Monday, September 22, 2008

Ni gambar masa tengah tunggu nak masuk kelas Maths kat Kampus Pergigian jumaat lepas...





Manja, Effi, Zakiah, Deanna, Yoni, Ila and Me

Tuesday, September 16, 2008

Buka Puasa @ PJHilton

Last week berbuka kat PJHilton.... kalini xde gambar makanan sebab sibuk makan... heheh... ramai giler... mcm kat pasar ramadhan... mahal siot...RM98++ per person... isk... tu yg xleh amik gambar... kena concentrate makan...
Ni je makanan yg aku amik... sebab beratur panjang nk amik... huhu.. lupa nk bgtau... chef dia xpakai sudip pun nk blk2kan... pakai tangan je... xpanas ke... kitorg yg heran...

Kak Nini, Ita & Kak Marina

Ita & Kak Marina

Arun, Sham & Lily...

Me & Shida... isk... close up betul....

Me... Shida... ish apesal Ganesh tu ngintai camtu..... hmmm

My opis mate.... Lily & Shida

Monday, September 15, 2008

Pak Li


Heni mkn Kueytiaw Gorneg

Adik Makan Roti Bakar

Aku makan Assam Laksa

Saturday.... Heni dtg umah... nak berbuka kat Pak Li lahh... camera lupa lg... cilok gak

Bangi Kopitiam

Smlm aku, Hakimi and Hazimi pegi umah Heni....
Dah lama xberbuka reramai adik-beradik.... heheh.... memula kitorang pegi Restoran Chiang Rai kat Danau Kota but dh fully booked... pusing2... last2 smpai kat seksyen 2 wangsa maju... Bangi kopitiam je la sbb dh nk waktu berbuka... smlm aku ada nmpk gambar kumpulan Search.... arini survey kat net rupanya kedai tu Kid yang punyer... makanan dia boleh laaaaaa.....

The Sign

Dina makan Nasi putih ayam merah... dia kata xsedap....

Aku mkn nasi lemak ayam rendang... tp ni gambar aku cilok.... kedai sama...hehe... kamera xbw lak... muahaha

Kerepok Lekor... sedap.....

Oleh kerana gambar cilok... byk la yg xde.... So ini senarai mende yang kami makan...
Aku = Nasi Lemak Rendang Ayam + White Coffee Panas + Air Suam
Heni= Bihun Goreng Tomyam + Air Suam
Ikin = Nasi Kerabu + White Coffee Cold
Dina = Nasi Putih Ayam Merah + White Coffee Cold
Hakimi + Hazimi = Dry Noodle + Air Suam + Milo Suam
Makanan Tambahan = Keropok Lekor 2 set + Tauhu Bakar + Peanut Butter Toast dgn aiskrim & chocolate syrup.....

Amacam meriah x..... heheh... kenyang btoi... nmpak itu nak... nmpak ini nak.... hmmm
Balik umah Heni, Hakimi trus tdo... so kami pun tdo la sana skali.... pagi tadi br blk umah... siap2 trus pg keje..... Oh lupa nk ckp... Encik Hubby balik Ipoh ada urusan pagi ni..... ptg ni blk laa....

Friday, September 12, 2008

Happy Birthday Hazimi

10 September lepas harijadi anak aku Ahmad Iman Hazimi yang ke-1.... dah besar dah anak mama... Love u .... bulan pose.. xpegi mana2 beli kek kecik je... aku siap ponteng kelas lagi nak celebrate punya pasal.....hehheh
Ni la kek kecik for Birthday celebration... maklumla bulan pose.. nanti sape nak makan...

Gambar yang telah di'edit' dgn paint... sebab xde photoshop... pakai sluar pendek....ekeke dgn background kain baju yang belum dilipat... isk...

EAT WORKSHOP

Ni pun gambar lama... masa tu kebetulan aku xde kelas and birthday Ita, so aku pun belanja dia makan kat Eat Workshop Shah Alam..


Duk dalam kete sementara tunggu Ita yang sesat....

haaa... Hakimi jumpa brooch mama....

The Eat Workshop, Glenmarie....

Hakimi xnk la....

Hakimi xnk tangkap gambar....
Tengah sembang ... Mama senyum... Hakimi nk tangkap gambar....

Mama senyum.....

Ni la Ita the bday girl.... comel x... Hakimi kata dia comel macam Pooh... nakal betul

Ita makan Chilli Prawn Pasta dgn Mint tea...

Aku makan apa ntah... lupa aku.... minum... ntah lupa gak

Hakimi makan chocolate fondant... sedap.....











Tuesday, September 02, 2008

Dapurku Berasap Kembali

Semalam untuk berbuka dapurku berasap kembali.... heheh untuk semalam je la... arini menu .... Pasar Ramadhan la huhu...
My favourite, hubby fav.... sume org suka lah... Byk nama dia
Petty bom, Janda Berhias dan apa ntah lupa lak....
Udang masak mbai-mbai.... ala macam rendang pedas gak tapi orang perak panggil mbai2..
Last Saturday, my anniversary yang ke-5... xtau nk pegi mana pegi Big Plate je la.... nk ke area Curve mesti jem giler org nk sambut merdeka... rupanya kat sini pun jem... ramai tul org and lambat giler service dia.... makan xla sedap mana... OK je... on the way balik askar2 sume pengsan sampai pagi...
The Sign....

Posing jap dgn Hazimi...

Adik dah lapor... makanan xsampai lagi

Orang mmg ramai mlm tu... sampai ke luar

Dah abis baru teringat nk snap photo

Hakimi suka nor dengan Mushroom soup.... dah habis mengamuk

Sementara tunggu makan coleslaw....

Hubby makan Kebab Petaling....

Aku makan Chicken Picatta...

Syima Wedding







Ni last 2 weeks, my friend yang juga client aku. Dia kawin dgn Mahyuddin kat Cheras....

Syima... sedap betul makan masa kawin ko aritu.... Hazimi pun makan banyak... Hakimi... Abang nk makan A&W la mama...huhu

Birthday Asyraf

Bila ntah lupa... pegi umah Shida (adik ipar Heni) kat Seri Astana, Selayang sebab anak dia Asyraf punya bday... seronok la bekbudak tu main....
Kek Ultraman....

Aiman, Shida, Elis & Asyraf.....

Menu aritu....

Heni & Hazimi

Mama... Hakimi suka la kerusi ni.... nanti beli ya....isk

Asyraf the birthday boy

Asyraf dgn Hakimi dah bertukar...

Hakimi dgn Asyraf yg tgh buka hadiah ....

Comot makan kek...
Hakimi xabis2 dgn Ultraman, Spiderman, Superman, batman...isk..

Hazimi ni mmg suka posing... senyum aje....