Wednesday, February 24, 2010

Hafizi lak masuk wad

Isnin lepas bawa Hafizi and Hazimi ke PPUM untuk check sebab batuk, selesema n demam... Rin pun skali la jumpa doctor pasal my bp.... Hazimi ok... xde pape... Hafizi lak doc suh amik darah n xray... huhu... susah la pulak nak amik darah dia xleh nak kuar... risau lak denggi... then pegi xray... huwaaa ramai giler... sib bek la Hafizi ni baby and dia lak melalak kat bilik xray tu... so leh la potong q...hehe... blood result xcantik sgt but for baby consider ok but doc kata xray xcantik... paru2 dia cam nak kena jangkitan... so kena refer emergency paed... memula ingat phnumonia. (mcm xbetoi eja je) then kena masuk wad... masuk oksigen sebab dia susah nak breathe... and masuk drip... specialist lak nmpak dia turn to blue bila nangis dah suspek bronchritis... huwaaa... kena amik gas and then sucktion... sian tul Rin tgk... xsanggup Rin duk kat treatment room bila time sucktion tu... biarlah doctor or nurse je buat... memula doctor kata leh balik... tapi si Hafizi lak batuk beriya... and nafas dia still kencang... dah kena stay one more night...huwaaa.. mama dah xlarat laaa... sian abang2 kat umah... hopefully leh balik...
nak tau x... tadi kan my sis Heni n Ikin dtg... kami nye wad kat menara timur... kitorg kidnap patient (Hafizi) bawak pegi makan kat Secret Recipe Menara Utama.... tp kami je la makan.. Hafizi tgk je la...hehhe jahat betoi...
Masa ni kat RUKA... tgh tunggu blood test result

dah mula diberi oksigen

apa yg dimenungkan tu...

menung lagi...isk

cam sedih je

nak duk atas riba je

nak tido

caya x.... dia dah tdo sebenarnya... mata terbukak
dah masuk wad... kena amik gas utk cairkan flam

kasi bedung... sejuk sini....

apa ni....

ha tu la head cover... memula every 4 hours... now dah kurangkan dos... cuma amik gas every 6 hours

cian si dempam mama
yeay oksigen and drip dah ditanggalkan... esok leh balik
dah mula aktif...

dah siap nak balik
si dempam yg masih demuk

lambatnye doctor ni...

sekali doctor kata xleh balik laaa.... one more night...huwaaa

6 comments:

azieazah said...

Adoooiii sian nyer diaaa..

Moga cepat sembuh yerrrr... be strong ok..

Best anak2 zaman sekarang. Ibu ada blog, leh simpan kenangan suka duka anak2 yang suatu hari nanti akan jadi kenangan manisss....

Hezrin Ahmad said...

penin mama dia... huhu.. hopefully leh discharge esok...

ejaescobart said...

ala syian....

dalam2 x sihat tu maintain cute.. geram je aku nengok pp budak dempam ni... :P

Hezrin Ahmad said...

tu la.... xturun lgsg berat badan... xmcm hazimi... demam xsampai sejam dah cengkung

ronie said...

semoga cepat sihat. tringat aku masa anak sakit dulu.

Hezrin Ahmad said...

huhu... dugaan betul... alhamdulillah dah xdemam dua2nya cuma masih batuk dan selesema... si hazimi lak sejak baik demam byk betoi ckpnye... riuh rendah umah dibuatnya