Friday, June 27, 2008

SEKOLAH







Hari Selasa lepas aku xberapa sihat... yela 3 malam xtidur peluk orang demam.... Hazimi demam... dia dah oK aku lak KO... pegi klinik Ariffin klinik favourite kami sekeluarga.... Hakimi cakap... "Mama jom... Hakimi nak pegi sekolah Jinusaulad...tu kat sana jek..." Aku pun dlm xberapa nak sihat ni pegi la masuk nak tanya...
You all remember tak kindi yang masuk TV buat video clip doa sebelum makan masa bulan pose dulu.... Geniusaulad... Hakimi nak sekolah kat sana laa....The registration is not that expensive if to compare with other kindi.... but as per the teacher... diorang ni bukan kindi but more to education centre... so diorang xde outdoor activities... sumernye indoor.. Monthly RM248... but not including transport.... hmmm.... macam nak pengsan jap but control.... aku tengok banyak subject dia cover...7-8 subject for a week... islamic lagi... ada ajar solat.... computer... macam2 laaa... korang nk tau pegi je kat website dia or pegi tanya sendiri....
Balik I inform Mr. Hubby and he said next month register for next year..... if masuk skrg byk yg dia dh ketinggalan... payah lak dia nak catch up.... Malam tu Hakimi xtengok TV pun... tau x dia buat apa.... dia menulis... bila tanya dia jawab... "Hakimi tengah buat keje sekolah... banyak ni cikgu bagi...Macam mana ni mama xsiap lagi..." "laa... bila cikgu bagi?" "Tadi laaa... apala mama ni lupa ke...""APa nama cikgu?" "Cikgu Mala""Ramai ke kawan belajar sama?""Ramai ada sepuluh""Sapa nama kawan?""Siva, Mimi, mmmm ala lupa laaa""Cikgu ajar apa?""Rabbana atina fiddunyahasanah""Oooo baca doa... abis tu siva macam mana?""Siva tu susah... xfaham-faham" erkkk

1 comment:

kiranakia said...

it came rom his imagination plus courage..don't worry..it is common for growing kids to imagine things..