Tuesday, June 30, 2009

MC

Arini mc lagi... aku tdo sehari suntuk... ubat punya pasal, Hakimi pun dah mengamuk mama asyik tido je...hehe.. serius mata xleh bukak... Hubby kata dia xmkn kat umah arini... so maleh le nak masak... hmm.. dah petang bosan.. apalagi... kami dua beranak ke cineleisure.... tengok Transformers... ekeke... mmg best... tapi ada insiden lak dalam panggung...xyah citerle buat malu kaum jek.. then kami dinner kat Rozali Cafe... ramai gak org... mostly family laa... kali ni servis cepat... i order kueyteow goreng n Salted Prawn... mmg sedap.. Hakimi lak order kids meal.. ada sosej, nugget, fries n coleslaw... for only RM4.50... murah.. nugget lak dia guna nugget berkualiti rasa mcm Ramli Tempura...i found out that the price sume below RM10. Ambience mmg best... so very recommended...heheh...


Monday, June 29, 2009

Panas.. panas

Haaa ni baru je kuar dari oven... chocolate puff utk breakfast esok... jemput makan sume..
Actually dah lama aku beli home made choc ni.... tp xlaku le pulak... so ku letak dlm puff... insyaallah mesti laku...ekeke

Kepingin...

Arini aku mc atas sebab2 tertentu... ptg cam dah ok aku pegi la settle bill2 yang ada... know what aku nyaris2 terlibat dgn accident lagi... 3 kereta depan aku dah habis... aku sib baik sempat break... and lucky kete belakang aku pun xlanggar aku... seriau darah aku kejap... then kat giant lak tgh aku pilih2 tomato... Hakimi lak nak main nyorok2... bengang je... pastu dia bye2 and terus blah... puas aku kejar... dah la dgn keadaan aku yg cam ni... at last aku dah hilang jejak dia... puas aku pusing... xnmpak gak dia... then dia nmpak aku .... dia lari lagi... aku kejar tp kejap je dia hilang.... aku carik merata.. aku dah panik... matila aku camni.... carik2 xjumpa gak... adalah dalam 15minit... aku dah cuak and tepon hubby... aku lak yg kena sembur... Hubby suh duk kejap baca ayat kursi ke apa ke... then pegi buat announcement... but masa aku otw ke sana aku nmpak Hakimi kali ni aku lak nyorok... dia dah pucat... haaa takut la tu... carik sana sini... aku dengar dia ckp sensorang... "ish mana mama ni... xde pun... mana la mama ni..." then aku tegur dia.."carik sape?.. dia terus peluk aku... "Hakimi ni buat mama risau tau... nasib baik mama xkena heart attack..." Trus blk la apa lagi... Otw Hakimi tdo... penat la tu...
Actually few days dah aku kepingin bangat nak makan chilli crab... teringat masa masih wujudnya Kelana Seafood...perghh... nyaman sungguh... so buat sendiri je la ye... resepi... hentam sajalah labu...
Chilli Crab... my version...

Cendawan goreng

Sup adalah menu wajib... so harini fishball soup with egg and oyster

Citer Ahad Lak

Morning2 bgn... malas nak masak... so kami ke Rozali Cafe breakfast.. sini breakfast dia set RM2.99 plus service charge... nice la... but service arini giler lembab...aku amik toast n half boiled eggs wif tea... Hakimi maggi goreng set.. Hubby kueytiaw goreng with coffee.. copi hakimi pun dia gak yg bedal.. hehe... they said the owner is Tan Sri Rozali Syabas tu... xtau le aku betoi ke x... but my hubby dok rasa cina punya... wallahhualam... actually kitorg ada appointment... lewat le ckit but dah inform pihak ke3 earlier... destinasi pertama... I am not satisfied at all.... kurisau sebab tgk Hubby cam interested... rupanya berlakon... hahha... nasib... so ke 2nd destination... ku jatuh cinta pandang pertama same goes to my hubby and Hakimi... sorry xle bgtau lagi... tuggu bila dah confirm ek... pok pek..pok pek... ok... nnt we all decide later sbb ada details yg xdiperolehi waktu tu...hehe... terus ke Mydin USJ beli barang dapur... jauh kan... but value for money le kat sana... alhamdulillah this time we manage to get all the things.. balik umah sume terbongkang tidur... penat la konon but me lak... surf net try to look for further details for that 'thing'... not much le... xpe sabar ye... sebab xdpt... ku lak yg tdo... malam lak cam malas nak masak... so we all ke Dangau Rumbia... pekena tomyam ekor n udang goreng tepung... Hakimi lak makan fish n chips... mlm ni mesti sume tdo sengih2....heheh... mintak2 la that 'thing' jadik milik we all...amin....

