Saturday, December 19, 2009

Aidiladha 2009

Walaupun dah lama lepas... aku still nk gak share some of the stories... b4 this aku malas tul... xtau nape... malas for everything..huhu... aidiladha kali ni family kitorg bertambah le... ada Hafizi n ada Shukri... night b4 raya selalunya org2 surau akan dtg umah untuk takbir raya... normally kitorg buat kfc je... but this year tukar menu lak... kita buat bbq....hehhe... haru dibuatnya dgn askar2 ku yg chumel ni... ni baru 2... yang sorang lagi ni akan membesar.... lagila haru... untuk raya x ni aku lak kena sediakan mee n kueytiaw kari...buat utk kitorg mkn je... xde sape dtg pun... sebab lps jumaat kitorg blk kg... ingat nak ke umah Pah but Pah ke Kuala sebab anak sedaranya nikah ptg tu... kitorang maleh nk pegi...heheh so ke umah Aunty je... makan Mee soto...nyum2....
Sabtu baru surau kat umah my parents buat korban... alhamdulillah aku menunaikan ibadah korban dgn heni... ingat nak pegi la tgk lembu kat surau... huhu... xjadi sebab haru biru aku dgn askar2 ku ini... bersiap2 nak balik ke Lambor... semua adik beradik hubby dah smpai di kg... tp kjp je kitorg kat kg tu sebab.... petang tu gak aku dpt call mengatakan abah jatuh..... bergegas kitorang blk ipoh... abah mmg ada high bp... dah biru muka dia.... eh lupa lak nk bgtau cmne bole jatuh... mama mop lantai masa tu... konon2 cucu2 xde senang.... then tiba2 alarm kete abah bunyi... alarm tu mmg bengong pun.... masa tu abah dlm  bilik prektis marhaban sebab esoknya dia ada show... dia lupa lantai licin so dia lari.... gedebab le.... dah mcm tu pun degil lagi xnk ke hospital... sib baik diorg urut2 so ok la ckit... tau x... esoknya baru nk pegi klinik... and sahlah mmg tinggi 200/110.... kena pegi hospital tp degilnya.... xnk gak...
After 1 week baru nk hospital... itupun sebab Hafizi ada appointment dgn paedtrician.... reading masa tu pun tinggi lagi 200/120.... rupa2nya ada 3 jenis ubat dia habis... dia malas nk pegi amik...huhu... kena mkn ubat n rest kat treatment room almost 1 hour... sib bek turun baru blh balik...isk...


isk notinye...


mmg suka men periuk belanga pakcik ni


ler... abg pun sama...


abah n shukri tgh hidupkan api


panggang ayam


hazimi dgn aunty ayang


baru lps kena marah sebab noti



tengah goreng cempedak n cendawan
cempedak tu amik dari kebun abah... cendawan tu lak abang ipar ikin tanam
dua2 aku xleh makan...huwaaaa


adam.... stacy... bergabung... meletup...


siap pasang panjut lagi..hehhe


takbir raya...


ramai gak yg dtg...


juadahnya... cempedak goreng... cendawan goreng... ayam panggang...  
kek sarawak evergreen.. french fries


and abah also prepared some cappati...


si kecik ni xde lain keje la tdo atas riba...


sayang betul diorang ni dgn uncle oyie...


menu utk raya haji... aku buat mee and kueytiaw kari...


otw nak balik kampung...


kat umah aunty....

blk dr kg kitorang singgah ke tmn botani... tgk fish... suka btl diorg bg fish mkn...


sibuk dia dgn wee ( hazimi panggil shukri wee instead of uncle oyie)...pelat...


apa saje la digrodi tu...


tengok rupa sudah tau.....nottiiiiiii


panggang lidah lembu, daging korban n ikan... for dinner...


jap arrr nak potong dulu...


ok dah leh mkn....

No comments: