Friday, November 13, 2009

Ahmad Iman Hafizi

Aku dah selamat melahirkan seorang lagi anak lelaki pada 15 October 2009 hari Khamis dan diberi nama Ahmad Iman Hafizi Bin Ahmad Afandi. Actually dr hari Isnin aku dah xpegi keje.... amik leave sebab aku xleh nk drive sebab ada ....... xleh nk bgtau ... malu..ekeke... hari rabu malam tu aku pegi kelas en hafez and hantar segala assignment aku... so aku xde lagi asgmt yg tertunggak... aku pegi kelas antor asgmt pastu mintak izin nak balik sebab rasa mcm xlarat... tp perut kena isi gak kan... singgah mkn kat restoran Antan apa ntah kat tepi tasik shah alam tu... ada function kat situ so leh order western je... bedal je... aku mkn alfredo n hubby lak makan lamb chop... sedap... abis makan terus blk sebab my sis Dina nak dtg jaga I...
Kul 3 pagi aku dah rasa sakit... tp aku cool je buat dek.... pagi before hubby pg keje cm ok lagi... tp kul 9pagi cmtu aku dah rasa skt byk..... aku suh dina tlg goreng telur n nugget aku nk mkn nasi... tp xlalu.... xlama lps tu aku membuang segala apa yg ada dlm perut... call hubby suh blk.... ye la pepagi mmg la byk kete... hubby bw giler laju abis sume org dimarahnya... lembab la xreti bawak kete la...hehehe... sampai PPUM dalam 10.30am.... security kat situ bg aku wheel chair... hubby pegi parking n 3 org security antar aku ke waad bersalin.... nurse2 kat situ tanya ni anak VIP mana nk bersalin ni smpai 3 org security bawak...hehehe... check in... interview serba sikit.... tukar uniform PPUM... terus ke labour room.... check jantung baby... doctor dtg dlm kul 11.30pg and buat ve...katanya dh buka 7cm and pecahkan air ketuban... katanya lagi 2-3 jam br bersalin.... aduyaiii aku xlarat giler.... nmpk sgt aku dah tua kan... dia bg aku gas... kalo skt tarik nafas dlm2 jgn waste energy nk teran... lmbt lg.... nk tunggu 2-3 jam tu yg xlalu... kjp2 aku dgr ada baby nangis... huhh org tu dah lega... aku belum lagi..huhu... aku xpakai cermin mata so kabur je la pandangan... xnmpk kul bpe... aku xsedar yg topeng gas tu mmg dah kat muka aku je.... doctor 2-3 dah standby sebelah aku.... dah masa la tu... contraction dah rasa... dr bt ve n kata dah bukak full... jenuh aku teran xgak kuar... contraction lak xdtg kerap... dlm 5 minit skali... bila skt pun kjp je... aku dah xdaya n teran... dlm otak aku duk kata aku dah tua rupanya... cukuplah this is the last....heheh... jenuh bertarung... kul 2.49pm  aku selamat bersalin secara normal... leganya... berat masa lahir 3.64kg... xlama lps tu terus masuk wad... hubby dah tunggu kat luar sbb kat PPUM hubby xleh msk dlm skali... baru rasa lapar giler...
Alhamdulillah pengalaman aku bersalin kali ni xsetruk the previous one... Hakimi bersalin kat private.. Hazimi bersalin kat gomen... Hafizi lak bersalin kat semi-gomen... so cukup la quota... xde tpt nk bersalin dah...haha




2 comments:

si blogger kerek said...

eee.. comelnyer. rase nk kawen n cpt2 dpt baby.huahuaaa..
.
nice blog

blogresipi.com said...

Salam ziarah,

Tahniah atas kelahiran Ahmad Iman Hafizi. Dah pandai senyum ya. Semoga menjadi anak yang cerdas, pintar dan membahagiakan ayah dan ibu ya. :)