Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya

Salam sume... malam ni aku dah nk blk ke kampung... memula blk kg hubby dulu esok br blk my mum house... update after this only after raya la nmpak gayanya... MIL house xde internet connection n @ my mum place lak connection too slow... lgpun mesti bz nk beraya... persiapan raya... isk aku xbeli pape lagi... butang baju melayu, kasut n seluar pun xbeli lg... sian deme... bz sgt mama n ayahnya.... di kesempatan ini juga aku menyusun sepuluh jari tanda kemaafan... terima ksih jugak pada yang sudi menempah kek coklat n kek lapis sarawak from me.... kalau terlebih terkurang tu harap maafkanlah ye... Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Wednesday, September 16, 2009

Penatnyerr

Hmm... aku ditugaskan utk beli n distribute hamper... sbb last menet.. aku xsempat nk ode or bt sendiri... beli je kat Famous Amos... senang citer... smlm aku ke Desa Pandan antor hamper client... jem giles jln... huhu... then terus ke umah Heni coz kitorang nk bebuka kat Mandarin Oriental.... oleh sebab jln jem giles... both of us decide nek lrt... ya allah punya dah berzaman xnek train...hehhe... dr Taman Melati clear je la... smpai KLCC dah bau rotiboy...sedapnya.... pegi Aseana Cafe dulu hantarkan kek yang Fatin order... then only pegi Emerald Room... berbuka dgn Naza Group... xramai org sgt... byk lg tpt kosong... choice of food pun xbyk sgt... food dia boleh tahan sedap especially mee goreng... lps bebuka kitorg jenjln jap... Heni nak belikan hadiah raya utk aku... aku kata aku nk baju... tp KLCC nk beli baju hape... pusing2 xde yg kenan... at last aku ckp kamu beli je la nnt apa2 yg cantik...hehhe... tq sis... i love u... then singgah Famous AMos beli gifts kwn Heni... then beli Rotiboy utk askar2 ku kat umah... nek train... pergh ramai tul org... sib baik la ada yg prihatin kat aku yang sarat ni...hehhe.. amik kete terus blk umah... jln jem dr Kepong ke susur masuk Damansara Damai.... huhu... org dah start balik kg.... sampai2 je umah terus berperang kat dapur... semalam berjaya siapkan 5 biji kek je sbb mula pun dah kul 11pm... sementara tunggu kek masak kemas umah, sapu sampah, basuh kain etc.... adik xnk tdo2... dah bedal rotiboy 2 pun xreti nk tdo... dah kena marah dgn ayahnya melalak... smpai ayah say sorry br la dia tdo... isk... kecik2 lagi dah tunjuk perangai.... kul 3.30am br tdo.... arini keje... blk kang nk kena panaskan kek sebab Aida nk dtg amik kek... lupa lak nk kuarkan dr fridge pagi tadi...huhu... menu bebuka rasa cm nk bt nasi berempah... then nk buat kek lagi....esok lagi byk nk antor n org nk amik... mlm maybe nk kena pg amik kek sarawak lagi... huhu... Hezrin... arini kemas beg nk blk kg.... nnt kena marah lak... weiss... bila lak aku nak buat assignment ni... jumaat dah nak antor..... aku penatttttttt

Friday, September 11, 2009

10/9/2009 @ One Utama

10/9/2009 birtday my little H... Ahmad Iman Hazimi Ahmad Afandi yang ke-2.... Happy Birthday sayang... jgn noti2 ye... jadi anak yang soleh ye.... oleh kerana mamanya ditugaskan boss membeli ramadhan gifts dgn urgentonya.... maka kitorang ke One Utama... dekat... maleh nk ke KLCC tu... jln sure jem... pusing2 punya pusing jumpa la Baklova... nyum2... sedapnya... nnt lepas raya aku nak try wat baklova sendiri...hehhe sekarang xde masa...hehhe... sempat lagi singgah famous amos n grab choc chip pecan... heheh... beriya deme mkn... aku siap pesan... tgl kat mama ckit ye... heheh..... okla dah dpt gifts merayau jap ke sana sini mencari tempat berbuka... sini xkena... sana xbetul... abg nak ke sana... ayah jebik... ayah tunjuk kedai ni... abg lak xnak... huhu... weiss mamnya dah xlarat... dah la nk kena kejar sorang utara sorang selatan... at last we end up kat Kluang Station for buffet... padan muka deme... biar mama pilih... yg sebenarnya aku dah xlarat nk jalan... itu depan mata... belasah je... full... choice of food xbyk... tp boleh tahan la... ye la what do you excpect from RM11.90 ++ we paid for 2 but mkn for 4... berbaloi...hakimi 3x tambah... dia mkn nasi n ayam goreng je.... tapi aku harus cakap.... asam pedas ikan pari dia.... mmg best... aku tambah 2 x.... hahhaha.... jarang apa aku mkn nasi masa iftar... after maghrib jln2 tgk fish kat sebelah tu jap... sambil ayah berasap... then terus ke umah Heni... ada hal ckit.... and teman dia supper kat Oldtown.... byk le pulak artis... ada Fiza Elite, penyanyi Kristal tu apa ntah namanya... ada sorang pelakon drama pompuan yg aku xtau namanya n sorang lg pun xtau namanya... pernah join kumpulan May as lead singer jap... putih2 orgnya.... belasah memcm lagi... then beli cd Geng.... hantar Heni balik kitorang pun balik..... dah sampai umah bukan terus tdo... tau apa kitorang buat.... tutup lampu..pasang cd Geng kat laptop... baring kat bilik... cewahhh mcm tgk wayang le pulak...hahhaha... apa jadik dgn take home test aku... haram xsentuh....hhehhe

Ada booth kampung nelayan kat new wing... deme ni posing jap b4 tunggu berbuka

Tunjuk gigi....eeeee

Bday boy yang noti... langsung xnak lepas bakugan dari tangan...

tengok rupa pun tau... noti...

Amboi... garangnye....

ewah... posing style dolu2....muahaha

adiknye turn lak.....

tangkap la gambar abg.....

penat panjat....

fokus dekat ckit

xlalu diam... susah nk snap photo...

hero jatuh tangga... cuba ditenangkan oleh captain planet...

nanti balik kita buh minyak..... ehh... laki2 xbole nangis....

habis kecah meja dibuatnya... sume nak suap sendiri...

abis makan pegi tgk fish... ala ayah ni... gambar mama sekerat je...

nk jln sendiri jgn dipegang....huhu

rehat jap....

Supper lak kat Oldtown Tmn Melati

Laoban... hahah tukang bayor.... tq ye....


Wednesday, September 09, 2009

Kuih Raya

Memandangkan aku xjadi buat spaghetti... and juga malas nak pegi kedai... aku masak quick burger with kentang bercili...hehhe.. menu org malas..

then buat lak tauhu kukus sos tiram.... pun resepi org malas

dan orang malas ini telah berjaya menyiapkan satu bekas biskut buah rotan.... bijannya xcukup... belasah je la.... my first attempt bt mende ni... sib baik jadi...hehhe


Tuesday, September 08, 2009

"That Thing" Update

Huhu... I'm broke... br je bg > 10k to the other party.... bila la nak settle ni... so that it will be ours.... rasanya dpt lepas raya kot... dlm 1 month or two.... kalo boleh biar le b4 my confinement... xsabarnye nk tunggu that day... Ya allah permudahkanlah urusan kami ini tanpa sebarang masalah... yang pasti xleh le nk raya sakan...huhu

Monday, September 07, 2009

Masak pe..

Alhamdulillah... rezeki ramadhan... order for this weekend terpaksa ditolak... xlarat... byk assignment nk buat... raya nnt je... anyway thanks ye for the order...
Menyiapkan kek yg ditempah....

Kuih tepung pelita... bt ckit je sebab hubby xgemor kuih bersantan..

Nasi minyak... sup kentang... udang kunyit n nugget..... menu berbuka...

Ni lak menu sahur semalam... bihun goreng singapore... tp guna minyak grg udang... dah le kunin jadinya... papepun dah langsai dikerjakan askar2.... masak byk sebab aku keje... hubby duk umah jaga deme...

Si noti ni lately asyik menangis je if apa yg dia nk xtunaikan... payah lak tu nk pujuk... sabor je

Thursday, September 03, 2009

Kek Lapis

Pada kengkawanku yang berminat nk order kek lapis leh bgtau aku ek... tp ini bkn aku bt... aku tlg kwn jual je... rasa memang gerenti sedap... Hakimi paling suka Batik Sarawak... sekali hadap je dia sorang....