Friday, August 28, 2009

When Mama Bakes...

Hehe... xtau cmne la aku leh terbisnes balik ni..... Sumenye sebab Hubby... tiktiba lak byk order... rasa cam best jek... ye la modal org lain aku amik untung je...muahha... Hubby kata nak kena share dgn dia... apa yg jwb..."U hope my dear... u hope..." wakaka....
Okeyla... kalau u all nk order leh tp tlg inform earlier ye... yela dgn keadaanku yg peknen ni, dgn keje, dgn kelas lagi, nk jaga hero2ku lagi... hope u olls faham... especially tempahan utk raya ye... bkn pe... time management tu penting...muahhaha... poyo je statement....hehe


Wednesday, August 26, 2009

Pai

Ni aku buat pai daging semalam... nmpak cm byk takut xhabis... aku bagi ustad sebelah sikit n kakak ipar... tinggal 4 slice.... hubby kata xcukup le pulak... nape buat ckit...huhu... so semalam ku masak nasi, sup ayam n sambal tumis telur....heheh... arini.... masak bihun goreng je... xsempat nak snap dah licin...


Monday, August 24, 2009

Demam

Arini aku emergency leave... Hazimi demam... actually dia on and off demamnya... badan panas sangat... dah bawak ke klinik alhamdulillah xde pa pe... cuma demam biasa... memula bwk ke hospital sg buloh.... ya allah... aku kena tunggu lg 250 org before our turn.... apa lg... blk je la... xlarat la nk tunggu... pepagi lps mandi belum sempat nak pakaikan pampers... dia cirit... atas katil...huwaaa... satu keje lak aku nak membasuhnya... padahal baru je tukar... dia byk baring atas riba aku je... tp noti... noti gak.... menyakat abang... then tgh hari aku suapkan deme ni nasi grg cina.... br separuh... Hazimi muntah.... byk lak tu... cm air paip kuarnya... kata si Hakimi...sian aku tgknye... aku pun kesian gak sebab kena angkat tikar buluh yg berat tu and basuh... then nak kena mengemop satu umah... huwaaa... ni rasa cm nak tercabut pinggang... alamak... gtg... askar dah bgn ni..


Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan semua... alhamdulillah aku berjaya menghabiskan puasaku harini memandangkan kesihatanku yg xberapa nk stabil lately.... today aku betul2 flat .... 3 hari lepas aku tergelincir kat dalam bilik air... but alhamdulillah xde pa pe... Hazimi lak dah 2 hari demam... panas betul badan dia and selalu meracau and of course memerap je la kejenye... sepatutnya aku ada kelas arini but aku xleh nak pegi... xtau nak masak apa arini... nk ke kedai hujan jek... xkan nak angkut askar2 ku ini... selalunya time2 puase ni aku xmsk lauk.... sebab berbuka xmkn nasi... mkn kuih2 je... time saahur br mkn nasi... itu pun lauk simple or just beli je nasi grg....heheh... tiba2 aku teringin nak mkn bubur som som... dah bertahun aku xmkn... arwah tok suka sangat bubur som2 ni.... sedih lak rasa.... 1 syawal ni genap 5 thn arwah pegi... then aku msk roti grg pedas.... xamik gambar sbb bateri dah abis malas nak charge... kakak ipar aku bg kuih donut coklat, apam n karipap... ustad sebelah lak bg kek batik... dah byk juadah...heheh.... sahur... hubby beli nasi goreng je...heheh
Bubur Som Som..

Cendawan goreng yg aku buat semalam... semalam masak sup cendawan kentang n sambal ikan potong... xde mood lak nk amik gambar... hubby kata askar2 mkn tambah 3x...sedap la kot.. hehe

Wednesday, August 19, 2009

Air Tangan

Yang ni lak utk bdk2 kelas aku... sowi choc rice dah habis...malas nk kuar beli

Kek coklat yang diorder oleh opismate hubby...

Lunch aku utk arini... malas nak masak... roti canai je la...

Kuih Lopes... nyum2...

Tuesday, August 18, 2009

Kena tag la pulok

1.Apa perasaan anda skrg??
boring teramat sangat... rimas sebab hidungku tersumbat ... td duk meleleh...huhu.. malas nk buat apa2 pun...

2.Saya nak makan???
jumaat lps teringin nk mkn rendang ayam... mama dah masakkan.. skrg cm nk mkn badak berendam....

