Thursday, December 31, 2009

SEDIH

Harini Rin rasa sedih sangat....kenapa... huhu... RIn ada 5 subjek lagi sebelum grad... ingatkan boleh amik sume skali this sem... but NO..... huwaaa ada 2 kelas clash on Tuesday... meaning Rin hanya leh amik 4 subjek this sem and next sem another 1 subjek... sedih giler hanya disebabkan 1 subjek ni je.... dah la mmg Rin xsuka subjek tu...huwaaaaaaaaa.....


Monday, December 28, 2009

Balik Ipoh

Khamis lepas me and Hafizi balik Ipoh... hubby xikut sebab dia keje on Saturday.. Rin balik dengan my cousin Wani.... lepas maghrib Wani dtg umah then kitorang dinner kat Ani Sup Utara Seksyen 8... Jahat tul my hubby suh Wani belanja sebab xmerasa lagi duit gaji kawan tu.... dah la wife dia duk tumpang balik...huhu... jalan xjem but banyak gak kete.... ye la org balik cuti Christmas..
Jumaat lak xde apa2 aktiviti... duk umah je.... tolong Fairuz kemas baju dia yang nak bawa ke Uitm..... punyala banyak... Sabtu lak my sis Heni and Ikin balik.... then we all balik umah Pah.... Mak Cu and family pun ada....
Ahad pepagi lagi diorang dah ke Uitm Seri Iskandar hantar Fairuz... Rin tinggal dengan Hazimi and Hafizi... xnak bawa askar berdua ni... mesti pening kepala dibuatnya... Mama kata diorang singgah breakfast kat Batu Gajah nak try roti canai yang direkemen oleh one of her friend.... katanya Hakimi xnak duduk atas kerusi kat kedai tu sebab dia geli...huhu... cam bagus je Hakimi ni kan... sampai sana Hakimi cam ok je but bila detik perpisahan dgn mama kecil dia katanya mata dia masuk habuk... then rilek je... sampai je umah when i call him terus je peluk and nangis melalak... " Hakimi nak masuk Uitm......" huhu.... jenuh gak nak calm him .... macam2 taktik dilancarkan baru la ok...  Fairuz ada call cakap... dia kena pakai baju kurung je... then kena pakai tracksuit kat dalam... kena pakai tudung... kena pakai stoking... kena pakai baju besar yang sememangnya dia xde sume tu.... hehhe... harini mama n abah kena la ke sana lagi menghantar sume mende2 tu.... tu la degil... orang ckp xnk dengar.... malam after maghrib lebih kurang kul 8 kitorang gerak ke KL... jalan jem... banyak betul kete.... kat R&R Tapah punya la banyak kete macam ada pesta... kami sampai dalam kul 11pm.... itupun sebab Heni drive kat lorong 'E' .... jahat kan... tapi kalo xjahat... xtau la kami sampai kul bape.... Hazimi tinggal sebab Rin akan stay kat umah adik di Taman Melati for the whole week bcoz my sis in law blk kampung.... my sis kena la jaga askar2ku yg berdua ni... dia xleh nak jaga 3 sekali... mesti dia pening...  meaning... xde la aktiviti masak2 hehhe... macam la kalau Rin kat umah tu dapur selalu berasap...hahha

Thursday, December 24, 2009

TGI Fridays



had our lunch here today.. TGI Fridays @ Plaza Damas.... girls day out...heheh


kalo pasal posing.... sume sengih...


me and Syaja.....


JHJ girls only.....hehe


giler mahal... this blue mineral water = RM4.50 ++


we all amik air FOC...haha


Dato Sheikh Muzaffar pun ada...haha


ELvis join us for lunch too.....ekeke


Emily, Syaja n I ordered Mac & Cheese....superb...


SHida ordered this boneless chicken...


Syaja makan Fish n Chips


my portion.... red pepper sausage & chicken penne


shrimp diablo for Barvina...


Shida & Emily ate Southwest Adobo Chicken


desserts... mocha latte n snickers treat


chocolate brownies....

Makan sampai nak pecah perut.... masuk opis lambat... sib bek bos xde...hahaha

Wednesday, December 23, 2009

Majlis Perasmian


Hehe.... tadaaa..... akhirnya ku berjaya merasmikan BM ku ini.... actually... td rin nak kena renew road tax and insurans kete... kebetulan nak kena collect cheque kat ofis client.... so kuar ofis awal sikit sebab takut lak bank tutup.... dah settle sume urusan... rin pun apalg... shopping brg2 nak buat roti la.... heheh balik umah xsempat tukar baju tterus buka BM... nak bukak resepi pun xsempat... last2 amik je resepi yang kenwood bagi...maka terhasillah Basic White Bread ni.... amacam lawo x... alhamdulillah lembut... lps ni kedai roti kat kota damansara leh la tutup.... hahha

Christmas Cringle

Every year co. tempat Rin carik makan akan organised Christmas Cringle... ada mkn2 and exchange hadiah.... hadiah kena dlm lingkungan RM30.00 ..... normally kitorang akan cabut undi dulu and tgk who should we buy for...senang sikit and tanya apa diorang nak... this time xde... beli je pape and we put no. on it and tgk la sapa dpt apa.... my present goes to the Partner... Mr. Hari... sib bekk dia suka... tp aku kena kutuk sebab bg dia jam without battery...huhu... td ku lihat jam itew telah berada di atas mejanya...heheh... Rin lak dpt apa ntah nama mende tu... i like... kalo dpt besar nye version mesti lagi best...hahaha...


Pokok krismas kat opis tu...


Hadiah2 for exchange...


I keje sini ler...


Moist choc cake from Secret Recipe....


My lunch portion... actually lps tu tambah lagi....hehe... isk kuat betoi makan...


Posing jap .... ahaks


sume nyenget sebab cameraman suruh....huhu.....


i got this from Barvina..... love it

BM


Semalam nak update but tenet bengong kat umah tu... slow bangat...huhu... tp yang bestnye... bm itu sudah menjadi milikku...hehehe... sukanya... tp bila nak rasmikan ni... bz la lately xsempat nak beli brg2 nak meroti... malam ni lak hubby ada dinner... esok dah nak balik Ipoh... next week la nmpk gayanya kot...huhu

Monday, December 21, 2009

Ahad

Wah seronoknya drive pegi keje arini... xbanyak kete pun... kan best kalo hari2 pun cenggini... hopefully balik nanti pun jalan clear gak and not like last week yang terrible jam... every day sampai umah 7 something...huhu... lagipun malam ni nak pegi OU... nak beli bread maker...heheh... wink2...
Well, nak update pasal semalam sebenarnya... petang tu kan hujan perut lapor... ye la duk makan bubur je... ask hubby to buy rojak mee nearby his office but tutup la pulak so kubuatkan Puff Sosej... nyum2...then after maghrib kami ke Ikano and The Curve... survey bread maker kat Harvey Norman... mahal... lebih murah kat Jusco... then pegi Padini... Padini sale... bestnye... tapi biasela pegi dgn hubby... yg ni kecik la B, yang ni singkat... yang ni jarang... bla..bla..bla... xpelah jom kta blah...huhu... at last Rin borong baju Osh Kosh for Hafizi and Hazimi... Hakimi lak xde saiz...huhu... kalo x mesti best sume baju sama...hehe... owh ye start from today ku akan bahasakan diri ini Rin ye... no more 'aku'.... kalo ingat le...hehehe... ye la xnk Hakimi pun duk ikut...aku.. engko... hehehe
Pastu kitorang ke The Curve nk posing kat Christmas tree yang cantik2 kat sana and nk tengok snow... sampai je sana snow baru je habis n bila nak snap photo... bateri lak xcas...huhu... kena jeling dgn hubby... pandai guna je... xreti nak cas..huhu... jgn le marah sayang...B lupa laaa... ahaks... round2 jap.... then lepak kat The Teh Tarik Place... hubby and his friend mmg la suka lepak kat sini and i don't know why... then otw balik singgah uptown d'kota untuk beli torchlight n pink alarm clock for Fairuz.... pastu apa lagi ... balik titun le...hehhe

ni la puff sosej yg sempat kubuat ptg semalam


versi nyenget sikit...ahaks


hi sume... hafizi dah ready nak jenjln ni....


superbaby dah ready nak fly... up up on the way...hehe

Sunday, December 20, 2009

Bubur Ayam


Hafizi xnk letak lagi.... perut dah lapar... apa nk buat ni... i know... campak beras... ubi kentang n ayam... masuk dalam rice cooker... tadaaa... dah siap... bubur ayam... so plain kan... apa sayur pun xde dlm fridge...huhu.... jadi la... layan je...

Saturday, December 19, 2009

Outing

Sepatutnya nak kuar shopping smlm kitorg dh siap dah sebenarnya...but hubby lak sakit pale... then hujan lebat lagi... kitorg kan xleh kena hujan...so xjadi... jadi harini la outingnya..... ayah lak balik keje lambat...huhu... lps maghrib baru la pegi... ingatkan nak ke Ikano n OU... oleh kerana masa suntuk we all pegi OU je.... aku beli hadiah untuk Office nya Christmas Cringle... then belikan botol susu n seluar jeans untuk Hafizi... org ramai sgt... bosan... lagipun dah dkt kul 10mlm... we all pun blah dr OU... nak mamam.... nak ke mana ye... round2 kat Tmn Tun... mulanya nk makan di Santai... but dah nk tutup.... at last we all makan kat Homst Chinese Muslim Restaurant... restoran ni ada cawangan kat Padang Kota tu... hubby makan Nasi goreng Crabmeat aku lak mkn Chinese Fried Rice and Buttered Prawn.... pergh... buttered prawn dia mmg la heaven....nyum2..... Hafizi baik je tdo.... then kitorg ingat nak ke Uptown D'Kota... seround  xde parking... last2 balik umah terus... esok lusa je la pegi... ada brg nak beli untuk Mama Kecil...
Esok maybe nak kuar lagi kot.... aku nak cari Bread Maker.... tadi dah survey kat Jusco... esok nak tgk kat Harvey Norman n Courts.... compare harga dulu ye baru beli..... pasni meroti la aku...hehe... rajin ke? Huhu


Mana ayah ni... Hafizi dah siap ni....


Ya Allah... cepatla ayahku bersiap...hehhe


Ishhh... ngantuk le pulak.....yawn... tutup mulut ye...


Balik dari shopping... penat betoi... org tukarkan baju pun xsedar.... tengok tu... barut bukan kat perut lagi... dah berkemban lak...

 
Mama....nak susu......



Dah kenyang.... tido la apa lagi.... good night....


Tadi Hafizi shopping botol susu and seluar jeans..... itu je...

Masak again..


ni eksperimen aku buat masa kat umah mama... kaya ball... tp guna acuan takoyaki...heheh... hakimi kata kek kecik....


roti tingkap for breakfast...


ni baru buat td... murtabak maggi mini...