Tuesday, January 19, 2010

Cerita Sabtu

Sabtu bgn Subuh... tgk Hubby dah siap2... nk ke Ipoh... ada keje sikit...and i lak merengek nk ikut dgn alasan gas xde nk msk... cm la xleh beli kan....ekeke... lgpun i nk blk tgk my parents yg xberapa sihat...ekeke... then hubby said "ok... i go n fetch my friend by the time i sampai sini u all mesti dh siap or else tgl..." "no problem la syg...." then mama pun jerit...."bgn2... kita nk blk umah tok n ummi...." terus diorg bgn .....hehe.... xlupa gak bw roti bantatku.... Abah n mama kt if not bantat mmg sedap....huhu


then sesi potong rambut... rambut Hazimi dh masuk mata... so Tok...kasi potong....


nak tau x.... rambut musketeer ni dah senget sebab xduk diam n dpt potong sikit je n cannot trim... sebab dia sudah lariiiiii.......


Abang nye turn lak....


Abang rilek je...... sampai habis


lunch abah masak Creamy Red Snapper with herbs...lupa nk snap photo sebab sedap sgt.... bila tanya resepi.... berlagak gila... xnk bgtau...huhu.... tp dpt gak... at last... nnt i will try..... oleh kerana sedap... makanya habislah lauk... so dinner have to eat outside ler..... Abah then choose Restoran Nasi Lemak Kukus Ayam Kg kat Jalan Yang Kalsom....xtau lak ada restoran ni... as per abah dah lama dah kedai ni... dulu kecik je sekarang dah besar... ramai org mlm tu.... ada gak jual sup belut yg mmg pasti Rin xkan cuba... ada Ketam masak serbuk kari but xorder sebab susah nk mknnya dgn berperang with the musketeers.... ada gak tom yam segala and ada set dinner... nmpk cam best n sedap je tgk kat meja2 lain... but we decide to eat nasi lemak ayam kg je sbb kami xramai... rugi je mkn set.... not bad... sedap... and ayam byk.... tp abah makan nasi goreng ayam kg... and we also order kerabu sotong... yg mmg la sedap.... nyum2... after mkn terus blk le... sebab mlm tu gak we all balik Kota Dsara sebab hubby nye staff ada ikut sekali n nk kena hantar dia ke Kelana Jaya.... we all sampai kul 1.30 pagi....

Hakimi mkn nasi lemak kosong... abah menung tunggu nasi goreng yg lambat sampai


My portion.... nasi sikit... xcukup so kasi 1 lagi nasi tambah...hehehe

2 comments:

azieazah said...

Amboiii macam ler Ipoh tu sebelah taman jer ek... bleh sempat dinner nasik lemak tu..

wehhhh jeles aaarrr...:D

Hezrin Ahmad said...

hehe... hubby skrg ada job kat ipoh... rasanya sabtu ni pun blk ipoh lagi... baru 2 jam journey kak