Wednesday, September 09, 2009

Kuih Raya

Memandangkan aku xjadi buat spaghetti... and juga malas nak pegi kedai... aku masak quick burger with kentang bercili...hehhe.. menu org malas..

then buat lak tauhu kukus sos tiram.... pun resepi org malas

dan orang malas ini telah berjaya menyiapkan satu bekas biskut buah rotan.... bijannya xcukup... belasah je la.... my first attempt bt mende ni... sib baik jadi...hehhe


3 comments:

ejaescobart said...

hezrin, cemana ek ko buat menjadi? aku buat x jadik aa.. masa goreng tu dia meletup2 cam popcorn.. pastu bijan abih terkluaq.. last2 buah rotan aku botak cam pala anak aku..

eh ko bagi aku resepi dia leh x? aku nak try buat weken ni plak.:)

Hezrin Ahmad said...

500g tepung pulut, 1 biji telur, esen vanilla, 4 sudu besar gula, santan cair... xde sukat... uli smpai lembut... xleh buh gula lebih nnt keras... buat kecik2 nnt dia kembang masa goreng... lpas gentel kecik2 terus letak atas bijan... kalo xcover dgn bijan yg buat meletup...

ejaescobart said...

haiks? aku buh bijan.. bila masuk jaa lam kuali x lama pastu dia stat meletop..isk apa yang x kena?? ngeri jaa aku nak goreng..
pasai x jadi lah langsung aku x post lam blog.. malu seh.. :P