Monday, May 31, 2010

Aktiviti masa cuti

JUMAAT

Jumaat kan cuti Hari Wesak.... seawal 7pagi my musketeers sume dah bgn... huhu xbagi chance langsung utk mama bangun lewat ckit...huhu... Hazimi lak duk tgk tingkap je... "Maa na andi sumin pul..." nak mandi swimming pool la tu... huhu... ok... jommm kata ayahnya lak... so kitorang pepagi subuh dah turun pegi mandi...hehe... and for me this is my first time la mandi sumin pul ni...hehe.. i mean kat sini laaa... sori xde gambo mandi manda sebab xbw camera maupun handphone... sibuk mandi jer... kitorang mandi sampai lebih kurang kul 9.30pagi... sampai dah kecut jari... itupun sebenarnya deme ni xnak naik lagi but kena paksa...hehe... so bila lepas mandi sure la lapor... so wat la roti telur n fettucine carbonara... sorry la xde gambornye sebab sume dah lapor... xsempat dah makanan tu nak posing dah kena ngap licin... lunch lak... nak masak nasi xde lauk...nak goreng mee kering cikit je ada... so kena la tambah bihun... then xcukup bahan le pulak... sib bek la ada gak udang n telur wat rencah...... yang pasti licin...

Petang lak Rin watkan Puff inti chocolate... pun sama licin juga...  wah rajin nya masak kan... dinner lak.... hubby tanya nak masak apa... " kita suh org je la masak... xtau nak masak pe..." hehe...so apa lagi... order je la...muahaha...

SABTU

Sabtu lak pun sama gak... pepagi lagi musketeers sume dah bangun... na andi sumin pul.... huhu... sorry ye sayang... arini no sumin pul.... arini kita pegi shopping....hehe... kul 9am kitorang ah kuar dah... apa2 hal perut kena isi dulu ye... pusing2 punye pusing xtau nak ke mana.. last2 kitorang ke Restoran Haslam kat Hospital Tawakkal tu...hehe... jauh kan we all breakfast...muehehe...Hazimi makan nasi lemak lauk telur, Hakimi makan roti canai cicah susu, me n my sis makan nasi lemak lauk macam2...and hubby makan kuih jer... perut dah kenyang baru la we all ke BWY kat Lorong Haji Taib nun... huhu... this is our first time ke sana... jenuh jugak la melilau... at last jumpa juga... mmg betul la murah brg2 kan sana... dah byk menghabiskan duit kat sana... we all ke One Utama le pulak... kat sana ada pertandingan cheer leading... oleh kerana my sis bekas cheerleader kena la kami ni ikut dia ... Hazimi suka... orang jerit.. dia jerit... org tepuk tangan... dia pun sama.... Hakimi lak... "Isk bosan la... abang xsuka sume ni...huh..." bila balik... sume pengsan... dah malam nak makan per... org la masak lagi...muahaha... hubby beli Nasi kukus ayam rempah... dgn harga RM2.90 sebungkus... nasinya sikit punya byk... 2 org boleh makan... kari pun ada ayam gak... byk lebih ayam... esok kita wat nasi goreng laa


Hazimi berjaya menghabiskan sepinggan nasi lemak n telur...

Hakimi pun bedal sekeping roti canai.. dia nk lagi... but xorder pun sebab ramai sgt org... by the time roti smpai nnt dia pun dah xnk...


Ni kat OU... Hakimi posing ala2 Ben 10...hehe


Deme ni nak makan Nasi Ayam le pulak... ke Food Court je la.....

Sibuk dgn milo... nasi belum sampai... air dah habis dulu...
Si notti ni sibuk nak makan juga...

Hari Sabtu kan hari shopping without plastic bag... so Hakimi cam biasa la malu nak pegang... dia pun suh balut la bedsheet yang baru dibeli... ni sessi bukak hadiah.. kononnya
Kalau abang ada... adik kena ada... so balut la cadar mama pulak... and ni pun sessi bukak hadiah...

AHAD

Ahad.... pun sama deme bangun awal jugak.... nak andi sumin pul.... oh no no... xlarat la... mama malas nak turun...hehe... nasi n ayam lebih smlm apalagi...ku bikin nasi goreng la.... dah macam xcukup le pulak...hehe... then deme bedal roti le pulak... tgh hari... sume xmkn... xde wat pape pun... duk umah jer... and wat chocolate yg org order... lps asar baru kitorang ke Jalan U-Thant... pegi umah Mak Yang... tunggu anak dara bersiap... berjam2... tau x sapa anak dara tu... my hubby..hehe... dari kul 5.20pm... kul 6pm baru la siap... lama betoi... jln jem lagi... dah dkt kul 7 la baru smpai umah Mak Yang... lift deme rosak le pulak... adoii... sib bek xpayah kami nak daki ke tkt 8 tu... lift nye berhenti setiap floor...hhuhu... kena tunggu lama la .... sembang2... sambil minum nescafe... tumpang maghrib... then we all pun ke De Palma Ampang... My friend Afiz nye wedding... biasela kalo kat hotel... ramai dato2 datin2... kena la ikut protokol...Hafiz Hashim pun ada... Hakimi n Hazimi duk sibuk tanya bila boleh makan... kul 9 camtu baru dpt mkn...huhu... dlm kul 10.30 camtu kot baru habis... then singgah ke umah Heni lak dulu sebab nak amik keropok lekor... dia baru balik dari Teluk Cempedak.... balik umah... ngam2 kul 12am sampai.... sume dah pingsan... except HAZIMI. So layan la gambar2... sorry xlawo sgt gambonye... amik dari camera phone ku yg xcanggih...
Alamak Hero air liur...hehe... posing dengan tshirt n topi Poney yang baru beli kat OU smlm...mhehe

hehe... sengih je sebab tau nak pegi berjalan...

Hafizi men2 dengan Hazimi

Posing ngan mama kecil...
Mama Kecil yang suka posing cenggini...

helloo... jgn amik gambar ok...

okla mama posing dgn Hafizi je la..
Ayah n Hakimi

tgh menung.... bila la boleh makan ni...

alamak... kan dh ckp jgn amik gambar...

apa lagii... issskkk

okla2... amik cepat... 1 je tau...

entah apa je la deme buat ni...

Hazimi n Mama Kecil

jap2... lom ready lagi laa

Hazimi skrg ni mmg tgh musim xnk bergambar.... tgk tu pejam mata lak...huhu

balik dari kenduri... Hafizi n Hakimi terus pengsan... sempat tukar seluar n diapers jer..
baju pun xsempat nak tukar...

Hazimi lak... dia sembahyang isyak dulu yer...

allahhu akbar....

ehh leh lak betulkan sejadah yg senget masa tgh sembahyang...

ok2... sambung balik yer...
eh... nape la mama curi2 amik gambar... malu la.... dah2... cepat tidur.. dah kul 12 lebih...

No comments: