Thursday, July 31, 2008

Dapat Gaji

Dah dapat gaji .... so harini kita pegi makan jauh sikit... sikit je... makan kat Decanter Setiabakti...
Lily makan Hawaiian Pizza.... aku pun bedal gak...

Aku makan Cantonese Fried Noodle....

Shida makan Lamb Curry and rice....

Tuesday, July 29, 2008

Mengapa WANITA sangat Istemewa......


Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...." Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap... susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dahbeku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je lah... tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle... baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utkselsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle... ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakainanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogosale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle... Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...." ..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..." masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni... nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. .. bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang... la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papayang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle.. dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar.. ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ... ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams... aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting.. ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."... selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah.... So?....apa yang peliknya..?? Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu... Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi kerana memahami mereka...well, women understand women better... foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi... Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istimewa dengan cara mereka sendiri... Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...


** THIS IS VERY TRUE KAN????

Monday, July 28, 2008

My Boys

Hakimi tengah buat kerja sekolah....

Abang xnak tidur ke? Nanti jap ye sikit lagi ni.... Xsiap nanti cikgu marah Abang.... (alasan dia everytime suh tido... Sekolah pun belum lagi...kuikuii)

Aik... dah pengsan dah....

Isk adik ni nak jadik technician lak....

La dah tukar uniform pun still duk main wayar2 tu...isk

Mama... adik dah tido la mama... tapi tidor pun berjalan (Dialog Hakimi)

Hakimi dah jadi Ryukendo......

Balik Kampung

Last Saturday Mak Chu buat kenduri doa selamat kat umah Pah kat kampung (Ipoh). Aku ingat kendurinya ahad... kami kul 11pagi baru gerak dari Kota Damansara... tapi masih sempat menikmati kemeriahannya...hehhe... tapi kitorang xtidur sana sebab dah janji nak tido kat umah my mother in law kat lambor nuu..... but kami pegi umah mama dulu sebab nak amik baju Heni .... kejap je... sebab mama ada dinner kat Hillcity Hotel...isk... beriya2 lak deme ni dah tua2 nk pg dinner lak...ekeke..... sebelum balik pegi beli tomyam and paprik kat batu gajah sebab mak tak masak... dia pegi kenduri... Azam pun ada... Xde apa2 aktiviti pun... petang dah nak balik... Abg Man and family pun ada dtg umah mak semalam.... My Hubby xblk dia ada byk mende nak settlekan kat Ipoh dia blk hari Rabu... so aku blk dgn Azam je la.... tapi singgah umah mama dulu sebab aku tertinggal jeans kat sana... bila nk blk... "Mama abang nak duduk umah tok... mama pegi la balik...." La pulak.... "Tok, Abang nak mandi kolam... nak naik mat rempit(motor)" ISk... "Abang xbawa baju la.... jom balik... kan aritu abang kata xnak duduk rumah tok" "Takpe mama nanti boleh beli lain...." isk.... sampai umah terus tinggalkan Hazimi kat umah Kak sebab nak antar Azam kat Pudu sebab dia nak balik Melaka malam tu gak.... Then blk umah beli MCd je for dinner... bosan betul xde org... kami berdua je tinggal then SMS... "Abang... adik makan Mcdonald dgn eskrim" dia boleh balas "abang makan ayamas, coket, minum sus dutch lady dgn cheese..." erkk... xpela Adik jomla kita masuk tidur...huhu
Hakimi and my cousin Alif... Hakimi jadik Transformer Alif jadik Spiderman... tapi jerit bertukar....aik... confuse aku.....hmmm

Ayong... Alif jadi Ultraman.... Hakimi pun jadi Ultraman... pulak

La xbis lagi ke bertukarnya.... my hubby dah pening.....ekeke... dia nk landing pun xjadik....

Hazimi kalau bab posing... ready aje ....
Hazimi lagik.... dia buat hal dia je kat kampung but dia xnak kat org kali ni... eksyen betoi...
Ni cousin aku... 3 dara pingitan... farah, nurul and jaja.... apasal xnk posing..isk..

Monday, July 21, 2008

Shakeys Pizza

Bila ek pegi Shakeys... lupa ar... gambar hubby xde sebab gelap... so xletak la kat sini...
Me n Hazimi waiting for the foods....

Hazimi yang ala-ala ngantuk.......

Hakimi dah nak jadi tiger... lapor... aum.. aumm...

Hazimi dah nampak makanan.... mama... mama...

Coffee for ayah and coke for Hakimi and Mama.... adik minum susu je...

Pizza .... Cheezy Chicken...

Mushroom soup.....
Garlic Bread.....

Hubby amik ... nape ntah...

Lunch

Lunch semalam... telur masak kicap je....

Lunch Sabtu - Tomyam Udang n Ayam.....

Lunch Sabtu - Telur Goreng..... n Nugget... aik... mana gambar nugget?
hehe... xde... dh terdelete...

Palace of the Golden Horses

Seperti yang di janjikan... this is our visit to Palace of Golden Horses last week... Aku dpt invitation to join their Vacation Club.... the concepts is good but financially aku xberapa nak mampu... ialah nak spend that much for vacation only...hehhe... kalau dia offer aku dlm 2 thn lagi OK kot... mesti aku join... sekarang xleh arr... hutang keliling pinggang...ekeke
Aku yang xberapa berjaya menenangkan Hakimi yang sibuk nak naik horse...
terang2 dia tulis do not sit.... huhu...
Me and Hazimi kat main entrance.... besar betul pintu dia....

This was suppose untuk bawa balik Strawberry Chocolate Cake yang Hakimi macam nak guling2 nak juga.....

Rupanya set dia cum coffee or tea.... dia xde cwn for takeaway... jadi... dine in le jawabnya... masa tu dah nak maghrib....

Hakimi xtengok kiri kanan dah... asyik dengan kek stoberi dia...

Friday, July 18, 2008

Latest Updates...

Hmmm... busy betul lately... My boss dah start giving me more tasks to do.... plus my study... huhu... This sem subject sume agak though....Everyday class habis at 10pm.... Saturday n Sunday yang sepatutnya menjadi hari cuti pun ada class.... huhu... Sorry ye sayang2 ku sekelian.... Mama ganti balik nanti ye.... My love thanks so much for your understanding.... Love U all soooooo much.
That is me... Mr Hubby lak nak kena pegi Sungai Petani next week for 3 days... kena buat apa ntah dah lupa.... Hakimi lak.... sekarang dah xberapa noti2 sgt sebab aritu aku kunci dia kat luar... pastu dah serik... xnak buat lagi... hehhe... itu keje mama dia la tu... sian dia... Sori ye .... Hazimi lak sekarang ni dah laju jalannya... Hobi dia... baca buku vegetables sambil ckp...aaaaa aaaa tapi hobi paling utama ialah MAKANNNN.. sapa ada makanan kat situ la dia... selagi makanan xhabis.... Baiknya Hazimi... dia ni sentiasa tersenyum.... Bangun tidur senyum... nak tidur senyum... sume senyum....
Last week me and my family pegi Palace of Golden Horses... nanti I update the photo... xde masa nak update... tungguuuuuuu....

Tuesday, July 15, 2008

Jejak Kasih

Semalam kelas CTU dibatalkan coz Ustad pegi Terengganu... cuma ada kelas Mandarin... itupun kul 8pm... so aku pegi la umah kawan aku yg dh xjumpa kira2 14years..... YUS EMILIA... dia dah ada 3 jeneral... Damia... Mirza... and si kecik ala lupa la nama dia.... hehhe... best sgt dpt jumpa member lama... sembang2 sampai xingat dunia... anak2 dia pun duk kerumun aku mengalahkan aku ni Miss World... hehe... Emi... sedap tul Nescafe ko buat utk aku... len kali aku dtg lagi... dont worry xseriknya aku....kuikuikui.... Lenkali bgla aku mkn skali ekeke...

Wednesday, July 09, 2008

Work In Progress

Opis aku ni kalau kitorang capai target in terms of billing and collection, boss akan bawa pegi makan... just name the place... so this second quarter of the year... kitorang dptla capai target tu... Kali ni kitorang pegi Work In Progress...kat Bangsar Shopping Center...

Ni la opis mate aku... antara yang pegi...

Me... Rajah... My boss JD... Aravind
Me and Sham...

Staff dia pakai torch atas kepala.... ekeke... teringat aku kat Mat Deris....

The Menu....

The Logo.....

Tempat dia macam xsiap... ye la...Work In Progress kan...

The Cutleries ....

Roti Naan Shida Order....

Makan Dengan Ayam Tikka....

Ni aku punya Main Course... Lamb Shank.. Raja pun order sama.... sedap... tapi banyak giler... aku habis... but Raja xabis...recommended

Lily order Salmon...... xtau la... aku mmg xgemor ikan....isk

My boss order Chicken Tortilla.... tp Mano & Arun yg bedal....

Aku punya starter... mushroom soup....sedap... recommended

Sham punya starter... french fries n onion rings... aku bedal gak...

ni... mmg best Volcano.... sedap sungguh... recommended kuasa 2..... Aku, Shida n Lily order sorang satu....

Aku order Ice Lemon Tea je... pahit... xsedap....