tapi dia nak gak hubby buatkan... katanya sikit je... kalau sikit... buatla sendiri....huhu.....


Hazimi makan dengan asyiknya....


Hakimi nganga tu nak tunjuk yang dia tengah makan nasi goreng...


My Kueytiaw Goreng n Hakimi punya Yong Chow Fried Rice aka Nasi Goreng Cina yang lebih banyak disantap oleh adik dari si abang... Aku n Heni pun makan gak....heheh

Heni and Hakimi... kat belakang tu mamat hensem... sian dia makan sensorg.... xnk join ke....


Ni Kueytiaw Curry Heni order... nak kata sedap tu xlah... tp abisla makcik tu makan.....





Pas makan pegi IKEA... punyala ramai orang... Aku jumpa Sharifah Shahora, dia sorang je... pastu jumpa Ayu OIAM dengan kwn2 dia... Beli sikit-sebanyak habis la gak... huhu...Pastu pegi MCD Kota Damansara... bcoz Heni dah promise Hakimi nak pegi makan Mcd semalam.


Adik tengah terkengkang-kengkang kejar si abang....


Heni assist Hazimi main gelungsur....


Sampai suga kucintamu... hanya SATUUUUUUUU


Adik meh kita main sama-sama...


Hakimi nak tolak Hazimi but sempat ditepis Heni

Friday, June 27, 2008

SEKOLAH







Hari Selasa lepas aku xberapa sihat... yela 3 malam xtidur peluk orang demam.... Hazimi demam... dia dah oK aku lak KO... pegi klinik Ariffin klinik favourite kami sekeluarga.... Hakimi cakap... "Mama jom... Hakimi nak pegi sekolah Jinusaulad...tu kat sana jek..." Aku pun dlm xberapa nak sihat ni pegi la masuk nak tanya...
You all remember tak kindi yang masuk TV buat video clip doa sebelum makan masa bulan pose dulu.... Geniusaulad... Hakimi nak sekolah kat sana laa....The registration is not that expensive if to compare with other kindi.... but as per the teacher... diorang ni bukan kindi but more to education centre... so diorang xde outdoor activities... sumernye indoor.. Monthly RM248... but not including transport.... hmmm.... macam nak pengsan jap but control.... aku tengok banyak subject dia cover...7-8 subject for a week... islamic lagi... ada ajar solat.... computer... macam2 laaa... korang nk tau pegi je kat website dia or pegi tanya sendiri....
Balik I inform Mr. Hubby and he said next month register for next year..... if masuk skrg byk yg dia dh ketinggalan... payah lak dia nak catch up.... Malam tu Hakimi xtengok TV pun... tau x dia buat apa.... dia menulis... bila tanya dia jawab... "Hakimi tengah buat keje sekolah... banyak ni cikgu bagi...Macam mana ni mama xsiap lagi..." "laa... bila cikgu bagi?" "Tadi laaa... apala mama ni lupa ke...""APa nama cikgu?" "Cikgu Mala""Ramai ke kawan belajar sama?""Ramai ada sepuluh""Sapa nama kawan?""Siva, Mimi, mmmm ala lupa laaa""Cikgu ajar apa?""Rabbana atina fiddunyahasanah""Oooo baca doa... abis tu siva macam mana?""Siva tu susah... xfaham-faham" erkkk

XDE MASA

Lately bz seksangat laaa bz.... ada few photos yg aku nk upload but xberkesempatan.... nanti laa... tungguuuuuuuu

Thursday, June 26, 2008

I'm yours - James Mraz

Well, you done done me and you bet I felt it I tried to be chill but your so hot that I melted I fell right through the cracks, and I'm tryin to get back before the cool done run out I'll be givin it my best test and nothin's gonna stop me but divine intervention I reckon it's again my turn to win some or learn some But I won't hesitate no more, no more, it cannot wait I'm yours Well open up your mind and see like me open up your plans and damn you're free look into your heart and you'll find love love love love listen to the music of the moment people dance and singWe're just one big familyAnd it's our god forsaken right to be loved loved loved loved Loved So, i won't hesitate no more, no more, it cannot wait i'm sure there's no need to complicate our time is short this is our fate, i'm yours *scat* I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror and bendin' over backwards just to try to see it clearer But my breath fogged up the glass and so I drew a new face and I laughed I guess what I'd be sayin' is there ain't no better reason to rid yourself of vanity and just go with the seasons it's what we aim to do our name is our virtue But I won't hesitate no more, no more it cannot wait, I'm yours Well open up your mind and see like me open up your plans and damn you're free look into your heart and you will find that the sky is yours so please don't, please don't, please don't, there's no need to complicate, Cause our time is short This, this, this is our fate, I'm yours

