Monday, July 28, 2008

Balik Kampung

Last Saturday Mak Chu buat kenduri doa selamat kat umah Pah kat kampung (Ipoh). Aku ingat kendurinya ahad... kami kul 11pagi baru gerak dari Kota Damansara... tapi masih sempat menikmati kemeriahannya...hehhe... tapi kitorang xtidur sana sebab dah janji nak tido kat umah my mother in law kat lambor nuu..... but kami pegi umah mama dulu sebab nak amik baju Heni .... kejap je... sebab mama ada dinner kat Hillcity Hotel...isk... beriya2 lak deme ni dah tua2 nk pg dinner lak...ekeke..... sebelum balik pegi beli tomyam and paprik kat batu gajah sebab mak tak masak... dia pegi kenduri... Azam pun ada... Xde apa2 aktiviti pun... petang dah nak balik... Abg Man and family pun ada dtg umah mak semalam.... My Hubby xblk dia ada byk mende nak settlekan kat Ipoh dia blk hari Rabu... so aku blk dgn Azam je la.... tapi singgah umah mama dulu sebab aku tertinggal jeans kat sana... bila nk blk... "Mama abang nak duduk umah tok... mama pegi la balik...." La pulak.... "Tok, Abang nak mandi kolam... nak naik mat rempit(motor)" ISk... "Abang xbawa baju la.... jom balik... kan aritu abang kata xnak duduk rumah tok" "Takpe mama nanti boleh beli lain...." isk.... sampai umah terus tinggalkan Hazimi kat umah Kak sebab nak antar Azam kat Pudu sebab dia nak balik Melaka malam tu gak.... Then blk umah beli MCd je for dinner... bosan betul xde org... kami berdua je tinggal then SMS... "Abang... adik makan Mcdonald dgn eskrim" dia boleh balas "abang makan ayamas, coket, minum sus dutch lady dgn cheese..." erkk... xpela Adik jomla kita masuk tidur...huhu
Hakimi and my cousin Alif... Hakimi jadik Transformer Alif jadik Spiderman... tapi jerit bertukar....aik... confuse aku.....hmmm

Ayong... Alif jadi Ultraman.... Hakimi pun jadi Ultraman... pulak

La xbis lagi ke bertukarnya.... my hubby dah pening.....ekeke... dia nk landing pun xjadik....

Hazimi kalau bab posing... ready aje ....
Hazimi lagik.... dia buat hal dia je kat kampung but dia xnak kat org kali ni... eksyen betoi...
Ni cousin aku... 3 dara pingitan... farah, nurul and jaja.... apasal xnk posing..isk..

2 comments:

emil @ mamamia said...

wah..deme ni pun balik kampung jugak ye..hehehe

Hezrin Ahmad said...

ekeke.. tpi xle mcm ko... jln2 carik mkn....huhu