Monday, June 16, 2008

Brownies


Last Saturday aku ada training... planned asal we all kena tgk movies and will discuss about it... tp xjadi... tukat topic lak... xtau nape... ingat nk tgk movie... member2 suh aku buat something for kudapan... hmmm mula terfikri nk buat apa.... ok... try la buat fudge brownies... so jumaat tu lepas balik keje aku singgah kedai beli telur...senang jek resepi dia... tapi banyak betoi dugaan nya.... mana xtaknya... gula aku rupanya xtutup elok... this mesti kerja encik hubby... apa lagi... semut laaa..... buka yang baru... ada stock satu jek.... amik 2 cwn... aku letak kat atas sinki... tiba2 dengar...assalamualaikum.... Ika antar Hazimi... tadi masa aku nak amik dia tidur lagi.... aku dgr something jatuh.... rupanya... gula aku dah bersepah atas lantai... keje si abang... katanya dia nak tolong.... huaaaa.... tolong la sangat... jenuh lak aku kena sapu dapur... siap mop sebab takut semut datang... nanti si adik kene gigit.... then aku continue dgn eksperimen aku... siap masuk oven.... si adik lak asyik sibuk pegi dapur and nk bukak oven.... selalu dia suka buka container kat tepi tu... alih2 arini nk bukak oven lak.... isk...iskk.... but akhirnya menjadi gak brownies aku... aku put aside ...... nak bg sejuk b4 i put the topping.... lepas solat isyak... aku tengok brownies aku ada byk kesan jari.... "Hakimiiiiiii.... nape buat kek mama mcm ni...." "Hakimi nk mkn tp panas... kat sini panas... kat sini panas... sume panas..."....huaaaa.... xpe arrr... letak topping ckit.... sbb smarties aku majority dh masuk dlm mulut si abang......huhu

Sabtu bw pg opis... my boss kata sedap...heheh... kembang hidung jap... diorang xtau kisah disebaliknya.....huhu..... blk training.... lapar but xnk makan nasi... so aku buat mee kari jek... Hakimi suka... banyak betoi dia makan.... aku buat byk la gak... bukan pe... malas nk masak for dinner..... hehe

2 comments:

emil @ mamamia said...

pergh..kawan aku terror buat dessert la...kalau bagi aku gerenti hancuss...bagi aku masak nasi lauk pauk tak pe..jgn suruh bt dessert or cake...x menjadi..tension

kiranakia said...

aku pun terer gak..terer makan jer...heheheeeeeeee