Sunday, June 28, 2009

Aktiviti Sabtu

Bgn pagi... golek2... sms kaco my aunt...heheh.. then terus dgn agenda pertama... Out with heni & Hakimi... ke suatu tempat utk aku buat survey utk menambahkan hutang sedia ada...hehe... sangat suka... tapi ada lak pro and cons... so kene tunggu my hubby decide... so balik umah... kubuat muffin... lama tol pisang tu duk peram dlm fridge..hehe... resepi asal ada raisins... but ku change ke choclate chip... patut dlm 1cwn... kuletak smpai dkt 2 cwn...heheh... kalo buat meniaga... boleh bankrap...hahaha.... then masak for dinner... lupa lak nk bgtau... we all brunch kat mcd damansara damai tadi sementara menuggu seseorg... hehe... mlm lak tlg menyibuk tgk my cousin Wani berpindah ke new house... di D'Rimba... nearby my house... then atas permintaan Hakimi... kami ke Old Town... Hakimi bedal Hor Fun semangkuk dgn toast... giler melantak..
Untuk my cousin Wani... sempena berpindah ke rumah baru...

Menghabiskan stok pisangku.... tadaaaa... Chocolate Banana Muffin...

Punyala pemalas nak kuar beli beli lauk... memula nakbuat telur masak kicap... dah tumis bawang baru kusedar kicap dah habis... so telur bistik je la..

Sayur chap chai sesuka hatiku...hehe... wif help of my new gadget...

Ni bukan menu sabtu... hari apa ntah aku pun lupa...heheh... bihun goreng tomyam.. but no sayur le...

Sunday, June 21, 2009

Menu weekend

Dah ujung2 bulan ni xde mende dlm fridge tu.. Pagi td goreng pisang n cicah sambal kicap... dah seminggu bw blk dr kg baru leh goreng... lunch lak masak apa yg ada jela...

Pisang goreng sambal kicap..

Ayam Kari Kapitan...

Sambal tumis telur...

Thursday, June 18, 2009

Get together @ TGI Friday's The Curve

Nakia & Fatin

Hakimi si gigi kompang..

Apa aje yg difikirkan tu...

Cik Puan Muda Emi kita... dtg lewat ckit sebab sibuk dgn urusan jenerals nye...

arman sibuk nengok menu nak pilih nak makan apa...

Fatin mengorder utk Arman...

Fadly n Nakia.... ehem2... teringat kisah dolu2...kuang3

Hakimi posing... Nakia kot ye pun nak melombong... cover2 le...heheh

Tu nape Nakia duk juih je tu...

Fatin duk perhati Arman yang merayau2 kat situ... dia duduk masa time mkn je...

Hakimi duk amik gambarku...

Ni pasti keje Hakimi... amik gambo je kejenye..

Mac n cheese...nyum2... aku suka tul... menu wajib kalo dtg cni..

Portion Arman... burger mende ntah

My portion... Pasta.. chicken n shrimp... nama xtau..

Yang ni portion Lee... licin dibedalnya

Ni lak Nakia nye portion... salmon n rice

Fatin nye portion... lamb

Emi nye portion...

Haa ni dessert si Arman... Brownies ... Hakimi pun order Oreo mint tp xsempat amik gambo..

Hakimi n Arman posing kat Transformers... sib baik le mamat tu xnmpk Nerf gun... kalo x mampos le aku...

Hakimi, Me, Fadly, Nakia, Arman, Emi & Fatin... posing kat The Curve sebelum bersurai...

Posing lagi...


Wednesday, June 17, 2009

Eksiden

This morning... aku drive cm biase ke opis... kuar dr penchala link tu cm biase la jem ckit... but xteruk.. then kat flyover sri hartamas nak ke bukit kiara tu viva depan aku tu emergency brake.. aku sempat berenti siap ckp nasib baik... lps je aku sebut baik.... boooomm... kete blkg langgar aku n membuatkan aku terlajak ke depan and langgar viva tu.... huhu... cool...cool... aku kuar... tgk kete blkg dh reverse... dia berenti.... cina pompuan stylo gile... spec besor mata belalang xnmpak aku muka dia... aku ckp la aku sempat brek... ngko langgar aku kuat smpai aku langgar kete depan... dia kata dia xbawak laju... mangkok la xlaju... kalo xkan la kete aku remuk smpai cmtu... "i hairan la why arr my car xteruk mcm u... u laju ni... kete i is not bad if compare wif u..." dlm hati dah bengkek jek... kalo ikut hati dah aku cmpak dia ke bawah flyover tu... boleh lak dia ckp camtu... dia iyelah kete volkswagen golf... langgar kancil aku yg comel tu... mana xjahanam... aku malas nak citer byk.. aku kata "i will make police report and u hv 2 pay for all... i will claim under ur insurance..ok" aku nk cepat blah sebab jln mmg dh giler punya jem... just bcoz of the accident... aku blah terus masuk opis n settlekan keje yg urgent... amik cuti 1/2 day and settlekan... pegi klinik... ok xde pape.. cuma betis aku lebam sikit... then amik hakimi kat school... pegi lunch... blk umah mandi2 sementara tunggu hubby... then terus ke Trafik Jalan Bandar... gila betul jem... ada la mamat ni dari kitorg kuar kete dia dah offer diri nk tlg... rezeki dia laaa... dia tlg aku settle sume... dr A sampai Z... even dia la akan uruskan sume documentation termasuk la amik and hantar blk kete aku nanti... mula dia nak amik td or esok but aku la xde kete... so dia akan amik on Friday... insyaallah isnin siap... papepun alhamdulillah xde kemalangan jiwa...amin