Thursday, November 27, 2008

Trinity Homes

Photobucket Album

Trinity Homes

Last Saturday my office buat lawatan ke Trinity Home, PJ... actually mmg aktiviti tahunan la pegi buat charity... Quite interesting.. aku bw my askar bcoz xde org nk jaga diorg... lgpun I know they are happy... pegi sana... sesat dulu... Rajah la terlepas simpang...isk... sampai sana... kitorg dh arrangekan clown... b4 that dia bg balloon... puppy, love, sword... tp kejap je... dah meletup dpt kat askar2 ku ni... magic show..then clown... ada dancing-dancing... makan... then balik... askar2 ku penat balik terus tdo... mama dia pun join skali..hehhe

Hakimi berlawan dgn Arun...

Hazimi xnak berenggang langsung dgn aku...

Encik clown tgh buat preparation

sian budak ni kena berak di burung...hehhe

Chicken dance....

Dancing-dancing lagik...

Hakimi menari... tapi kejap jek...

Posing jap...

Dah penat kerr...

Ada macam family x....hehehe... Ganesh ni xkawin lagi... dia suka budak... nk anak tp xnak bini... cmne tu... sib baik dia x kidnap anak aku...

Budak noti niii...

Hazimi dgn Arun...

Bergambar sblm balik

Cheessseeeee
**Ada lagi gambar... banyak sgt... nk tgk ... click kat Photobucket di atas ek...

Lonely

Malam ni mesti sunyi.... sebab apa.... Askar2 ku balik kampung (Ipoh)... kenapa... sebab xde orang nak baby sit deme ni... Actually my mother in law masuk hospital sebab sugar level dia tinggi sangat.... so my sister in law (kak) kena la blk kampung jaga mak... semalam aku datang opis jap utk settlekan keje apa2 yg patut then kemas umah sikit2 terus kami blk kampung... Bila sampai hospital... "Mama... Opah duk kat sini ke..." "Ye la... nape" "Mama... Opah dah dapat baby ke..."....muahaha...ketawa berdekah dekah aku n hubby... dia ingat sape masuk hospital je dpt baby... sebab last time dia pegi hospital masa aku bersalinkan Hazimi... bila bgtau Mak Yangnya and Opah... ketawa deme... Opah nya kata dia dpt anak kembar...ekeke... Hakimi dah termalu... then kitorang blk Ipoh... nk tinggalkan diorang payah gak.. Hakimi menangis nak ikut mama pegi keje katanya... isk...
Tadi aku tepon mama... mama kata diorang sumer ok... nangis kejap je... Abah ckp... "Jangan nangis... nanti kta nek deren2 pegi beli eskrem..." "Xleh... nanti mama marah... mama kata jgn minta2 kat orang...." "Mintak kat tok dgn ummi xpe..." then pg naik deren-deren (motor) pegi beli paper dua2nya dgn tok... "Tok... Hakimi nak eskrem..." "Mana boleh....nanti mama marah" "Alah buat xtau je...buat xheran je..."...PULAKKKK
Toknya mmg sayang sangat kat cucu... mmg boleh nampak... saje je aku bukak peti ais mama smlm... mcm2 ada.... calsiyum... coklat... cheese... susu... yang best tu.... smlm tok beli microphone... nak karaoke dgn Hakimi.... Kauuu bagai kan udara..... hehehe... rosak anak aku...

Balik Lambor






Last Saturday kami balik kampung hubby kat Lambor Kanan... suppose balik petang but hubby balik keje lambat... dah dkt kul 8 malam br hubby blk... aku dah merajuk dah xnak blk kampung sbb nnt belum panas bontot dah nak balik.... merajuk jap je... tapi balik gak... ada anak sedara dia kawin di Gelung Pepuyu... and semua adik beradik my hubby balik except adik iparku Azam.... Yang bestnyer kan.... dari Kota Damansara 8.48pm... singgah di Tapah 9.48pm... makan... gerak dari Tapah 10.48pm... and sampai ke kampung 11.48pm.... best tul... all in exact 1 hour....

Bila Rajin...

Oleh kerana aku dah xde kelas... aku rajin la masak.. tp menu wajib.. sup ayam or sup chicken ball or else Hakimi xnk makan... kalau ada sup baru leh makan 3 klin ganda katanya...huhu

Udang goreng tepung dengan bijan... Sambal kentang and telur

Sardin goreng, sambal tumis telur and sup wajib... sup chicken ball..

Udang goreng sos tiram... nugget... ni menu sabtu utk lunch jek sbb ptg nk blk kampung kononnya...


Puff sardine and puff sosej... bekalan dalam kereta masa balik kampung

Bubur kanji untuk hubby yang xsihat... goreng ikan bilis pangkor and nugget... kalau kat Pan Pacific ni semangkuk RM18...mahal betul...aku buat satu periuk nasi 1.8l tu habis licin...bukan orang sakit je makan ... lagi banyak askar2ku yang makan...

Nak buat lasagne konon tapi lasagnenya aku xbeli... so aku tukar kepada shell pasta... jadik gak...licin...ni versi belum potong

Ni lasagne hancur aku setelah dipotong... huhu... rupa xpenting yg penting habis...

