Monday, January 05, 2009

Surau One Utama Menyedihkan

Semalam me and family + Heni pegi jenjln kat One Utama. We all sampai sana lebih kurang kul 6pm... Perut aku lapar sgt maybe sebab xmakan nasi masa lunch tadi... Jalan punya jalan kitorang singgah lat The Teh Tarik Place... aku makan Nasi Lemak Sambal Udang... kongsi dgn Hazimi... xcukup order lagi satu... hehe... xsedap pun tapi lapar punya pasal... but the sambal is nice... cuma nasi dia macam nasi biasa and bukan rasa lemak.... makan xingat... tgk2 lagi 15 minit kul 8pm... lerr maghrib xlepas lagi.... terus kuar dari situ and we look for surau.... kat tingkat dua... macam biasa aku lps bukak tudung terus amik wuduk.... masuk dlm... lerr.... tiles biase jek... takkan la carpet yg paling murah pun xleh nk letak kat surau tu.... then sejadah.... aku rasa ada 5 helai je sejadah warna hijau kat situ... mana la cukup.... itu bab sejadah.... pegi kat almari... xde telekung... Ya allah..... camne org nak sembahyang... ada telekung but adalah 3 - 4 helai je kot.... dah nak kena beratur lak nak sembahyang..... xleh la nak wirid panjang sikit sebab dah ramai tunggu turn.... Yang Sungguh menyedihkan lagi... sure la condition telekung itu sendiri.... kotor... kesan bedak... foundation... lipstick... memacam lagi la... bau xusah nak ckp la... So sad....One Utama satu pusat beli belah yang terkenal.... tapi xleh nak sediakan servis yang kalau nak kira apa la sangat... nak kata surau tu xdapat sambutan... xjugak... beratur umat Islam kita nak menunaikan solat.... Aku tanya Hubby katanya Surau Lelaki pun xde carpet... sejadah ada dalam 10 helai... okla jugak sebab lelaki xyah pakai telekung nk solat.... Hopefully kalau sesapa dari One Utama terbaca luahanku ini akan buat sesuatu... TQ

No comments: