Monday, December 28, 2009

Balik Ipoh

Khamis lepas me and Hafizi balik Ipoh... hubby xikut sebab dia keje on Saturday.. Rin balik dengan my cousin Wani.... lepas maghrib Wani dtg umah then kitorang dinner kat Ani Sup Utara Seksyen 8... Jahat tul my hubby suh Wani belanja sebab xmerasa lagi duit gaji kawan tu.... dah la wife dia duk tumpang balik...huhu... jalan xjem but banyak gak kete.... ye la org balik cuti Christmas..
Jumaat lak xde apa2 aktiviti... duk umah je.... tolong Fairuz kemas baju dia yang nak bawa ke Uitm..... punyala banyak... Sabtu lak my sis Heni and Ikin balik.... then we all balik umah Pah.... Mak Cu and family pun ada....
Ahad pepagi lagi diorang dah ke Uitm Seri Iskandar hantar Fairuz... Rin tinggal dengan Hazimi and Hafizi... xnak bawa askar berdua ni... mesti pening kepala dibuatnya... Mama kata diorang singgah breakfast kat Batu Gajah nak try roti canai yang direkemen oleh one of her friend.... katanya Hakimi xnak duduk atas kerusi kat kedai tu sebab dia geli...huhu... cam bagus je Hakimi ni kan... sampai sana Hakimi cam ok je but bila detik perpisahan dgn mama kecil dia katanya mata dia masuk habuk... then rilek je... sampai je umah when i call him terus je peluk and nangis melalak... " Hakimi nak masuk Uitm......" huhu.... jenuh gak nak calm him .... macam2 taktik dilancarkan baru la ok...  Fairuz ada call cakap... dia kena pakai baju kurung je... then kena pakai tracksuit kat dalam... kena pakai tudung... kena pakai stoking... kena pakai baju besar yang sememangnya dia xde sume tu.... hehhe... harini mama n abah kena la ke sana lagi menghantar sume mende2 tu.... tu la degil... orang ckp xnk dengar.... malam after maghrib lebih kurang kul 8 kitorang gerak ke KL... jalan jem... banyak betul kete.... kat R&R Tapah punya la banyak kete macam ada pesta... kami sampai dalam kul 11pm.... itupun sebab Heni drive kat lorong 'E' .... jahat kan... tapi kalo xjahat... xtau la kami sampai kul bape.... Hazimi tinggal sebab Rin akan stay kat umah adik di Taman Melati for the whole week bcoz my sis in law blk kampung.... my sis kena la jaga askar2ku yg berdua ni... dia xleh nak jaga 3 sekali... mesti dia pening...  meaning... xde la aktiviti masak2 hehhe... macam la kalau Rin kat umah tu dapur selalu berasap...hahha

2 comments:

hazila said...

Itu yg fikir berkali kali kalau nak balik ke Utara masa cuti cam ni.

Hezrin Ahmad said...

mmg pun... skrg ni pantang cuti je mesti jem..