Wednesday, February 24, 2010

Hafizi lak masuk wad

Isnin lepas bawa Hafizi and Hazimi ke PPUM untuk check sebab batuk, selesema n demam... Rin pun skali la jumpa doctor pasal my bp.... Hazimi ok... xde pape... Hafizi lak doc suh amik darah n xray... huhu... susah la pulak nak amik darah dia xleh nak kuar... risau lak denggi... then pegi xray... huwaaa ramai giler... sib bek la Hafizi ni baby and dia lak melalak kat bilik xray tu... so leh la potong q...hehe... blood result xcantik sgt but for baby consider ok but doc kata xray xcantik... paru2 dia cam nak kena jangkitan... so kena refer emergency paed... memula ingat phnumonia. (mcm xbetoi eja je) then kena masuk wad... masuk oksigen sebab dia susah nak breathe... and masuk drip... specialist lak nmpak dia turn to blue bila nangis dah suspek bronchritis... huwaaa... kena amik gas and then sucktion... sian tul Rin tgk... xsanggup Rin duk kat treatment room bila time sucktion tu... biarlah doctor or nurse je buat... memula doctor kata leh balik... tapi si Hafizi lak batuk beriya... and nafas dia still kencang... dah kena stay one more night...huwaaa.. mama dah xlarat laaa... sian abang2 kat umah... hopefully leh balik...
nak tau x... tadi kan my sis Heni n Ikin dtg... kami nye wad kat menara timur... kitorg kidnap patient (Hafizi) bawak pegi makan kat Secret Recipe Menara Utama.... tp kami je la makan.. Hafizi tgk je la...hehhe jahat betoi...
Masa ni kat RUKA... tgh tunggu blood test result

dah mula diberi oksigen

apa yg dimenungkan tu...

menung lagi...isk

cam sedih je

nak duk atas riba je

nak tido

caya x.... dia dah tdo sebenarnya... mata terbukak
dah masuk wad... kena amik gas utk cairkan flam

kasi bedung... sejuk sini....

apa ni....

ha tu la head cover... memula every 4 hours... now dah kurangkan dos... cuma amik gas every 6 hours

cian si dempam mama
yeay oksigen and drip dah ditanggalkan... esok leh balik
dah mula aktif...

dah siap nak balik
si dempam yg masih demuk

lambatnye doctor ni...

sekali doctor kata xleh balik laaa.... one more night...huwaaa

Monday, February 22, 2010

Order lagi

Vanilla Cupcakes ni Lin dari Cheras order...

Yang ni Hello Kitty percubaan pertama my sis nak wat choc.... tp lari sikit warnanya....heheh

repeat order for Lovely Box dari Shida... dia order since b4 CNY... baru je sempat nak wat...huhu

Plane ni SHida Sentul order

Yang ni pun Shida gak order... utk anak buahnya

ni lak Kak Shai order... Kak Shai ni anak kepada sepupu mama... untuk anak2nya and anak2 Kak Sherry

Ni lak versi dah diikat riben

Sepetang di Putrajaya

Semalam Hubby kata masa night before... sume kena bgn awal sebab nak jalan jauh... ke mana jauh tu... rupanya nak ke Lost World Tambun.... uiks... oleh kerana mlm tu sume Musketeers xtdo lena sebab batuk.... maka aktiviti mandi manda xleh diteruskan... mama reject sepenuhnya... so xtau ke mana... then kami ke Putrajaya... kami jarang ke sana... nak tgk Masjid Tin... jumpa... cantik kan... tp xsinggah sebab ada majlis mende xtau... then mencari Alamanda... jenuh pusing xjumpa... huhu.. last2 singgah zohor kat Masjid kat tepi Souq... terus lunch kt sana.... then nak nek bot but cuaca panas sgt so xjadi.... nalik ar... otw nk balik baru nmpk signboard Alamanda... so kitorg lalu je la kat tepi ...heheh... then terus ke Kerinchi umah my sister in law... my MIL pun ada kat sana... lps dinner br blk itupun nak cepat sebab ada org nk dtg umah... xpasal2 hubby beli water purifier Coway setelah berjaya di'convinsed'kan oleh Jojoi n friend... hehhe... xpasang lagi... umah baru la baru pasang ye... bila la nak pindah ni...huhu

Abg makan kek dulu baru nak mandi...


Hazimi lak enterprem...

abg nye peace tutup muka adik laaa...

ler kat masjid pun nk bertumbuk....



ni je gambar makanan yg sempat diambil...

sume sbb si bulannnn

aiyakkkkk....

uwaaaaaaaa... org nk mkn dia nk jln2....

si bulannnn.... berjaya ditenteramkan

pose mende style gini......

Hazimi tetap dgn aktiviti sendiri....


xdpt nek bot... nek bot ni jadila... bkn xnk naik bot betul but its too hot.... len x la...

posing dgn Hafizi jap..

Hazimi skrg mmg xnk tgk camera...

Hakimi lak biase la dia...

Hazimi ttp xnk tgk camera...


GBS....shhhhrrriiinnnnkkkk....

percubaan utk menidurkan si botak yg dah bolen.... cuaca panas sgt... lps mandi xyah pakai baju....

aik.... ayah lak yg tdo.....

Seronok dia xberbaju... sambil tgk train.....


Apa aje yg xkena tu...

Hakimi pun bukak baju....