Friday, January 30, 2009

Andai Kutahu

andai kutahu
kapan tiba masaku
ku akan memohon
Tuhan jangan
Kau ambil nyawaku

aku takut
akan semua dosa dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku

andai kutahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucapkan kata taubat padaMu

ampuni aku
dari segala dosa dosaku
ampuni aku
menangisku bertaubat padamu

aku manusia
yang takut neraka
namun aku juga
tak pantas di surga
**Actually aku dah lama suka lagu ni... baru teringat nak post kat sini...

Thursday, January 29, 2009

Hakimi

Hasil keje Hakimi... xberseni langsung...

xtau nape dia suka posing lately...

Posing lagik...

Rambut aku

Ni rambut aku yang dipotong beberapa bulan lepas... sayangnyer... nak buat cmne

Kuey Tiaw Goreng Doli

Ni signboard dia... location Regat Tupai...

Sedap bangat ni... tapi kan last time aku pegi lagi best

Bukit Larut @ Maxwell Hill

Cuti raya cine me, my askar, my sis Ikin & Fairuz and my parents pegi ke Bukit Larut. Actually kitorang nak pegi Pangkor… xjadi.. sebab mesti ramai kat jeti… nak pegi Teluk Batik… xjadi sebab laut tercemar…. Air merah donno sebab pe… then suggest nak ke Cameron… Abah lak xnak sebab dia dah byk kali pegi… mentang2 la Simpang Pulai dekat je dgn Cameron sekarang… then nak pegi Zoo Taiping… tapi mama sakit kaki… hmm… naik Bukit Larut lah… xnah pegi… Nama je duk Perak lama… xpenah pegi… Ok set pegi Bukit Larut or Maxwell Hill… Pepagi bangun masak rendang ayam and sotong goreng buat bekal …. Hubby xpegi sebab dia balik kampong amik mak sebab ada sedara deme meninggal… Sampai kaki bukit lebih kurang kul 11pagi… pegi beli tiket nek atas… nak nek atas xleh drive sendiri.. kene nek land rover… tiket dewasa RM6.. kanak RM3… Next trip kul 12pm… so kitorng brunch kat kedai tepi tu… AKu n mama order roti bakar… sedap … ikin mkn nasi lemak… rupa dia fail… tp rasa boleh tahan sedap.. fairuz mkn mee kari.. sedap… abah mkn mee goreng.. . sedap la kot… sebab kitorang xsempat nk rasa tgk2 dah abis… then kami makan karipap n popia… deme kata popia dia sedap… sampai 5 diorang bedal… Kat situ gak kami jumpa Hilal Azman… korang kenal x sapa Hilal Azman? Ala… dia pelakon dolu2… hensem la dia… pakai merc tu… dia bisnes rasanya… heheh
Kul 12pm nek atas.. Abah n adik duk depan.. yg lenlain duk blkg… satu kete dgn we all satu family cina.. husband n wife n 3 anak pompuan… yg bestnyer… sume pompuan kat situ sekolah mgs dulu…hehhe what a coincidence … baru sembang sikit2 the adventure begins… hehhe.. perjalanan lebih kurang 30minit… ada 72 selekoh maut…. Diorang ckp setiap 2 minit ada selekoh bahaya… tapi kitorang rasa every minit ada selekoh… gila laju driver tu bawak… macam nek roller coaster… beriya-iya we all menjerit…hahha… tapi best arr… yg xbest nyer aku n cina lelaki tu kena pegang pintu belakang tu sebab kunci dia dah tercabut dua2… bahaya betoi…
Sampai atas lebih kurang kul 12.30pm… kami jenjalan… amik gambar serba sikit… nothing there.. no development at all… xde pencemaran langsung… ada lebih kurang 4 banglo je utk disewa kalau nk tdo sana… termasuk la Villa Angkasa milik Raja Nazrin… Café ada 2 je… Café Bukit Larut & Cendana Café… jual pun mende2 segera je… Kami kene menapak lagi ke Cendana Hut & Café untuk lihat bunga tulip… ye la nak ke Holland xtau bila… tgk kat sini pun jadik laaa… tapi kami dah terlajak… sesat dalam 15minit… road tu menghala ke Gunung Hijau rupanya….hehhe patah balik… Nak masuk kena bayar RM2… cantik sangat tulip tu and wangi… memang wangi… view kat sana pun cantik… Mama kata ini tepat nomen2 je ni…hahha then Hakimi menyampuk… “Apala Ummi ni pelat… nomen2..” hahha …then we all lepak kat café bkt larut… kul 2 turun… this time xbest sebab kami dpt landrover yg tertutup… dia bw slow bgt… aku n mama pening… rasa nk muntah …. Sampai bwh 2.30pm camtu… then terus carik tpt lepak tepi tasik untuk lunch… sedapnya makan… ramai yang picnic… sambil ditiup angin sepoi2 bahasa…ewahhh…. Hakimi tido xmkn pun dia .. penat sgt kot dia… then mandikan diorg kat sungai kat kaki bukit larut tu… seronok diorg … Hazimi menjerit2 xnk kuar dr air… then kitorng pegi Nagoya… beli langsir utk kawin Ikin nnt… Hakimi nmpak Mcdonald… menjerit nak.. yela dia kan xmkn lagi… aku ckpla xleh mkn Mcd sebab Yahudi…dia xpeduli.. nak gak..tup2 dia nmpak kat pintu tulis gong xi fa cai…. “Mama kita xleh mkn Mcd lagi… Mcd dah kuasa cina…” hahha lawak tul ayat dia…
Then kami ke Kuey Tiaw Goreng Doli… mmg famous kat sini… pegi Taiping xsah kalau xsinggah… Kami sume makan koeytiaw special… except Hakimi mkn Nasi ayam… pastu… balik lerrr
Tengah tunggu nak nek atas

Gembiranya dia..

