Tuesday, March 02, 2010

Citer Weekend

Jumaat
Xde pape xtvt pagi tu... lepas Asar baru kuar ke The Curve... nak antor choc yang Kak Shai order... but Kak Shai xjadik amik...baru tadi dia amik...  so bagi choc kat Aida je la... jumpa dia kat DC... hehhe.. pegi DC sebab Heni nak belikan birthday present buat Hakimi... actually bday Hakimi last 22 /2... same with my mother in law... sebab Hafizi masuk hospital langsung kami xcelebrate pape walhal Rin dah sediakan goodies utk Hakimi bawak ke skool... huhu... kesian dia... Then kami makan kat Thai Express... hubby suka makan kat situ... sori xamik gambar pun sebab Hafizi ngamuk... panas... dalam  aircond pun dia berpeluh... last2 bukak baju... masa kat sana Rin ada order Prawn Toast.. beriya2 Hakimi n Hazimi makan... selalunya Hakimi xnak makan udang... tapi dia xtahu... dah nak habis baru bgtau yg dia makan tu udang... terus senyum... "owh sedap rupanya udang..." hehe... pastu balik la... dah malam pun...

Sabtu
Bangun pepagi sebab Hubby kata nak pegi beli kotak choc.... bila kami dah siap... tup2 boss dia lak panggil... so kami duk umah je la and sempat la Rin buat nasi goreng cina... dah kul 11 lebih baru la hubby balik and we all terus pegi beli barang2 nak wat choc and also ke kilang kotak... so skrg hubby dah tau lokasi this 2 important place... apalagi... selepas ni u je la pegi beli barang ye...hehehe then balik umah.... perabihkan nasi goreng pagi tadi... huhu xcukup... mama xdapat makan...huwaaa.... then siap2 terus ke rumah Heni... we all tidur sana... otw hujan lebat sgt... singgah beli roti... mama lapor... hubby xtdo sana... dia ada dating dgn kawan2 Maktab Sabah kat Bangsar Village.... huhu... huhu... jinggo2 dgn friends ye... xkira next week my turn...wakaka...

Ahad
Pepagi lagi hubby dah sampai umah Heni... sebab dia dah promise Hakimi utk pegi swimming... I dgn Hafizi je xmandi pool... yg lain sume berendam...huhu... kejap je Hafizi dah ngamuk... panas... lepas kuar sepital ni ngengada lak mamat ni... lgsg xleh panas...ngamuk je...huhu.. so naik atas tdo... pasang kipas xnk tdo... dah pasang aircond baru nak tdo... huhu... tapi bila abg2 dah balik... bising... jaga la dia... siap2 terus kuar makan.... kami pegi De Templer Restaurant... restoran Chinese Muslim.... sedapppp..... b4 balik umah kami singgah tengok Projek Kondo baru kat tapak Kondo yg kami xjadi beli dulu... cantik... price pun ok but.... unit yg menghadap pool yg available paling rendah tkt 16... huhu xjadi.. gayat babe... balik umah terus packing baju2 Hakimi & Hazimi sebab diorang akan stay dengan Tok & Ummi for 2 months... sebab apa... sebab Hubby kena kerja kat Ipoh for 2 months... kan I ada kelas every night so xde sape nk jaga diorang... hhuhu ... so tinggal Mama n Hafizi je la kat umah ni.... sunyi je... rindu la kat deme 2...


ni hari jumaat... baru bangun pagi terus posing...

my lovely musketeers

memula segan...

suka dia dapat nek dodo (excavator) xtau la mmg dari kecik kitorang panggil dodo.... xkira la bulldozer ke excavator ke... sume pun dodo

Hakimi punya turn pulak...

Haa ni la hadiah birthday dari Nyanyah untuk Hakimi... memula nak carik kasut Superman but xde yang berkenan di hati... last2 Batman je... terus pakai tu....

Hafizi tertidur kepenatan lps blk shopping...

haa yg ni lak aktiviti hari Ahad...

muka toye je ....

macam xhepi je muka dia kan... alamak hubby nampak 1/4 je ...hehhe

Hakimi posing dalam air.. eleh tangan pegang bawah... xaci2.. abang xreti swim lagi laaa... walopun dia still mengaku dia terer swim

Seronoknya dia nek buai.... laju... laju... aku nak kawen dgn anak raja...hahha

isk nape muka dia macam muka boss aku lak ek... fesyen rambut kot...huhu

Memula Ikin pegang si dempam... xnk mandi konon

tengok tu dgn dia pun terjun sekali... eh gambar hubby xde le pulak...huhu... xpe la len x ye..

dah berendam ..... lapor le pulak... makan le apa lagi... Hakimi sekarang tgh giler makan udang

mamat ni xkesah... sume pun dibedalnya... ayah suap byk2 ye...

Antara lauk2 yg dimakan... Deep Fried Prawn, Black Pepper Beef n Baby Kailan Ikan Masin...masa ni Ikan Siakap masak Khas xsampai lagi... bila dah sampai terus ngap xsempat amik gambo...

2 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Geram tgk ur baby! Nak kena cubit from Aunty Love once!!! mmmmppphhhh! :)

Hezrin Ahmad said...

haha... ramai yg nk cubit die... dia mmg pantang org pegang pipi n hidung... mesti ngamuk