Monday, January 12, 2009

BBQ

Today is Abah Birthday 13 January yang ke-60...Sabtu lepas aku belanja BBQ sempena harijadi Abah.... dan juga sempena aku dapat bonus... lepas je kenduri petang tu aku n abah pegi tesco pengkalan utk beli barang2.... This time abah guna new recipe... tapi dia xnk bgtau ramuannya... tgk2 dh ready... dia prepare sos masa aku basuh ayam...huhu... Lepas maghrib sedara mara aku mula datang... Chik, Wan Chik, Fiza (menantu Chik), Pah, Ayah Cho, Mak Cu, Alif, Aunty, Bapak, Abg NAs, Muqri, Chik G, Cik Lily, Poli, Nurul, Farah, Aiman, Mak Chik, Ayah Chik, Syafik, Jaja, Syamim... my family sume ada except Dina and my hubby... sebab deme xdpt cuti... tp ada lagi yg xdpt dtg...Menu2nya Drumstick & Wings BBQ, Koktel Sosej, French Fries, Jagung Bakar.. aku suh Ikin amik gambar... ntah apa2 gambar dia amik sbb aku sibuk bakar ayam... Kek birthday xbeli pun sebab bkn deme nak makan sgt... lgpun kek tunang ada... Kek tu pun orang KL bagi... tp bukan made in KL... made in Simpang Pulai... yela diorg dtg dr jauh.. nnt penyek kek so deme beli kat kedai kek depan umah tu je... itupun Ikin pesan beli kecik cukup...hehhe.... Kitornag xnyanyi lagu hepi birthday... lagu nya cmni... "Potong kuehnya.. potong kuehnya... potong kuehnya sekarang jugak sekarang jugak..." ni lagu indon...haha ada citer di sebalik sebenarnya










No comments: