Tuesday, March 24, 2009

IMIGRESEN

Semalam aku browse pasal renewal for maid permit... I came across one blog... he describes about his experience dlm bab2 renewing permit ni.... 3 years dia ada bad experience till last year he and his friend yang kononnya ada contact kat sana pegi ke Putrajaya atas urusan yang sama.... he is unlucky coz that person pegi meeting... then dia pegi ke kaunter... servis yang diberikan is so different from before... cepat jek... within 1o minutes dia dah settle everything and he did mention tentang staff yang handle kes dia had a very unique name... P.Malaya.... bila dia tanya...P stands for what... Peninsula... meaning his name is Peninsula Malaya... heheh weird kan... aku senyum jek... nak dijadikan cerita... aku tepon Imigresen just now... staff tu mmg helpful so aku tanya la nama dia... ye la nak ucap TQ kan... dia cakap nama dia Malaya.... excited aku jap... aku tanya lagi... Nama u Peninsula Malaya kan... dia tanya sapa aku camne aku kenal dia.... hehe ... aku cakap la aku baca cerita pasal dia kat internet... but dont worry its a good story... terharu dia.... aku pun cakap la dia mmg helpful and keep up the good work...hehehh ... xsangka lak aku dapat cakap dgn Semenanjung Malaysia....hehheh

2 comments:

kirana nakia said...

it's a very unique..unique name..

ejaescobart said...

wah... x sangka semenanjung malaysia leh cakap dgn hang hezrin... watu sejarah tu.. wakakak...