Friday, May 29, 2009

Wonderful Tonight @ BOra Asmara

Add Image

Dating @ Bora Asmara

Semalam aku received one sms from my lovely hubby...
"Bersiar-siar di pantai Cherating,
Jon kita pg dating."
kuang... kuang.. kuang... hehhe... dating... aku on je.... so after maghrib kitorang pun siap2... tapi nak pegi mana... hmm... xtau... aku kata aku nk suggest satu tempat but org kata tempat tu food dia biase2 je.... servis pun xok... tp view dia mmg cantik... secantik namanya... "OK jom... katne..." "Bora Asmara.. Ks Sg Penchala.." "Cmne nak pegi... kat sebelah mana..." "Xtau la... kta carik je la... xjumpa kalu kita pegi la tempat lain..."
Cari punya cari jumpa la tempat tu... mmg cantik... kitorang masuk je dah disambut seorang waiter melayu yg sgt peramah... overall servis dia ok... food is served within 15minutes... orang ramai la gak time tu... cuma kat bilik aircond tu me & hubby jek... ada live band yg perform table to table... melayu gak yg perform... know what... our table la dia decide to start with...heheh.. dia tanya ada request x... both of us serentak ckp Wonderful tonight... hehe... our song masa we all honeymoon kat Pan Pacific Pangkor dulu... memang best... pastu diorang nyanyi lagu Top of the world... aku suka gak... ekeke... nnt aku upload peformance diorang ek..
The entrance

Memula kitorang duk sini tp panas... pindah masuk bilik aircond

xleh nak duk sini sebab xbuat reservation... lagipun ni utk group sesuai laa... setakat berdua xla..

Sini pun dah full org book...

some of the landscape

Bora Asmara

Pintu masuk...

Posing jap....

Hubby nye turn utk posing...

Aku makan Fettucine Carbonara.. sedap... minum lak Balinese Lemongrass... pun aku suka..

Hubby lak order Carribean Grilled Chicken and Kopi Kampung... bengang je dia sbb it cost him RM9 for the coffee itself...hehe


Thursday, May 28, 2009

Doa Selamat

Last Saturday my cousin buat doa selamat sikit sempena menyambut kehadiran orang baru Nur Zuleikha Farihah Binti Muhammad Fahmi... Zuleikha lahir xcukup bulan... dia kena duduk dalam inkubator for 48 days... Seronoknya kak yong dapat anak pompuan kali ni... tapi tu la ... macam mama kata berapa lah hantaran kamu ni Zuleikha... keluar2 dah kena bayar mahal sangat.... mana xnya kak yong dah kena admit 2 minggu b4 delivery kat Pantai Bangsar... bersalin operate... Zuleikha masuk inkubator 3 hari dah kena charge 23k... kalau aku xtau la mana nak cekau duit... then sib baik kat Hospital Selayang ada kosong... transfer... tapi sekarang alhamdulillah sume dah ok... masa memula aku tgk dia... ya allah keciknya... takkut aku nk pegang... takut patah... ye la 1.8kg... anak aku lahir pun dah 3.45kg...

Ni la Zuleikha... ayahnya tgh bg susu...

Dah tido...

Haaa dah jaga... nganga lagi... nk susu la tu...

Tgk bdk noti ni...

Hazimi kalau pakai singlet mesti senget....

Hazimi n Heni

Haziq, Syamim, Mukhri, Aiman, Alif & Hakimi main lego...

Org kenduri diorg sibuk dgn lego je dlm bilik...

Ni Hakimi la yg amik... gambar makcu

Alif.... duk gaduh je dgn Hakimi.... deme kata Alif Zambry... Hakimi jadi Nizar... sapa menang...ekekke

Ni antara juadah nya... mee goreng, bihun goreng, pulut dgn rendang daging, roti jala dgn kari ayam, karipap daging, tepung gomak, talam cendol, talam jagung, talam keladi... aku lak pepagi buat eksperimen... hehe maka terhasillah Talam Tokyo...hehe lupa lak nk amik gambar... tapi nampak ckit le... yg mcm seri muka tu... heheh

Banyak tul makanan....

