Friday, November 13, 2009

Ahmad Iman Hafizi

Aku dah selamat melahirkan seorang lagi anak lelaki pada 15 October 2009 hari Khamis dan diberi nama Ahmad Iman Hafizi Bin Ahmad Afandi. Actually dr hari Isnin aku dah xpegi keje.... amik leave sebab aku xleh nk drive sebab ada ....... xleh nk bgtau ... malu..ekeke... hari rabu malam tu aku pegi kelas en hafez and hantar segala assignment aku... so aku xde lagi asgmt yg tertunggak... aku pegi kelas antor asgmt pastu mintak izin nak balik sebab rasa mcm xlarat... tp perut kena isi gak kan... singgah mkn kat restoran Antan apa ntah kat tepi tasik shah alam tu... ada function kat situ so leh order western je... bedal je... aku mkn alfredo n hubby lak makan lamb chop... sedap... abis makan terus blk sebab my sis Dina nak dtg jaga I...
Kul 3 pagi aku dah rasa sakit... tp aku cool je buat dek.... pagi before hubby pg keje cm ok lagi... tp kul 9pagi cmtu aku dah rasa skt byk..... aku suh dina tlg goreng telur n nugget aku nk mkn nasi... tp xlalu.... xlama lps tu aku membuang segala apa yg ada dlm perut... call hubby suh blk.... ye la pepagi mmg la byk kete... hubby bw giler laju abis sume org dimarahnya... lembab la xreti bawak kete la...hehehe... sampai PPUM dalam 10.30am.... security kat situ bg aku wheel chair... hubby pegi parking n 3 org security antar aku ke waad bersalin.... nurse2 kat situ tanya ni anak VIP mana nk bersalin ni smpai 3 org security bawak...hehehe... check in... interview serba sikit.... tukar uniform PPUM... terus ke labour room.... check jantung baby... doctor dtg dlm kul 11.30pg and buat ve...katanya dh buka 7cm and pecahkan air ketuban... katanya lagi 2-3 jam br bersalin.... aduyaiii aku xlarat giler.... nmpk sgt aku dah tua kan... dia bg aku gas... kalo skt tarik nafas dlm2 jgn waste energy nk teran... lmbt lg.... nk tunggu 2-3 jam tu yg xlalu... kjp2 aku dgr ada baby nangis... huhh org tu dah lega... aku belum lagi..huhu... aku xpakai cermin mata so kabur je la pandangan... xnmpk kul bpe... aku xsedar yg topeng gas tu mmg dah kat muka aku je.... doctor 2-3 dah standby sebelah aku.... dah masa la tu... contraction dah rasa... dr bt ve n kata dah bukak full... jenuh aku teran xgak kuar... contraction lak xdtg kerap... dlm 5 minit skali... bila skt pun kjp je... aku dah xdaya n teran... dlm otak aku duk kata aku dah tua rupanya... cukuplah this is the last....heheh... jenuh bertarung... kul 2.49pm  aku selamat bersalin secara normal... leganya... berat masa lahir 3.64kg... xlama lps tu terus masuk wad... hubby dah tunggu kat luar sbb kat PPUM hubby xleh msk dlm skali... baru rasa lapar giler...
Alhamdulillah pengalaman aku bersalin kali ni xsetruk the previous one... Hakimi bersalin kat private.. Hazimi bersalin kat gomen... Hafizi lak bersalin kat semi-gomen... so cukup la quota... xde tpt nk bersalin dah...haha




Pukul 3 pagi

aiyokkk dah tiga pagi ka... isk... aku tdo dulu la ye... esok my parents and my heroes sampai... insyaallah diorg gerak dari Ipoh lps jumaat... cant wait... bestnyer... yg pasti mlm esok ada projek... projek apa...tungguu..

Raya Kedua

Masa raya kedua...lps zohor pegi umah makcik kat tmn meru 2c beraya... then konvoi pegi umah tok alang kat tmn meru 2b rasanya... alah dekat umah nakia... then baru blk ke lambor...raya ke3 my in law buat kenduri ckit... raya ke4 pepagi lagi aku dh blk ipoh sbb nk blk ke kl ptg tu... my nephew aqilah accompanied me... tq qilah.. cuma ada photo2 masa kat umah makcik je... layan je la..


Hazimi dgn aunty ayang


Apa yang dimenungkan tu...


posing kat fountain...


My loved ones


tgk hazimi... asyik mkn je...


isk notinye...


me hazimi n heni


izral pegang hakimi... syafiq pegang alif...ni mesti sbb noti


me n makcu....


Raya Pertama

Walaupun aidilfitri dah berkurun lepas... aku nk gak letak ckit gambar2 kitorg... xsempat nk bergambar sakan sebab xlarat... mak penat giler... rasa nk tdo je... actually mmg tdo pun kat katil Pah...hehe.. citer pun dah basi n xberapa nk ingat yang pastinya aku raya di Ipoh...best tul, so layan gambar je la ye..


B, minta maaf ye... kalo I bt salah lg next year I mintak maaf lagi ye...kuikuikui


Hakimi sayang ummi...


Noti je rupa deme ni kan....


My beloved parents


My sisters


ni sebelum tdo dalam bilik Pah... bg Hazimi minum susu... aku lak yg tdo


Apa saje la diorang ni bt..


comot betul... ni dah petang... tu la comot


Warmup...

actually dah berhari2 aku duk godek2 blog ni... tp idea nk merapu xdtg2...huhu... so pepagi buta ni aku tukar wallpaper dinding umah ni... pasang langsir baru ye la kan dah nk Aidiladha..hahaha.. duk godek2 aku jumpa la gambar yg dh berkurun tp xku upload... so sbg warm up layan gambar dulu la ye...


NI risolle goreng...

 
Yang ni lak Nasi Berempah Ayam


Wednesday, November 04, 2009

update

ish3... dah bersawang blog aku.... bkn xnk update... bkn xde citer... but bz dgn tugas2 seharian n my final exam... okla nnt i update after my exam ye....