Tuesday, March 24, 2009

IMIGRESEN

Semalam aku browse pasal renewal for maid permit... I came across one blog... he describes about his experience dlm bab2 renewing permit ni.... 3 years dia ada bad experience till last year he and his friend yang kononnya ada contact kat sana pegi ke Putrajaya atas urusan yang sama.... he is unlucky coz that person pegi meeting... then dia pegi ke kaunter... servis yang diberikan is so different from before... cepat jek... within 1o minutes dia dah settle everything and he did mention tentang staff yang handle kes dia had a very unique name... P.Malaya.... bila dia tanya...P stands for what... Peninsula... meaning his name is Peninsula Malaya... heheh weird kan... aku senyum jek... nak dijadikan cerita... aku tepon Imigresen just now... staff tu mmg helpful so aku tanya la nama dia... ye la nak ucap TQ kan... dia cakap nama dia Malaya.... excited aku jap... aku tanya lagi... Nama u Peninsula Malaya kan... dia tanya sapa aku camne aku kenal dia.... hehe ... aku cakap la aku baca cerita pasal dia kat internet... but dont worry its a good story... terharu dia.... aku pun cakap la dia mmg helpful and keep up the good work...hehehh ... xsangka lak aku dapat cakap dgn Semenanjung Malaysia....hehheh

Friday, March 20, 2009

BENCINTA

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar
kuXXXXXX * untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu
ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mul
idah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu
ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu
tentang mati kamua
ku tahu engkau tahu
apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu
mahu aku buka pintu
ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
cinta padamu
sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
aku cinta….kamu…
ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamupadamu…..
ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci padamu
ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci!!
** Ku dah jatuh cintan dengan lagu ni.... hopefully dia nyanyi lagu ni masa ABPBH... best gilerrr...

Monday, March 02, 2009

Upin & Ipin




Walaupun dah basi citer ni aku still nak bgtau yang kitorg dah tengok citer ni.... Mula ditayangkan 12.2.2009.... we all tgk on 15.2.2009... yakni hari ahad... two days before we all dah try nak booking but xleh... either thru phone or online... huhu.... Hari Ahad first tayangan kul 10.20am kat KLCC... mlm sebelum tu we all tdo kat umah Heni.... pagi bgn awal2..... kul 9.30am we all dah terpacak kat KLCC tu... alamak Hazimi lak membuang... settlekan dia dulu... sib baik... pintu xbukak lagi.... heheh tapi punya la ramai dah tunggu... tepat kul 10am... shuttle tu bukak je macam marathon lak... sume lari ke kaunter... aku ni konon2 baik laa ikut barisan tp yang lain2 x... tension gue ini macam... xpe2... aku terus ke kaunter yg belum bukak.. tapi staff dia mmg dah duk situ... xcepat lambat dia mesti bukak kan.... heheh... xsampai 3minit pun dia bukak.... hahhaa... "Geng 3 besar 1 kecik kul 10.20 ada lagi x..." "Yang biru tu ada lagi.... amik belakang skali tepi boleh?" "Ok... cantik..." Heni terharu tengok aku kat front row...muahah... tu la sapa suh deme potong line... aku gak dapat tiket dulu...muehehe.... bfast xlagi.... bfast dulu la kat level 2.... sempat lagi.... Overall mmg best la citer ni.... Hubby yg xsuka citer melayu pun kata best..... Hakimi keluar panggung tersenyum lebar.... abis hati la tu... Nanti nak pegi Restoran Upin & Ipin lak... hmm... bila ek... insyaallah this week kot sebab my parents nak dtg this week.....

Busy

Masyaallah... busy betoi aku last few weeks.... xsempat nak update blog or even nak bukak blog teman2 lain... nak bukak tenet kat umah.... hmm xde la... aku type A... org ni type K.... lagipun bila dah sampai umah energy level aku dah zero.... last week... monday ada test csc... wednesday pun ada test mandarin... xtermasuk assignment2 yang berlambak tu.... huhu...