Mukhri... abang Zulaikha

Pas tu kitorang sambut mothers day lak... ini le kek makcu beli... kek eskrem... diorang sume kata sedap but xtau nape aku xleh nk makan... ada citer disebalik kek ni yg buat aku gila2 gelak... xleh la publish... nnt ada yg terasa lak...ekeke

Warga tua diberi penghormatan potong kek... Pah Mah, My beloved Pah, Pah Wok

Pah & Pah Wok

Sebuk2...Aiman, Haziq, Hakimi & Alif...

Dah nak hancur dikerjakan diorang

Sape punya keje ni... Syamim, Hakimi & Fairuz

Ni rasanya Hakimi yg amik sebab xclear.... my cousin Wani


Tuesday, May 26, 2009

Cuba by Hazimi



Layan je la...

Dinner sensorang

Bosan tul semalam... askar2 sume balik kampung... hubby lak balik lewat semalam sebab ada inspection yang xlepas... lapor... malas nak kuar... masak apa yang ada je la... meatball ada dua ketul... jadila spagetti meatball.... tepon Hakimi... "Mama mama mana nape lambat... Hakimi dah lama xjumpa mama... abang nak pegi sekolah.... dah lama abang xpegi sekolah... adik noti2... abg xnoti..." lerr... bila duk umah sibuk kata abg asyik pegi sekolah je... abg nak pegi umah tok lakk.... hmmm... poning kepala...


Thursday, May 21, 2009

Arini

This is what we have this morning... Mee goreng mamak... dgn sikit cucur udang belen2 lps aku msk dlm mee.... malam lak arini cam malas nak masak sebab esok dah nk blk kg.... malas nk beli brg basah... so after amik Hakimi td terus pegi deli mkn kueytiaw grg n Hskimi lak mkn Moist choc cake... lgpun en hubby yg ckp xyah masak...ekekeke

Tuesday, May 19, 2009

Attachment Student

This photo was taken last Friday... masa ni last day bdk2 attachment law from UIA... diorang ni best... perangai gile2... me, Sheila (pandai buat puding caramel), Uyaa (pandai makan... byk introduce tpt mkn best), Eila, Shida & Lily... Nanti dah grad nnt meh keje ngan kitorang ek... tp xleh buli dah time tu deme dah jadi lawyer.....

Udang Galah Masuk Dapur

Smlm aku n Hakimi pegi pasar malam kat Kg Subang... actually dah lama aku nk pegi... baru semalam sempat... quite interesting... aku beli udang.. sepinggan RM5... dah beli... pusing tgk ada orang jual udang galah... apalagi... aku pun amik la sepinggan... RM5 gak... adala dlm 10 ekor... tgk CMG asyik msk udang galah... aku pun duk teringin... arini msak lomak cili api ajolah....

Menu kedua... telur bungkus...kat tgh dia telur tertebal ckit... so bila bukak... dia patah...huhu

Haaa.. ni pulak bekpes untuk esok pagi ye... dah lama nor kek ni duk dlm fridge... so jadik la Puding kek... banyak ni... nak meh amik... ingat nak bw opis laaa

Wednesday, May 13, 2009

Mothers Day



Balik tadi terus Hakimi bagi aku kad yg dibuatnya kat sekolah... heheh... terharu aku... masa aku umur 4 thn aku xbg pun pada mama... tq ye sayang... walaupun aku tau tulisan tu mesti teacher yang tulis...heheh... Hakimi kata dia pilih gambar kete sebab nanti dia nak belikan kete utk aku... Exora katanya...muahahah...sonoknye...ekekeke

Dinner arini

Dinner arini sempoi jek..... aku buat meatball cicah sambal serai, tauhu kukus and seperti biasa sup wajib... kali ni sup fishball, kentang n carrot... Hakimi xmkn carrot sbb dia kata rabbit je mkn carrot...erk... sori arr xleh jemput... sebab sumer dah langsai...