Tuesday, November 04, 2008

Talam Marble

Semalam sakit gigi.... blk keje lapar terus buat maggi... makan la kami anak beranak...heheh... Then teringat lak nak buat talam marble ni... Resepi aku amik kat umah Kak Jun... Kak Jun mmg rajin and pandai memasak... Nak buat ni bkn apa.... ada tepung Hoen Kwee (Betoi ke eja) takut expired lak nanti ... tu yang buat tu... resepi asal pakai santan but aku tukar pada Low fat milk.. tapi dah tanya pada sifu dulu.. and sifu kata OK... so inilah hasilnya.... pepagi potong... satu bekas untuk hantar umah Kak, satu untuk Hubby bw pegi keje and lagi satu aku bw pegi opis.... Sedap.... hehehe... nanti boleh buat lagi... tapi kene beli tepung tu la pulak...

No comments: