Friday, July 31, 2009

More experiment

Oleh kerana anak terunaku yg sulung tu xmkn pizza yg ada warna merah... so kali ni aku buatkan Chocolate chip pizza... Jumaat dah buat... Sabtu pun kene buat lagi...huhu

Ari apa ntah last week aku blk kelas Hakimi bg resepi kek... suh buat mlm tu gak... kul 10pm la oven ku berasap...

Mee goreng ntah bila ntah...


Wednesday, July 22, 2009

Makan2 @ Penang Village

Nasi goreng tomyam

Penang Laksa

Char Koey tiaw w/o toge

Pandan Sago Pudding

Cendol

Bandung Cincau


Award


(1). 5 FAKTA MENARIK PEMBERI AWARD INI
1. si comel fairuz
2. my classmate kat uitm
3. dia pandai ckp cina n jepun
4. Aku suka betoi menyakat dia..tatau nape
5. die tgh apply nak jadi anak aku tapi awal2 lagi Hakimi reject


(2). SETIAP BLOGGER HARUS MENYATAKAN 10 FAKTA ATAU HOBI DIRI SENDIRI SEBELUM MEMILIH PENERIMA AWARD YANG SETERUSNYA
1. i love to eat
2. i love music... sehari tanpa music... xbole
3. aku suka masak and tgk makanan tu habis dimakan oleh hero2 ku
4. aku suka kecantikan... apa aja yg cantik..
5. aku ni cerewet dari byk segi...
6. aku ni sengal
7. berat aku sentiasa inelastic... xpenah berubah kecuali masa aku pregnant
8. aku menci accounts...
9. big spender....
10. happy go lucky... susah nak tgk aku moody


ANDA PERLU MEMILIH 10 PENERIMA AWARD SETERUSNYA DAN DESCRIBE TENTANG MEREKA
1. Nakia - my schoolmate since std 3
2. Ronie - Space cop gaban
3. John - kaya mamat ni pakai caldina tp xngaku
4. Aqilah - Anak sedaraku yg cute
5. Emi - pandai masak makcik ni... sedap lak tu
6. Eja - cikgu
7. Kina - cute budak ni... beruntung dia ada tunang yg pandai nyanyi
8. W/Liza - xschoolmate n xneighbour
9. Qayum - bakal jadi family members...hehhe
10. Aida - RC and peminat Fafau

Sunday, July 19, 2009

Aktiviti Sabtu

xtvt semalam... menyelerakkan umah... Hakimi sibuk request nak buat cookies... akal nak men2 dgn tepung... so xtvt dimulakan pada kul 11pg... exactly bila Hazimi dah tdo... yela nnt menyibuk dia nak buat sume... aku buat adunan Almond cookies... tapi tu la mengelat Hakimi ni... dah separuh jalan dia kata nak tgk tv lak... yg yenye... dia duk ngadap tv dgn cookies yg masih lagi panas...huhu... Hazimi bgn pun xkaco tp duk sibuk bedal cookies... sib baik aku dah asingkan sikit utk hubby n utk bw ke opis... yg lain licin... so lunch arini simple je la... sebab dah malas...heheh
Haa... ni le hasil keje tangan Hakimi...

Antara cookies yang berjaya dihasilkan oleh kami...

Lunch simple je la... telur kicap lada hitam

Sup Tauhu telur n kentang


Thursday, July 16, 2009

Dinner masa ponteng kelas

Smlm aku ponteng kelas... bukan apa...mmg nak pegi but sales meeting habis lewat smlm... balik umah lapor... so inilah hasilnya....heheh

Ketam masak lemak cili api..

Kentang goreng... Hakimi puji mcm Pizza Hut punya...heheh.. tq to my gadget...


Ayam goreng rempah utk Hakimi...



Wednesday, July 15, 2009

Kenduri @ Ipoh

Last Sunday ada kenduri kat kampung... kenduri tahlil untuk arwah tok n also aqiqah n berendoi for Zuleikha.. anak Kak yong...mmg ramai sgt orang dtg... x ni we all kontrak je... dah malas... tp dlm kontrak pun deme masak sendiri kamben n asam keladi... same goes to all the kuih muih...me... xmasak pape sebab malas... ada kes sikit masa hari kenduri ni... tp xleh la nak reveal... sbb maybe tuanpunya bdn dah nyanyuk so xleh nk salahkan dia...heheh... petang lak we all dapat berita yg mengatakan Tok Chik (Pah punya adik) masuk hospital Kuala kangsar sebab stroke.. still now xtau cmne condition dia.... hopefully everything is fine...
Xsedor2kan diri... after baca yassin pun xbgn2 lagi...

Zuleikha berendoi...

Kumpulan marhaban Kg Pasir Putih

Para Penonton... bapak2... ibu2...heheh

Zuleikha yang btl2 punya lena...

Goodie bag utk org marhaban

posing je..

Sessi bersiap...

Posing...

Hazimi yg xtau nape asyik nk berposing je aritu

Makcu, Aunty, Makcik, Cik Lili

Senyummmm

Hazimi, Ikin n Wani berposing

Puding kek n cocktail, kuih kaswi & popia goreng

Agar-agar kelapa muda yang mama buat... mmg laku...

Hazimi yang mmg gemor mkn popia grg

Si comot

wah.. kusyuk makan popia

Minah joren

Lagi gambar minah joren

Daging masak apa xpasti

Ayam goreng 65... xtau nape dipanggil camtu

Pecal... kata deme sedap... I xmkn..

Masak asam keladi n kari daging kambing

Cuba teka siapa minah ni... wah rajin menjadi flower girl...

candid...

Hakimi dgn aksinya...

Zuleikha... cantik pakai gaun...

Hazimi mmg gemor kat Zuleikha...

Hazimi mengusik2 Zuleikha

My askar yg noti2

Goodie bag untuk org2 marhaban

Marhaban ya marhaban