Monday, November 24, 2008

Sakit Badan

Semalam jalan jem seksangat... walaupun bukan me yg drive tp me tired too... ada moto besar xcden smlm and buat jem sgt... yela rakyat msia ni terlebih prihatin... sibuk je nk tgk... lgpun hujan lebat sgt smlm... kene hujan me skt pale... dah nk smpai umah me termuntah... sib baik ada spare plastik dlm kete... Hakimi dah panik... "kenapa mama... nak pegi klinik ke..." "Xtau la mama nk mati kot (aku saja nk tgk dia)...cmne ni abg kalau mama mati.." dia terus nangis..."mama jgn mati nnt sapa nk jaga abg, adik dgn ayah... sapa nk masak utk kitorg.... abg janji abg xoti2...nanti kita pegi klinik.... mama jgn mati tau" Dah smpai umah... tukar baju, basuh kaki, muka, gosok gigi terus masuk tidur... "Adik jom kita tidur... jgn kaco mama... mama sakit.. meh tidor atas riba abg..." hehehe...
Pagi tadi hujan lagi... isk.. best nyer kalau dpt tarik selimut lagi... tapi my askar dah bangun laaa... "Mama dah sihat ke... nak pegi klinik x.." "dah... mama dah sihat tapi mama skt bdn..." "Meh la sini abg tolong picit...mama rehat je kat umah" lerrr... "xpe mama byk keje kat opis... nnt mama blk awal abg tlg picit ye..." Kat opis ni... still skt pale.. skt badan... kan best kalau ada orang tolong massage... sygnye xde la pulak...
** Last week punya photo of our activities akan ku upload esok lusa ye... arini cable lupa bawak... ekeke..

Friday, November 21, 2008

Rambut Dah Panjang

Kelmarin my mother in law and kak chik (sister in law) singgah umah Kak. Diorang on the way balik kampung. Aku balik jer Hakimi mengadu... "Mama... abang xsuka la kat mak kechik tu... Dia marah abang" "La ... nape dia marah abg... mesti abg noti2 ni" "Xdela... dia marah sebab abg xnk mkn nasi... xde sup mcmne abg nk makan... mama buat sup sedap org lain buat xsedap... mama je pandai masak org lain xpandai..." kembang kempis hidung aku jap.... "Pastu kan mama dia marah abang lagi... dia suh abg potong rambut... dia kata rambut abg panjang mcm pompuan... ada ke..." "Abis tu abg ckp apa?" "Xde pape... abg malas.... yang abg tau... abg nak simpan rambut panjang macam Uncle Fezal... baru ensem ... kan maaa.... Mak Kechik tu mana tau kan... mama kan..." Erk....

Lucky - Jason Mraz & Colbie Caillat

Do you hear me,I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard
I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh
They don't know how long it takes
Waiting for a love like thisEvery time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I willI'm lucky
I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, feel the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now
I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
** Tgh suka lagu ni.....

Friday, November 14, 2008

SISTERS

Hafizan Fairuz, Hezi Ashikin, Hezrin, Heni Izma, Hezwardina
Anak-anak kepada Ahmad Nazarudin & Faridah Hanum
**Comel2 x.... Ni masa kenduri kahwin Abg Nas...... gambar2 lain blm ada masa nk ke umah Mak Yang amik... nanti la ek..

Main Masak-masak

Ni aktiviti pagi tadi.... Pizza Roti...
Dulang pembakar ni turun temurun ni... masak apa2 mesti jadik..heheh

For me and Hubby

For my lovely Askar... cuma Sosej & Cheese...

Ni dinner kitorang kelmarin.... Udang masak Lu fikirla Sendiri & Sup ular (soon dgn fucuk laa). Licin.....

Hazimi Sakit

Hazimi tumbuh bisul... Abis bengkak mata dia... dah xmacam muka dia... Qu yaofang kan yisheng (Pegi klinik jumpa doktor) and doktor kata dia allergic protein... itu macam ka... Hakimi siap pesan kat doktor... "Doktor jgn cucuk adik tau sian dia, dah la xensem dah..." Dia demam tapi sekarang dah OK... Walaupun demam noti nya ya allah.... abis rumah dibongkarnya....tengok muka sudah tau...huhu... tp alhamdulillah Adik dah sembuh...

Mag Cover

Hakimi dalam setem...

Coming soon to your nearest cinema....hehehe

Hakimi n Fairuz

Abang dgn Mama Kecil

Yo....

Fairuz n Dina

Abg Nas & Kak Linda

Heni

Heni & Dina... Alamak HAkimi kena sencored...

Masa ni xreti nk adjust...heheh... gelap la ckit

Hakimi & Ultraman Max ke Nexus, Jano... ah belasah je la

Hakimi pegi keje

Hakimi baru masuk keje.... Actually ni gambar lama, aku baru sedar akan kewujudannya.... ENtah pasal apa ntah dia ikut aku pg opis...

Hakimi sibuk buat keje ni Mama...

BUat keje ke main game....

Sebelum balik posing dulu...hehhe

Teropong jap... Jet kita dah smpai ke belom....