Thursday, November 27, 2008

Lonely

Malam ni mesti sunyi.... sebab apa.... Askar2 ku balik kampung (Ipoh)... kenapa... sebab xde orang nak baby sit deme ni... Actually my mother in law masuk hospital sebab sugar level dia tinggi sangat.... so my sister in law (kak) kena la blk kampung jaga mak... semalam aku datang opis jap utk settlekan keje apa2 yg patut then kemas umah sikit2 terus kami blk kampung... Bila sampai hospital... "Mama... Opah duk kat sini ke..." "Ye la... nape" "Mama... Opah dah dapat baby ke..."....muahaha...ketawa berdekah dekah aku n hubby... dia ingat sape masuk hospital je dpt baby... sebab last time dia pegi hospital masa aku bersalinkan Hazimi... bila bgtau Mak Yangnya and Opah... ketawa deme... Opah nya kata dia dpt anak kembar...ekeke... Hakimi dah termalu... then kitorang blk Ipoh... nk tinggalkan diorang payah gak.. Hakimi menangis nak ikut mama pegi keje katanya... isk...
Tadi aku tepon mama... mama kata diorang sumer ok... nangis kejap je... Abah ckp... "Jangan nangis... nanti kta nek deren2 pegi beli eskrem..." "Xleh... nanti mama marah... mama kata jgn minta2 kat orang...." "Mintak kat tok dgn ummi xpe..." then pg naik deren-deren (motor) pegi beli paper dua2nya dgn tok... "Tok... Hakimi nak eskrem..." "Mana boleh....nanti mama marah" "Alah buat xtau je...buat xheran je..."...PULAKKKK
Toknya mmg sayang sangat kat cucu... mmg boleh nampak... saje je aku bukak peti ais mama smlm... mcm2 ada.... calsiyum... coklat... cheese... susu... yang best tu.... smlm tok beli microphone... nak karaoke dgn Hakimi.... Kauuu bagai kan udara..... hehehe... rosak anak aku...

4 comments:

sakinah said...

tok yang sempoiii :D
best best! :D

Hezrin Ahmad said...

dengan kitorang dulu xsempoi pun camni... xaci..

emil @ mamamia said...

slalu cam tu kan..tok mesti ngam dgn cucu...mama aku siap panggil anak2 aku..alahai cucunda nenda dh dtg...kahkahkah

amalin no name said...

wow...ada bakat terpendam tuuu..