Ewah2....

Posing kat Land Rover yang membawa kami ke atas

Gila Posing lak mamat ni arini

Hakimi & Hazimi yg xsabar2 nk naik

Dah sesat sebenarnya

Simpang ke Cendana Hut

Patah balik ke Cendana Hut

Bergambor dgn tulip

Loving couple...

Me and my heroes

Tulip

Tulip

Tulip

Bergambar dgn cactus

Posing jap

Me & Adik

Amik gambor sendirik

Amik sendiri lagik

Cendana Hut

Fairuz n Ikin nk posing aku menyibuk

Menyibuk lagik

Taiping View... xclear sgt sebab kabus


Dah tonggek bontot mendukung Hazimi sambil mendaki

Teka pokok apa ni... macam daun kesum... yang pasti mmg bukan... byk tumbuh kat atas tu..

Hazimi xnk jalan sebab kaki dia melecup.. sian dier

Peace... mmg peaceful... xde pencemaran langsung

Mukaku dah sebesar bunga raya tu...

Minum dulu...

Me & Fairuz

Senyum je adik...

Prove that i've been there

Me & Ikin

Depan Cafe

On the way back... dlm land rover

Hakimi kepenatan...

Tangkap gambor sendiri

Posing lepas makan

Adik nangis sebab gagal menggangu orang nak makan

Cuba ditenteramkan oleh Ikin namun gagal

Mama lak pujuk... berjaya...

Tuesday, January 20, 2009

Windu...

Windunyer kat dierrr.... Adik buat apa la skrg... xsabar nak jumpa Jumaat ni... cepatlah hari Jumaat..huhu

Monday, January 19, 2009

AJL 23

I watched AJL 23 last night. Anyway, from the performance of the 14 finalists, the only performance I really liked was from Faizal Tahir (Best giler... Superb) and Stacy (AF). Faizal’s was unique while stacy’s was energetic. Great performance and showmanship from those two.
Ayu of OIAM2 was a bit shaky, Aizat need to improve his vocals, while Elyana can’t win anything if she just sits on a mock-up staircase singing her song while flaunting her legs… lucky she wore stockings, otherwise it will become a big story to tell today. Last time in MTV Asia's Award (I think), Elyana was just stomping her 'naked' foot to the stage while singing!! (I mean she wasn't wearing a shoe or anything... perhaps she scared she will slipped on the stage..)
Estranged was not in their element, while Rich’s vocals was not up to it.
In the end, as with last year’s champion which was unexpected (Estranged), this time Meet Uncle Hussein won the coveted Juara Lagu. Another indie band becomes the winner after Estranged paved the way last year. I was expecting Faizal Tahir to win it though, but it didn’t come true. However, he did win three of the six titles.

The full winner’s list are as follows:-

Anugerah Juara Lagu:
Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein)
Juara Kategori Pop Rock:
Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein)
Juara Kategori Balada:
Sampai Syurga (Faizal Tahir)
Juara Kategori Etnik Kreatif:
Persoalan Cinta (Farahwahida)
Juara PersembahanTerbaik:
Faizal Tahir
Juara Vokal Terbaik:
Faizal Tahir

As with the performances, One Nation Emcees opening act was lively, as expected from them who is the winner of last year’s Gangstarz. However, what really made me ‘sit down’ were the closing acts by the combined performance by M. Nasir, Jamal Abdillah and Jaclyn Victor together with 3 kids singer. That performance was really awesome. If you missed it, make sure you watch it back (IF TV3 make a re-run, if not, you have missed one really really great show by these three singers).the voice combination and harmony is second to none in the last part of the performance. You’ll have to watch and listen to it to judge yourself.
Another singer I really admired is Wada, the little girl who sang a few lines of Gemilang before introducing Jaclyn Victor. She has talents and a lovely lovely voice!! Would like to see her more singing many songs.. yeah!!
In conclusion, the last performance called Iluminasi Muzik, made up from the ‘dour’ (IMHO) performance by the finalists, apart from Faizal and Stacy.

Maut

Semalam me, hubby and Hakimi pegi tengok Maut kat Cineleisure.... overall citer dia okla... xtakut sgt... maybe sebab untuk U classified... tapi hopefully citer ni akan menginsafkan aku dan kengkawan yang lain... layannn
Synopsis
There is a proverbial tree of life - and every time a leaf falls, the Angel of Death goes to retrieves the soul of the dead. That’s how the story goes. Split into three vignettes (”Eternal Peace”, “The Light Of Hope” and “The Tortured Soul”), “Malaikat Maut” chronicles the experiences of Liana (Liyana Jasmay), Farah (Sabrina) and JJ (Que Haidar) - three people who discover the shocking truth and ugliness about life beyond the living.