** Suka lagu nieeee.......

Monday, June 16, 2008

Brownies


Last Saturday aku ada training... planned asal we all kena tgk movies and will discuss about it... tp xjadi... tukat topic lak... xtau nape... ingat nk tgk movie... member2 suh aku buat something for kudapan... hmmm mula terfikri nk buat apa.... ok... try la buat fudge brownies... so jumaat tu lepas balik keje aku singgah kedai beli telur...senang jek resepi dia... tapi banyak betoi dugaan nya.... mana xtaknya... gula aku rupanya xtutup elok... this mesti kerja encik hubby... apa lagi... semut laaa..... buka yang baru... ada stock satu jek.... amik 2 cwn... aku letak kat atas sinki... tiba2 dengar...assalamualaikum.... Ika antar Hazimi... tadi masa aku nak amik dia tidur lagi.... aku dgr something jatuh.... rupanya... gula aku dah bersepah atas lantai... keje si abang... katanya dia nak tolong.... huaaaa.... tolong la sangat... jenuh lak aku kena sapu dapur... siap mop sebab takut semut datang... nanti si adik kene gigit.... then aku continue dgn eksperimen aku... siap masuk oven.... si adik lak asyik sibuk pegi dapur and nk bukak oven.... selalu dia suka buka container kat tepi tu... alih2 arini nk bukak oven lak.... isk...iskk.... but akhirnya menjadi gak brownies aku... aku put aside ...... nak bg sejuk b4 i put the topping.... lepas solat isyak... aku tengok brownies aku ada byk kesan jari.... "Hakimiiiiiii.... nape buat kek mama mcm ni...." "Hakimi nk mkn tp panas... kat sini panas... kat sini panas... sume panas..."....huaaaa.... xpe arrr... letak topping ckit.... sbb smarties aku majority dh masuk dlm mulut si abang......huhu

Sabtu bw pg opis... my boss kata sedap...heheh... kembang hidung jap... diorang xtau kisah disebaliknya.....huhu..... blk training.... lapar but xnk makan nasi... so aku buat mee kari jek... Hakimi suka... banyak betoi dia makan.... aku buat byk la gak... bukan pe... malas nk masak for dinner..... hehe

Monday, June 02, 2008

JOM HEBOH


Sunday adalah hari untuk bangun lambat but lately aku ada alarm clock besar yang akan merangkak satu katil mengejutkan sume .... HAZIMI... awal betul bangunnya...walhal tidur lambat....huhu... dah nasib badan.... well, tengah golek2 my hubby cakap "B, arini xde planning kan... pegi mandi... siap2 kita pegi Jomheboh"... terus aku bangun "WHat? U sure or not? kita kan xpernah pegi... and xpernah nak pegi...." "Ye la...this time kita try...." "Hmm ok"

So... for the first time ever... kami akan ke Jomheboh....jom..jom..jom...jom...jomheboh heboh... We all decide to go there by LRT.... hubby drive sampai stesyen Universiti (xtau nape dia suka sgt park kat sini kalau kitorg nk nek LRT)... nek tren sampai Masjid Jamek...pack giler... lapor le pulak... beli grg pisang n 100plus... nek train pg bkt jalil... ramai nya manusia...... sampai sana kitorg lunch dulu... makan nasi ayam je la... Nasi Ayam World ....yang langsung xworld... dah la xsedap... rasanya ayam semalam... RM5...huhu.. xabis pun sebab xde feel... jln2... xde pape pun... napela org suka sgt pegi....jln sini jln sana... sapa yg aku jumpa... meet uncle hussein, sh. amani, wahid senario, aidil, aidit marcello, ruhil shafinaz, cat farish, ada la org tv3 lain yg aku xkenal, anne hotfm, farah fauzana... faizal tahir pun ada but dia xmuncul lagi kitorg dh blah.. panas sgt... sian Hazimi... dia tidur... speaker dia kuat sgt.... sakit telinga... Kitorg pun blk nek train lagi.... blabla... ada lak budak2 yg minat kat Hazimi... siap amik gambar lagi.... arini ujan... blk sume pengsan.... "Hubby... u nk pg lagi?""Xyah... this is the first & last...u?""Idokle nk pegi lagi...."