Thursday, May 28, 2009

Doa Selamat

Last Saturday my cousin buat doa selamat sikit sempena menyambut kehadiran orang baru Nur Zuleikha Farihah Binti Muhammad Fahmi... Zuleikha lahir xcukup bulan... dia kena duduk dalam inkubator for 48 days... Seronoknya kak yong dapat anak pompuan kali ni... tapi tu la ... macam mama kata berapa lah hantaran kamu ni Zuleikha... keluar2 dah kena bayar mahal sangat.... mana xnya kak yong dah kena admit 2 minggu b4 delivery kat Pantai Bangsar... bersalin operate... Zuleikha masuk inkubator 3 hari dah kena charge 23k... kalau aku xtau la mana nak cekau duit... then sib baik kat Hospital Selayang ada kosong... transfer... tapi sekarang alhamdulillah sume dah ok... masa memula aku tgk dia... ya allah keciknya... takkut aku nk pegang... takut patah... ye la 1.8kg... anak aku lahir pun dah 3.45kg...

Ni la Zuleikha... ayahnya tgh bg susu...

Dah tido...

Haaa dah jaga... nganga lagi... nk susu la tu...

Tgk bdk noti ni...

Hazimi kalau pakai singlet mesti senget....

Hazimi n Heni

Haziq, Syamim, Mukhri, Aiman, Alif & Hakimi main lego...

Org kenduri diorg sibuk dgn lego je dlm bilik...

Ni Hakimi la yg amik... gambar makcu

Alif.... duk gaduh je dgn Hakimi.... deme kata Alif Zambry... Hakimi jadi Nizar... sapa menang...ekekke

Ni antara juadah nya... mee goreng, bihun goreng, pulut dgn rendang daging, roti jala dgn kari ayam, karipap daging, tepung gomak, talam cendol, talam jagung, talam keladi... aku lak pepagi buat eksperimen... hehe maka terhasillah Talam Tokyo...hehe lupa lak nk amik gambar... tapi nampak ckit le... yg mcm seri muka tu... heheh

Banyak tul makanan....

Mukhri... abang Zulaikha

Pas tu kitorang sambut mothers day lak... ini le kek makcu beli... kek eskrem... diorang sume kata sedap but xtau nape aku xleh nk makan... ada citer disebalik kek ni yg buat aku gila2 gelak... xleh la publish... nnt ada yg terasa lak...ekeke

Warga tua diberi penghormatan potong kek... Pah Mah, My beloved Pah, Pah Wok

Pah & Pah Wok

Sebuk2...Aiman, Haziq, Hakimi & Alif...

Dah nak hancur dikerjakan diorang

Sape punya keje ni... Syamim, Hakimi & Fairuz

Ni rasanya Hakimi yg amik sebab xclear.... my cousin Wani


5 comments:

wani said...

gmbr paling last wlpn xclear dah tau orgnye kiut mcm anak sdara die yg baru lahir tu....waakakaka

Hezrin Ahmad said...

ececeh

ejaescobart said...

hezrin,
bby zulaikha dah brp umor skrg? aku nengok dah lebih kuang cam anak aku plak..tapi at least dia pakai baju x la cam anak aku.. gelebeh jer.. :)

Hezrin Ahmad said...

ada dlm 60 hari je kot... ko kena carik baju for premature baby... baju tu mmg kecik... aku xpasti le kat tpt ko tu ada ke x.. kat kl byk le...heheh

ejaescobart said...

aisey.. apsal laa benda pelik2 ada kat kl jerk? x aci tul laa..