Monday, November 24, 2008

Sakit Badan

Semalam jalan jem seksangat... walaupun bukan me yg drive tp me tired too... ada moto besar xcden smlm and buat jem sgt... yela rakyat msia ni terlebih prihatin... sibuk je nk tgk... lgpun hujan lebat sgt smlm... kene hujan me skt pale... dah nk smpai umah me termuntah... sib baik ada spare plastik dlm kete... Hakimi dah panik... "kenapa mama... nak pegi klinik ke..." "Xtau la mama nk mati kot (aku saja nk tgk dia)...cmne ni abg kalau mama mati.." dia terus nangis..."mama jgn mati nnt sapa nk jaga abg, adik dgn ayah... sapa nk masak utk kitorg.... abg janji abg xoti2...nanti kita pegi klinik.... mama jgn mati tau" Dah smpai umah... tukar baju, basuh kaki, muka, gosok gigi terus masuk tidur... "Adik jom kita tidur... jgn kaco mama... mama sakit.. meh tidor atas riba abg..." hehehe...
Pagi tadi hujan lagi... isk.. best nyer kalau dpt tarik selimut lagi... tapi my askar dah bangun laaa... "Mama dah sihat ke... nak pegi klinik x.." "dah... mama dah sihat tapi mama skt bdn..." "Meh la sini abg tolong picit...mama rehat je kat umah" lerrr... "xpe mama byk keje kat opis... nnt mama blk awal abg tlg picit ye..." Kat opis ni... still skt pale.. skt badan... kan best kalau ada orang tolong massage... sygnye xde la pulak...
** Last week punya photo of our activities akan ku upload esok lusa ye... arini cable lupa bawak... ekeke..

5 comments:

Nasya Nasruldin said...

sebelum mati baik sign up insurance takaful ngan aku dulu....

hezrin said...

aku dah sign dgn adik ipar aku laaa

emil @ mamamia said...

hai..mana dah kawan aku pegi smlm ni..sampai sakit badan2 ni...

Nasya Nasruldin said...

ko sign...tapi ko x bayar kan...

sakinah said...

baikny hakimi..
kak.. sila turunkan petua kat sy nnt ea
:D :D :D