Friday, January 29, 2010

Roti Paun

Yesss mari meroti... actually lama dah nk wat roti lagi but tepung roti dah habis le pulak... maleh tul nak pegi kedai membelinya... jln2 umah mamafami jumpa resepi ni and xyah lak guna tepung roti... so apa lagi... ku suruh la BM buat keje mlm smlm... pastu Rin bantai tidur... pagi tadi baru bgn and kubakar .... hahha... sib bek jadik gak rotiku ini... nyum2... resepi asal dari rnana... digodek oleh Bro Rozzan and then mamafami lak wat.... so credit to all... len x leh wat lagi ye.... resepi ku cnp dr mamafami je la ye... maleh nk translate...


Ingredients :

1/2 cup luke warm water
1 egg (large)
300 g flour
80 g sugar
20 g milk powder
1 teaspoon instant dried yeast
1/2 teaspoon bread softener
1/4 teaspoon (heap) bread improver
1 tablespoon margarine

Method : (using Bread Maker)

1. Pour the lukewarm water into the bread maker pan. Add in egg.
2. Add in flour, sugar, milk powder, instant dried yeast, bread softener and bread improver.
3. On the bread maker to Dough setting. (This setting will takes about 1 1/2 hour to finish it's cycle.)
4. Once the dough is just combined, add in the margarine. Let the BM continue it's process.
5. After about 1 1/2 hour, remove the dough from the pan and divide to 63g (I divide to 50g) each. Make into round balls and leave to rest for 10 minutes.
6. Grease a 9 x 9 inch pan with margarine and coat with a bit of flour. Remove the access flour.
7. Shape the balls again and place them in the prepared tin. Wrap the tin and let the dough prove again. In my case, I left it for more than 2 hours. (Actually, according to rnana, the original recipe calls for a 2 hours proving. but I sleep till this morning... means more than 2 hours... Hahaha)
8. When the dough is double the size, bake in a preheated oven at 180 C for 20 to 25 minutes.
9. Once out of the oven, brush with margarine for a shiny effect.


Thursday, January 28, 2010

Puasa TV

Attention ladies and gentlemen.....

Dengan ini diumumkan bahawasanya kami sekeluarga akan berpuasa dari tgk TV ye mulai hari ini..... boleh ke.... pasti boleh.... nak tau nape... sebab TV kat umah kami dah meletopsss smlm.... huwaaaa... xde tv lagi.... xtau nape... tiba2 je smlm masa diorg tgk Mayang Mengurai tiba2 dia.... bzzzzztttttt... krek..krek.... powwwww.... cepat2 hubby tutup plug.... huhu... and my eldest Musketeer dgn selambanye berkata "xpe ayah... abang dah tgk dah tv ada byk jual kat Jusco... nnt kt beli ye... kita beli tv plasma yang 42"...huhu...


iklan jap... Hehe... cilok my photo kat umah Chetam...hehhe poyo je kan...ekeke

Kek Kukus Derhaka


Kek yang sempat Rin buat mlm semalam.... hahah... pelik kan nama kek ku kali ni..... ada kisah ok... nama sebenarnya adalah Kek Kukus Alwani... tapi Rin dah menderhaka terhadap resepi asal.... resepi dari Dayangjack then Kak Ummi pulak wat... tengok mmg la cantik... tapi Rin memang la lemah terhadap kek lapis... selalu je xjadi... walaupun rupa kek yang Rin wat  xmenarik... rasanya sedap ok... nak ke... sori dah habis...hehe....so Rin letak la resepi kat sini ye... cnp je ye...

1 cawan tepung gandum
1/3 cawan horlicks (original)
5 biji telur gred A
1/2 cawan gula halus (Rin guna gula perang)
200 gm marjerin (Rin guna mentega)
1/3 cawan susu pekat manis
1/3 cawan kismis hitam (Rin pakai coklat Cadbury)
1 sdt esen vanilla
sedikit pewarna oren, hijau dan merah (Rin pakai pewarna pink n nescafe)
Cara-cara:-

Sediakan pengukus. Jerangkan airnya. Sediakan loyang. Lengserkan dgn mentega dan taburkan sedikit tepung.
Gaulkan kismis bersama sedikit tepung (1 sudu makan). Ketepikan.
Ayak tepung bersama horlicks di dlm satu bekas yang agak besar. Ketepikan seketika.
Pukul marjerin dgn gula sehingga kembang dan putih.
Masukkan telur satu demi satu sambil diputar.
Masukkan susu pekat dan putar lagi.
Masukkan tepung dan putar hingga sebati.
Masukkan esen vanilla. Kacau rata.
Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. Warnakan merah, oren dan hijau.
Tuangkan adunan merah ke dlm loyang terlebih dahulu, dan taburkan kismis di atasnya.
Kemudian, tutuplah loyang dgn kertas foil atau plastik. Kukus selama 7 minit.
Ulangi langkah 7 utk lapisan hijau. Kukus selama 15 minit.
Akhir sekali tuangkan lapisan oren dan taburkan kismis. Kukus lama sedikit (kira2 1 jam) atau sehingga ia masak. Setelah masak, sejukkan sebelum dipotong.

***pastikan air di dlm pengukus diperiksa semasa proses mengukus. Jika hampir kering, tambah dgn air panas.


Wednesday, January 27, 2010

Pizza Roti



Yus from Prasarana order since last week... byk tul halangannya... smlm dah wat but my 3rd musketeers demam le pulak lgsg xdpt nk antor...  pagi tadi baru berkesempatan nk antar kat dia... ekceli... despatch dia yg dtg amik..hehe ... cmni nye senang pun nk order ke... anyway tq ye yus... sebab lambat dpt ku bagimu coklat ....

Balik Ipoh Lagi

Sabtru lepas I balik Ipoh lagi.... heheh jgn jeles ye Kak Azie... but this stay overnight kat umah my parents... hehhe... Malam minggu tu pegi Jusco... sopping sikit... belikan hadiah bday abah... memula nak kuar dr jusco and have dinner kat Simpang Tiga... but hujan lebat sgt xleh nak kuar dari Jusco... then my youngest sis sibuk nak makan kat Black Canyon... Rin kata xsedap arr... nak gak... dia kata best... sorry gambar xcantik...camera phone jek... gelap lak tu.... huhu.. layan je la...


My cafe latte... xbest


abahnya strawberry smoothies ke yogurt ke... best


Club Sandwich... Fairuz nye... ok la


Oreo smoothies... Hakimi punye...


Spaghetti mende ntah... Heni nye... xbest... pedas giler


Mama, Heni and Fairuz nye watermelon juice...


mine... fettucine seafood with basil... basil sedap... yg len bese2 je... pedas gak


Hakimi nye... chicken mende ntah.. habis dibedalnya... sedap kot

ni mama nye portion.... roasted chicken with stemed rice... ayam boleh tahan


abah nye portion... ayam apa ntah... giler selekehhh... bese je...

Friday, January 22, 2010

Jimi Asmara


eh lupa lak nak letak.... ni air Jimi Asmara.... rasa dia sama macam F&N Fruitade... cuma xde gas... my musketeers mmg la suka..... lagi pun lebih elok rasanya sebab xde gas... ada tgk mamafami buat but her version is utk bancuhan 1 gelas.... my version.... buat kordial....senang boleh bancuh bekbanyak sebab deme minum banyak. dah lama dah tersangkut hati dgn jimi asmara... cuma xberkesempatan nk post kat cni....

Siaran Tertunda - Rabu


Jem giler dari tol duta.... rupanya ada lori ais terbalik before bukit lenjan.... huwaaa... lebih 1/2 jam stuck kat situ... kete langsung xgerak... sempat inform pd my cousin supaya jgn ikut jln tu... or else akan sangkut like me.... memula nak amik gambar lori terbalik tu and all the ice yg bergelimpangan kat highway tu... tp pak polisi tu dah standby tepi jalan... "Jalan2... jgn tgk2...." hehhe xde la gambarnye ye... cuma 1 lorong je boleh guna... tension je... my friend dah sms kata ada quiz...huhu.... tp xde pun...


aiyokk... minyakku nak abis dah ni... sempat ke sampai Shah Alam ni.... alhamdulillah sempat.... siap sampai balik umah ...heheh


alahai... dalam Uitm pun jem..... sudahnya lepas maghrib baru Rin masuk kelas....

Nasi Ayam Hainan


Petang tadi hujan lebat sangat.... and dah tentulah jalan jem.... huhu... dari Securities Commission dah jemnye...huhu... kul 6.45pm baru dapat masuk Tol Duta...huwaaa... tension je duk dlm kete... perutku dah mula lapar... apa ye nak masak for dinner.... jalan masih jem walaupun dah masuk tol... sampai la ke Kota Damansara... memang la jem... sib bek la xde kelas... kalo x harus ku keluar kat exit Kota Damansara and terus balik umah... but before that singgah kedai jap beli daun salad... balik je terus godek2 kat dapur tu and terhasillah nasi ayam hainan resepi pak berahim... and black pepper chicken... sorilah Nakia... xsempat nak antor umah ngko... dah habis le...hehe

That Thing...



Jeng..jeng...jeng... ini la dia "That thing" yang bakal menjadi milikku....hehhe... dah call lawyer and dia ckp dah buat presentation kat land office and isnin nanti dia akan hantar kat bank so that bank can release payment to the vendor.... meaning... early February akan dapat kunci...hehhe... seronok nye... xsabar nak pindah... sebab dah xlarat tgk umah sekarang yg dah macam kapal nak belayar... penuh dgn kotak...sebijik macam kat westport...heheh... details nnt2 la Rin update ye....

** gambar tu pinjam kat Mudah...heheh

kEnApA sIkAp LeLaKi dInGiN SeLePaS mEmIlIkI cInTa


Mengapa lelaki berubah setelah berkahwin?.. .. Sebab… mereka rasa “the ‘job’ is done!”

Mengapa suami tidak berbual-bual dengan isteri sebagaimana mereka boleh berbual-bual dengan orang lain?…

Ada 2 sebab;

- suami itu lelaki
- isteri itu perempuan

SUAMI ITU LELAKI

- Nilaian lelaki lebih kepada kuasa, kepakaran,keberkesa nan dan pencapaian.
- Mereka beri tumpuan kepada benda/objek dan barang demi untuk mencapai
kejayaan dan matlamat yang ingin dicapai. Mereka baca suratkhabar dan jurnal. Mereka dengar berita, sukan dan pasaran saham. Mereka bercakap tentang kereta, komputer, teknologi, matawang, pasaran saham,perniagaan, pemimpin, perang, politik dan perkembangan dunia.

ISTERI ITU PEREMPUAN

- Tumpuan perempuan berkisar pada manusia dan perasaan. Mereka menghargai cinta, pertalian, perhubungan dan keindahan. Mereka baca novel dan buku-buku psiikologi. Mereka suka menonton filem romantik dan menatap majalah hiburan. Mereka bercakap tentang diri, keluarga, perasaan,perhiasan, fesyen dan kecantikan.

Mengapa isteri mahu suami berbual-bual dengannya sebagaimana suaminya boleh berbual-bual satu ketika dulu?.. Sebab… isteri itu seorang perempuan!
Orang perempuan suka bercakap dan bercakap-cakap perlu bagi mereka. Mereka seronok bila ada orang melayan percakapan mereka. Bila tertekan, bercakap-cakap boleh melegakan mereka. Mencurahkan masalah pada orang lain dapat menghilangkan kerungsingan. Sebab itu tidak hairanlah orang perempuan boleh ‘bersembang’ atau ‘bergayut’ pada telefon berjam-jam lamanya.

Orang perempuan mahukan ‘good listener’ bukan ‘problem solver’. Mereka mahu bersama seseorang, yang pada pendapat mereka sangat mengambil berat ‘tentang’ dan ‘untuk’ diri mereka. Fokus mereka lebih kepada kejadian-kejadian sehariannya, orang-orang yang mereka temui dan yang penting -’apa perasaan mereka terhadap orng-orang yang mereka temui itu’.

Mereka nakkan ‘verbal attention’ yang boleh membuatkan mereka rasa di kasihi. Bagi mereka, selagi ‘penumpuan’ dan ‘perhubungan’ini dijalin, selagi itulah ikatan dan kasih sayang dapat di jamin.

Perkahwinan sebenarnya menyatutemukan hakikat seorang lelaki dengan hakikat seorang perempuan. Perbezaan sikap, minat dan kecenderungan tidak boleh menjadi alasan untuk tidak berkomukasi dengan baik antara suami dan isteri. Perhubungan yang baik menjamin kebahagiaan dan tercapainya matlamat perkahwinan tersebut. Bila komunikasi antara suami dan isteri tidak berkesan, ‘perbualan sihat’ tidak wujud.

BAYANGKAN bila…

- suami isteri tidak berbual-bual
- suami atau isteri tidak ‘respond’ dengan baik bila salah seorang berkata-kata
- suami gagal menjadi pendengar yang baik
- suami tidak memberi peluang kepada isteri untuk mengadu
- suami isteri membiarkan halangan-halangan perbualan berada di antara mereka
- suami ‘diam’ di rumah tapi ‘bising’ di luar ada faktor penghalang kepada perbualan yang sihat

maka BERKEMUNGKINAN…
- ‘tabung cinta’ suami isteri akan ‘bocor’
- isteri takut pada suami (takut yang tidak kena pada tempatnya)
- isteri mengadu pada orang lain dalam hal peribadi dan rumahtangganya- mencurah perasaan pada sesiapa yang sudi mendengar
- isteri bosan, kesunyian dan tertekan anak-anak jadi mangsa
- isteri tidak tahu apa yang suaminya ‘is up to’ dan suami tidak tahu apa yang isterinya ‘is trying to do’
- berlaku kemungkinan- kemungkinan yang memberikan kesan buruk pada perhubungan suami isteri dan rumahtangga.

p/s : sekadar menforword satu artikel dari 1 blog yang boleh dijadikan panduan kita bersama…..:)


Thursday, January 21, 2010

Citer interview


Rin receive 1 email... so kita kongsi sesama ye...

Ni aku jumpa dalam blog someone yg xpuas hati utk satu interview.
Org ni bakal grad dlm AI. Aku saje letakkan kat sini utk kita
renung-renungkan bersama.....

Baik. Aku rasa seperti mau bunuh orang.

Pernah baca posting aku tentang abang panda yg drive lexus?

Alkisahnya, aku ke pejabatnya, untuk interview kerja. Bersiap sekadarnya
dengan sepasang baju kurung, memakai sedikit lipstick warna pink. Pendek
kata sesimple yang mungkin.

Yang penting adalah portfolio. Dimana portfolio inilah senarai sistem yg
pernah aku bangunkan. Tak banyak, tetapi cukup untuk meyakinkan aku punya
kemahiran php.

Sampai saja dipejabatnya, aku dapati ada 8 candidates yg tgh tunggu turn.
Dan aku punya turn. Dan aku tak nampak abang panda itu.

Sempat aku berbual dengan candidates yg lain. Semua pun apply post junior
programmer. Dan hati aku agak senang bila candidates yg lain nampaknya
sumanya fresh graduates tanpa portfolio. Bermakna aku punya sedikit
kelebihan kerana yang lain belum pernah bangunkan sebarang sistem.

Aku pun masuk untuk sesi temuduga. Dua orang interviewer adalah perempuan,
dalam awal 30-an. Dua orang lagi lelaki. Mereka membelek2 resume aku dengan
muka yg agak kurang berminat. Yang menghairankan, mereka langsung tidak
membelek portfolio aku.

Dan, inilah saat yang tiba2 membuatkan aku berang. Apabila salah seorang
interviewer berkata kepada aku..

?°Sory ye dik. Kami tau adik ni bwk portfolio sendiri. Tapi company ini
lebih prefer org yg slim, presentable. Why not u kurangkan berat badan n
try again,?± Sambil tersenyum sumbing.

Kepada Nurul Fatheha Zainal Alam, a.k.a interviewer yang tidak beradab.
Saya tahu anda baca blog saya. Jadi sila baca dengan teliti.

Sebab kenapa orang Melayu tidak maju adalah kerana wujud golongan
berfikiran jumud seperti anda. Sejak bila programmer perlu secantik miss
world? Adakah anda cuma mahu programmer yang tidak menutup kepala, dengan
rambut perang seperti bulu beruk terkena clorox, dengan berpakaian skirt
pendek menampakkan betis besar tiang letrik dan berbaju ketat menampakkan
perut boyot seperti anda? Atau programmer yang mengenakan mekap tebal
seperti mak nyah, memantis kening senipis mungkin dan cuma tahu pakai
visual basic?

Maaf, jika bahasa aku biadap.

Tetapi terima kasih kepada abang panda a.k.a Encik Fawwaz kerana
menjanjikan aku post junior programmer sebaik sahaja aku grad, keesokan
harinya setelah aku tinggalkan portfolio aku kepadanya. Tetapi Encik
Fawwaz, saya tidak mahu bekerja di syarikat anda dengan manusia yang tidak
tahu adab. Dan tolonglah update staf anda dengan current programming
language. Sesungguhnya untuk bersaing dengan company lain, simpanlah VB yg
sudah berhabuk itu.

Noktah. Itu prinsip saya. Maafkan saya. Saya tidak mahu bekerja di sebuah
software house yang stafnya berpakaian seperti pelayan kelab malam. Saya
harap Encik Fawwaz tidak tersinggung. Anggaplah ini satu teguran, untuk
memastikan kejayaan yang diraih adalah dengan keberkatanNya.


and bawah ni ialah reply drpd salah seorang interviewer yg baca blog org
ni.....


Aa'ha said,
March 11, 2009 @ 12:42 am


What the hell do you mean by your redish wording? You just so fuckin rude!
Let me say this;
U tak lulus temuduga dengan kitaorg sebab kitaorang dah buat homework pasal
you berdasarkan maklumat dlm resume yg u hantar seminggu sebelum interview
and we?¯all trackback ur blog.
we all rasa u ni islamic freak berdasarkan posting u dlm blog.
guess what? we all tak mahu org mcm u sebab u nanti bermasalah nak
accompany customer karaoke @ minum2. sebab u org kampung yg tak tau sosial
dan pakai tudung macam mak nenek!!
kalau u rasa nak keja dekat company besar u better jgn kolot sangat sebab
u?¯ll never make it dgn cara u ni.u perlu sedar u hidup tahun 2009 bukan
zaman nabi dulu!!
and thanx-a-lot sbb tak terima job ni becoz we all memang allergic dgn org
yg konon2 islamik mcm u.


apa kata u try mintak keja dengan masjid kat kampung you?? buat sistem
masjid ke?

chill?-?-?-.


Doa Naik Kenderaan


This Morning nye dialog..... dalam kete nak hantar musketeers pegi skool

Hakimi: mama... mama... mama dah lupa baca doa naik kenderaan...
Mama: owh... sorry.....
Hakimi: mama ni asyik lupa je.... biar abg baca.... subhanallazi.......(baca smpai habis)...amin
Mama: wah pandai abang ni kan....
Hakimi: Abg dah lama tau... selalunya abg baca dlm hati... saje je nak tgk mama baca ke tak... tp mama xbaca pun.... teacher yang ajar abang... ayah pun ada ajar abang gak....
Mama: mama xajar ke... mama pun baca dlm hati la...
Hakimi: ye la tu... ke mama xtau... xtau ckp je la... biar abg ajar mama.....
Mama:..... erkkkk


Harga rokok mungkin RM50



KUALA LUMPUR 20 Jan. - Kementerian Kesihatan sedia mengkaji cadangan untuk menetapkan harga rokok pada kadar yang lebih tinggi sehingga RM50 bagi pek 20 batang rokok.

Timbalan Menterinya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, pada prinsipnya, harga yang mahal memang diharapkan dapat mengurangkan keupayaan orang ramai untuk membeli dan seterusnya merokok.

''Sebelum ini Kementerian Kesihatan telah berusaha melakukan pelbagai cara supaya perokok tegar dapat meninggalkan tabiat buruk itu selain mengajak kanak-kanak dan remaja supaya benci kepada tabiat itu,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas cadangan orang ramai supaya sekotak rokok yang mengandungi 20 batang dijual pada harga RM30 hingga RM50 supaya tidak mampu dibeli terutama golongan remaja.

Rosnah berkata, pihaknya juga bersedia mengkaji cadangan supaya kotak rokok dilitupi sepenuhnya dengan paparan amaran kesihatan manakala jenama rokok hanya dicetak pada saiz yang kecil pada sisi kotak.

Bagaimanapun, jelas Rosnah, sebelum itu kementerian terlebih dahulu terpaksa mengambil kira peraturan yang ditetapkan di bawah Konvensyen Rangka Kerja Mengenai Kawalan Tembakau (FCTC) Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Beliau berkata, sebab itu apa yang lebih penting ialah penyertaan masyarakat dalam usaha mengurangkan tabiat merokok kerana penguatkuasaan undang-undang sahaja tidak cukup untuk atasi tabiat ini.

''Peranan yang dimainkan oleh media seperti Utusan Malaysia dalam meningkatkan kesedaran masyarakat tentang isu merokok sangat kami hargai,'' katanya.

Dalam pada itu beliau berkata, adalah kurang tepat untuk menyimpulkan yang kementerian gagal dalam usaha mengurangkan tabiat merokok.

Katanya, lebih-lebih lagi jika pandangan itu dibuat selepas hanya beberapa pemerhatian mudah dan bukannya melalui penyelidikan saintifik yang berwibawa.

''Hasil dua tinjauan besar yang dijalankan oleh pada tahun 1996 dan 2006, iaitu Tinjauan Kesihatan & Morbiditi Kebangsaan 2 & 3, kadar merokok sebenarnya telah menurun sebanyak lebih dua peratus.

''Justeru kementerian juga tidak bercadang untuk menutup atau memansuhkan kesemua 270 Klinik Berhenti Merokok di seluruh negara yang dikatakan gagal mencapai matlamatnya.

''Malah dalam perancangan kementerian di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10), klinik itu akan diintegrasikan ke dalam perkhidmatan lain yang disediakan oleh klinik-klinik kesihatan di seluruh negara,'' katanya.

** Sangat2 setuju... wahai suamiku sayang... xfaham2 lagi ke...huhu

Wednesday, January 20, 2010

Action Coach Award



My boss attend a twice a month business coaching session with a business coach from Action Coach, an organisation which specialises in providing business coaching to companies who intend to improve their business. He have been attending these sessions for a year now. Many of the ideas and systems implemented in the last one year were as a result of these coaching sessions. In the coaching sessions too, he is required to read a book every 2 weeks so ideas can be generated which would improve JHJ as a whole.

Last Saturday, Action Coach had their awards ceremony for 2009 to honour companies that they train which have shown tremendous progress and improvement in the last one year. Our firm JHJ was shortlisted in 2 categories ie for improved systems and best team award.

I am pleased to inform you that JHJ won the award under the category of TEAM AWARD for 2009. Under this category the companies are judged in the following categories:-

1. what is the company doing for the continous improvement of the team;
2. what are steps that the company intends to take in the near future to improve the team;
3. HR Management systems;
4. Probablity of employee satisfaction;

** Proud a bit coz i'm handling HR...hehhe... boss... no bonus mehhhh...ekekke

Tuesday, January 19, 2010

Kelas Coklat

Semalam yakni Ahad...  Rin pegi kellas coklat kat umah Chetam... suppose hubby hantar but xde org lak nak jaga all my Musketeers so ku drive sendiri ke Semenyih..... seawal 8.30am dah pegi sebab Rin xpenah ke sana.... takut sesat... alhamdulillah xsesat..... sampai b4 10am... ada sorang lg student UKM..Wani.. join that class.... masuk umah Chetam.... duduk...mcm pernah kulihat kakak ni...tp  dimana ya.... rupa2nya Chetam ni my office neighbour.... sabar je..... gelak besar kitorang pastu....hehe... kecik betul dunia ni kan.... bestnye dah leh buat choc sendiri.... blk umah terus diserbu...huhu


Marshmellow Choc


Marshmellow choc


Lovely Box


Cmne nk makan ni... xgamak rasanya... comel sgt.... tapi Hakimi kata... mama sayang bg abg makan.... and td tgk kat fridge dah ada kesan gigi...huwaaaaa... jgn esok bukak fridge dah hilang sudah.....


sedap...sedap....nyum2.. semalam Heni dtg dgn Dan... ku jamu air Jimi Asmara n Choc... Musketeers yg beriya... sape sebenarnya tetamu ni....huhu


Almond n Hazel Nut Choc


Orange Praline


Orange Praline dlm bekas Star....

Cerita Sabtu

Sabtu bgn Subuh... tgk Hubby dah siap2... nk ke Ipoh... ada keje sikit...and i lak merengek nk ikut dgn alasan gas xde nk msk... cm la xleh beli kan....ekeke... lgpun i nk blk tgk my parents yg xberapa sihat...ekeke... then hubby said "ok... i go n fetch my friend by the time i sampai sini u all mesti dh siap or else tgl..." "no problem la syg...." then mama pun jerit...."bgn2... kita nk blk umah tok n ummi...." terus diorg bgn .....hehe.... xlupa gak bw roti bantatku.... Abah n mama kt if not bantat mmg sedap....huhu


then sesi potong rambut... rambut Hazimi dh masuk mata... so Tok...kasi potong....


nak tau x.... rambut musketeer ni dah senget sebab xduk diam n dpt potong sikit je n cannot trim... sebab dia sudah lariiiiii.......


Abang nye turn lak....


Abang rilek je...... sampai habis


lunch abah masak Creamy Red Snapper with herbs...lupa nk snap photo sebab sedap sgt.... bila tanya resepi.... berlagak gila... xnk bgtau...huhu.... tp dpt gak... at last... nnt i will try..... oleh kerana sedap... makanya habislah lauk... so dinner have to eat outside ler..... Abah then choose Restoran Nasi Lemak Kukus Ayam Kg kat Jalan Yang Kalsom....xtau lak ada restoran ni... as per abah dah lama dah kedai ni... dulu kecik je sekarang dah besar... ramai org mlm tu.... ada gak jual sup belut yg mmg pasti Rin xkan cuba... ada Ketam masak serbuk kari but xorder sebab susah nk mknnya dgn berperang with the musketeers.... ada gak tom yam segala and ada set dinner... nmpk cam best n sedap je tgk kat meja2 lain... but we decide to eat nasi lemak ayam kg je sbb kami xramai... rugi je mkn set.... not bad... sedap... and ayam byk.... tp abah makan nasi goreng ayam kg... and we also order kerabu sotong... yg mmg la sedap.... nyum2... after mkn terus blk le... sebab mlm tu gak we all balik Kota Dsara sebab hubby nye staff ada ikut sekali n nk kena hantar dia ke Kelana Jaya.... we all sampai kul 1.30 pagi....

Hakimi mkn nasi lemak kosong... abah menung tunggu nasi goreng yg lambat sampai


My portion.... nasi sikit... xcukup so kasi 1 lagi nasi tambah...hehehe