3.Saya tak suke??
bila org tuduh tanpa usul periksa or dah buat salah mesti nak salahkan org lain

4.Impian saya??
nak duk umah n doing some online bisnes so that i can take care of my own child... tp nk bisnes apa... any suggestion?

5.Saya harapkan??
hidup bahagia dunia akhirat...

6.Jika saya boleh putarkan masa??
cant even think... kubahagia skrg...

7.Saya pada 10 tahun akan datang???
10 tahun akan dtg ye.... hopefully dah abis study sampai peringkat yg aku idamkan... duk umah sendiri... sambil keje part time.... debt free.. insyaallah

8.Handphone saya adalah sebuah
hp la... leh tepon and sms... itu je

9. Saya pernah bercenta sebanyak?
chenta.... berapa ek... lupa la... 2 - 3 x kot... yg len2 tu main2 je...muahaha

10.Saya suka pada??
yg cantik.... kemas... bersih

11.Kawan-kawan saya???
ramai... tp xde yg betul2 rapat... serik rasanya...

12.Pernah dikhianati??
tipula kalau kata xpenah

13.Apa yang hendak anda lakukan kepada orang yang pernah mengkhianati anda?
xyah buat pape... biarla diorg nk buat pape... tp kalau dah peluang depan mata apa salahnya...muahahha

Senaraikan 8 orang untuk di tag
1)nakia
2)john
3)emi
4)eja
5)fairuz
6)kak fiza
7)ryna
8)sue

Friday, August 14, 2009

Embracing Imperfection

"When I was a little girl, my mom liked to make breakfast food for dinner every now and then. And I remember one night in particular when she had made breakfast after a long, hard day at work. On that evening so long ago, my mom placed a plate of eggs, sausage, and extremely burned toast in front of my dad.

I remember waiting to see if anyone noticed! Yet all my dad did was reach for his toast, smile at my mom, and ask me how my day was at school. I don't remember what I told him that night, but I do remember watching him smear butter and jelly on that toast and eat every bite!

When I got up from the table that evening, I remember hearing my mom apologize to my dad for burning the toast. And I'll never forget what he said: 'Baby, I love burned toast.'

Later that night, I went to kiss Daddy good night and I asked him if He really liked his toast burned. He wrapped me in his arms and said, 'Debbie, your Momma put in a hard day at work today and she's real tired. And besides-a little burnt toast never hurt anyone!' You know, life is full of imperfect things...and imperfect people. I'm not the best housekeeper or cook.

What I've learned over the years is that learning to accept each other's faults - and choosing to celebrate each other's differences - are the one of the most important keys to creating a healthy, growing, and lasting relationship.

We could extend this to any relationship in fact - as understanding is the base of any relationship, be it a husband-wife or parent-child or friendship! "


Friday, August 07, 2009

Xtau apa tajuk

Si noti2 yang aku sayang....muaaahhh

Muka xsabar2 nak mkn....

Si comot yg dah amik dulu sebelum dihidangkan..

Ni baru je siap... Popcorn... Hakimi kata macam kat wayang laaa

Rasa mcm nak mkn pasta... tapi pasta xde... homemade arr... Hakimi heran... pandai nye mama buat pasta bola...hahah bedal je...for our brunch today..

requested by Hakimi... memalam buta kitorang buat chocolate chip cookies

Dinner semalam... Rendang udang... tp xkering sangat sebab xde kuah lain...heheh... nnt cekik lak mkn nasi xde kuah


Thursday, August 06, 2009

Brunch

Oleh kerana penyakit bengongku itu... aku br je bangun tdo... perut lapo... so ini la brunch utk aku.. Roti lapis daging... kira cam roti john but my style...ekeke

Wednesday, August 05, 2009

Too tired

I'm not feeling well this week, apply for leave for a week to recharge.... hehhe... malam je xleh tdo... apa yang aku buat... masak la apalagi...hehehe.. ni antara experiment aku... ada gak len2 yg xsempat nak snap... lupa...lepas subuh baru leh lena sampai xsedarkan diri... dah jumpa gynae but she said normal for expecting mom... tp dolu2 aku xcmni lak... maybe sbb aku terlalu bz and terlalu byk yg aku nak kena fikirkan and handle at the same time... I'm too tired... need a vacation... but xleh nak join my office mate to Langkawi this weekend...huhu.... sedey....
Begedil Ikan n Tauhu...

Epok-epok sardin... for breakfast..

Sambal tumis Udang for dinner...

Sosej Roll for breakfast

Begedil Tuna...