Thursday, December 30, 2010

Mari Meroti

Roti Ayam yg diorder oleh my international neighbour..

ni lak wat makan2... and bagi Nakia sikit masa we all ke rumah dia untuk amik fridge magnet

roti sosej....

Roti sosej dgn sos n mayo

Pak Arab posing kat dapur

Wednesday, December 29, 2010

Meroti dengan Makcik2

Last Monday my aunties datang untuk belajar wat Mexico Bun... datangnya pun udah lps Zuhur... so kecoh la sikit...hehe... Aunty duk Ipoh kebetulan dia di rumah anaknya di Rawang... so dtgla... Makcu lak duk kat Keramat... suppose Mak Yang nak datang but last menet xjadi sebab bakal menantunya eksiden lak... yg pasti riuh la rumah aritu... memula budak2 kecik nak pegi mandi pool tp xjadi sebab ketua kelas (Muqri) udah pening lak... Aunty pun b4 maghrib udah blk sebab risokan Muqri yg udah nangis2 sakit pale... nak bawa ke klinik... Hasilnya... xingat pun nak amik gambo sebab sibuk... and lesap je sekelip mata..hehe

Aunty tgh wat topping...


Makcu lak try


Order dari Bank Rakyat Jln Ipoh - Apam Pelangi

dan Roti Sosej Goreng

Gelagat...

sangat2 penat rasanya... last week menyiapkan order2 org nk bertunang la... nk sambut bday laa.. mkn2 lagi... ada wat roti... tp xsempat nk snap photo.. udah lupa... then my parents are here.. nak bawa jenjln lagi... on Christmas kami ke Melaka lak ada kenduri kat Durian Tunggal.... sopping kat MITC...then pegi umah baru adik Ipar lak kat Bukit Katil... then singgah kat r&r dengkil for dinner... eh sedap le mkn kat situ....hehe...then baru la blik...sampai umah dah 11.30mlm..sangat la penat...  pepagi esoknye bgn awal menyiapkan order lagi... then ke Ikea lagi... then lps zuhur baru la my parents ke umah my sis kat Batu Caves lak... baru la sempat mengemas and do some house chores.... Isnin lak ada kelas roti dgn my aunties.... semlm lak menyiapkan order lagi... then pegi hantar lagi sebab hubby xleh nak hantar... pegi amik road tax kete lagi... then singgah ke umah my sis... lepak sana sampai ptg.... nak blk Hafizi lak tdo... tunggu... then udah hujan lebat... last2 we all tdo sana... sebab hujan xreda2... sib bek info kat hubby and dia pun xkisah... pepagi my parents dah pun blk Ipoh... kami pun gerak la balik ke Aman Puri... sampai umah mengemas lagi... mama baru je call... ckp deme udah sampai Ipoh... and bgtau yg my sis dah dapat keje...alhamdulillah... this time keje lek lok... jgn menmain lagi ye... okla layan gambar dulu ye... nak masak lunch...
ni masa pegi servis kete kat Wangsa Maju... habis biskut Sayur kat sana dikerjakan Hakimi..

Hazimi minum Milo jer

Hafizi pun makan biskut sayur

meja mekap dah jadi lif deme

cak...

idak nak tdo2... hari udah mlm...

baru potong rambut depan...

main buai kat taman

Hafizi xnk naik buai...

terus lari... ke mana yer....

nak terjun pool...adoooiii

xdpt mandi... main air je cukup

tengok jer air...

suka dia main air...

nek lif lak

mata dah layu idak juga tdo2

sngih2

Hazimi time org dah nak blk baru sibuk nak makan... kelako tgk dia masa ni... mata dah layu sangat nak tdo.. tapi nk makan juga... kitorg riso tercepuk dia atas nasi tu...

Abah n Hakimi udah bosan tunggu Hazimi makan

Hafizi singgah dah bogel...

kalo tanya...Cik ni budak baik ke budak notti... dia jawab dgn kuat... NOtttiiiiiii...huhu

eleh comeinya anak mama ni tdo

xsedo diri

Aliff n Hazimi...

Orang Bertunang

Ni kek Pertunangan Izamin (Desa Pandan) n Suzana... jauh merantau ke Melaka kek ni...

ni lak kek dari Sifu (Puncak Alam) utk Eza...

ni chocolate hantaran izamin utk suzana

ni lak kek bday Adam (Semenyih)

Order dari Kak Rosina (Klang) 100 pcs fruit tart

ada lebih kulit tart.... wat spicy tuna tart....

Wednesday, December 22, 2010

Eksiden

Semalam masa nak masuk kete nak balik umah... 2nd Musketeer jatuh masa nak tutup pintu... apa lagi melalak la... tp si bek jap je sbb dengar je nak ke klinik jumpa doctor terus jadi baik...huhu

abis la xensem dahhh

acik main tebak tebak... acik tebak mama... mati la mama

nak tembak mama lagi... huhu

Nasi Goreng Kampung



tadi sibuk mengekor en hubby pergi antor order kat KJ... then pegi ke Yen Chowkit... malas nak drive sebab sana parking payah... nak bersilat dgn youngest musketeers lagi...owh tidak... nk xnk kena la ada drebar... sampai umah dah kul 12... cam malas bangat nak masak...huhu...last2 masak Nasi Goreng Kampung jer.... mama suka nasi goreng ni... lepas balik Mekah aritu... inila yang dicarinya...hehe... masa goreng ikan bilis pangkor i tadi... tiba2 teringat my xcolleague yg skrg ni tercampak jauh kat holland nun.... Lily... kat sana xde ikan bilis pangkor...hehe... nampak kuning sikit sebab pakai minyak lebihan goreng ayam... banyak lagi ni sampai ke malam la jawabnya... malam kang nak ke Ikea... agak2 nak x en hubby belikan isterinya ni meatballs....huhu

Nasi Goreng Kampung

Bahan-bahan:-

Nasi sejuk
Sambal Belacan
2 biji telur
Ikan Bilis - Goreng dahulu
Garam
Minyak

Cara-cara:-

Tumis sambal belacan hingga garing.
Masukkan telur dan agak-agak garing boleh masukkan nasi sejuk.
Perasakan dengan garam secukupnya.
Goreng seketika dan kemudian masukkan ikan bilis goreng.

** Rin makan dengan telur mata kerbau and extra ikan bilis goreng.