Monday, January 11, 2010

Menyakit "M"

Lately ni Rin dpt penyakit "M" a really big "M" ... mmg la malas.... malas dari segi sume bidang... xde satu pun yg rajinnya... pegi keje M, buat keje mmgla M, nak pegi kelas M, sib bek lom start blaja if not mesti M, kemas umah M, masak M, tgk tv M and yang peliknya nak kuar umah or pegi jenjln pun M.... mmg pelik... selalunya kalo bab menyongket (jln2) ni mmg laju.... but smlm kitorg duk umah jek... if biasanya weekend je Rin mesti cari alasan nak keluar.... pagi smlm je buat cucur... tgh hari hubby pegi cari nasi goreng kat kedai sebab bini dia ni malas... punyala pemalas wife dia...sian... but petang lps asar ku gagahkan diri ini ke klinik... memula ke Damansara Damai dgn intention nak ke Klinik Normah but tutup le pulak... masuk je simpang DD tu Hakimi dah recognise... "mama ni jln nak ke umah aunty Nakia kan.... Hakimi nak jumpa afiq n aqif..." "sorry dear not this time..." at last we all ke Bdr Baru Sg Buloh and got one gynae there.... Dr Norliah... jumpa gynae???.... i'm not pregnant again ok...hehhe... carik prevention lerr.... i know there are a lot of method... after the consultation... i pilih injection... ubat... mmg la xboleh pakai... sebab Rin ni mmg la xleh dipercayai... ubat mkn sesuka hati... hahha and selalunya lupa... so injection method is the best for me... ngeh3...  masa balik tu singgah jap je kat Taman Rekreasi kat Seksyen 8 tu but really kejap sebab dah dkt kul 7pm... Hakimi konon2 kata ngan ayah nak beli kuih but end up beli Super Ring... cehhh... ayah tertipu...hahha then hubby tanya "nak beli makanan for dinner x... or u nk masak" "nak masak pe... bawabg dah habis" "jom beli bawang..." "jap2... i malas la... kt beli je la... i nak nasi goreng paprik..." again kesian pada hubby...hehhe sorry la laling... ur wife ni mmg malas tahap gaban.... lps maghrib my sis n brother in law dtg umah jap and i give them the 'Jimi Asmara' kordial.... tgk2 Hakimi dah tdo... dia yg excited giler nk tgk AJL... tup2 tdo... sian dia... penat la tu... siang xtdo.... so i tgk AJL sensorang je la... all my heroes tdo awal... hubby... mmg la dia xminat nk tgk AJL... exactly bila Faizal Tahir dah habis perform.. Hakimi bangun and dtg kat I..."mama, Faizal Tahir dah habis ke...." "ye la... abg tdo td..." "hmm... xpela hakimi tdo dulu... esok kt tgk kat youtube..." terus dia masuk bilik n tdo.... erk... Rin dulu masa umur 5 thn xtau pun pasal youtube.... hehe... mmg la xtau... masa tu manala ada mende2 tu...huhu

2 comments:

azieazah said...

Kak Azie ni kalu lah bila malas bleh order itu ini, alangkah bahagianya hidup..

kalu boleh ikutkan malas tu, alamatnya rumah macam tongkang pecah ler..

budak2 akan ikut ke ulu ilir, sebab laparrrr.. siap tarik baju tarik kain soh bangun buatkan makanan...

Prevention? hmmm Kak Azie dah tua, lupa dah bab nih...

Hezrin Ahmad said...

buat masa ni leh la lg order itu ini... tp mcm dah dpt hint je.... kena stop soon...

umah xberapa mcm tongkang nk belayar lagi sbb dr dulu lg saya dh tetapkan rules... mana amik letak balik... or else mama jadi simba...hahha

kena la prevent kak... penat sudah...